Costel Enache vorbește despre transferurile făcute de Poli Iași: ”Am adus jucători care pot ajuta echipa și care pot fi în orice moment o soluție pentru primul 11.” Moldovenii merg într-un minicantonament la Buftea

Autor: Narcis POHOAȚĂ Publicat: 07 Feb. 2022, 16:51 Actualizat: 07 Feb. 2022, 16:51 Liga 2
Costel Enache vorbește despre transferurile făcute de Poli Iași: ”Am adus jucători care pot ajuta echipa și care pot fi în orice moment o soluție pentru primul 11.” Moldovenii merg într-un minicantonament la Buftea

Politehnica Iași a trecut de prima jumătate a perioadei de pregătire de iarnă, iar până la reluarea campionatului mai sunt mai puțin de trei săptămâni. În această săptămână, ieșenii se vor pregăti acasă, având și un meci amical, cu Foresta Suceava, urmând ca duminică să plece pentru un stagiu de cinci zile la Buftea, unde sunt programate și trei meciuri de verificare.

După minicantonamentul din Ilfov, ieșenii vor reveni acasă pentru a intra în ciclul săptămânal dinaintea partidei de debut a anului, cu FC Brașov.

Costel Enache, despre noile achiziții ale Iașiului: ”Concurența a crescut”

Până la plecarea la Buftea, oficialii din Copou speră ca lotul să fie definitivat, astfel încât antrenorul Costel Enache să pună la punct în ultimele meciuri amicale partiturile tactice gândite pentru a doua parte a campionatului.

Poli a transferat până acum trei jucători, câte unul în fiecare compartiment – fundașul ivorian Christ Kouadio, mijlocașul luxemburghez Belmin Muratovic și atacantul ucrainean Mykhailo Plokhotnyuk, iar antrenorul Iașiului spune că toți cei trei pot fi oricând soluții pentru primul 11.

”Concurența a crescut oarecum și întotdeauna doi-trei-patru jucători noi vor crea o emulație în fiecare lot. Eu sper să creștem un pic nivelul, a scăzut foarte bine media de vârstă a echipei, a crescut tonusul și emulația în cadrul echipei, acestea sunt beneficiile transferurilor făcute până acum. Sigur, nu vă gândiți că am adus jucători pe care după o lună îi putem vinde cu un milion de euro, dar am adus jucători care pot ajuta echipa și care pot fi în orice moment o soluție pentru primul 11. Sau chiar dacă vin de pe bancă, să poată veni cu forță și cu realizări, să crească nivelul jocului. Asta ne-am dorit. Trebuie să înțelegem cu toții că nu suntem la cel mai bun moment de recrutare a jucătorilor nici financiar, nici ca imagine, în schimb creștem ușor-ușor”, a declarat antrenorul Costel Enache.

În grafic cu pregătirea

Poli a susținut până acum patru meciuri amicale, însă accentul a fost pus pe pregătirea fizică. Antrenorul Enache spune că echipa este în grafic cu pregătirea, singurul impediment fiind efectuarea antrenamentelor pe suprafață sintetică și nu pe iarbă.

”Ceea ce ne-am propus am cam făcut, suntem în grafic. Nu ne-a ajutat vremea să intrăm pe terenul de iarbă, am lucrat doar pe sintetic, nu e un mare avantaj acesta, dar ne bucurăm că am avut un teren bun pe care să ne antrenăm. Ce ne-am propus am făcut, rămâne să verificăm cu jocul oficial și cu rezultatul, acolo contează munca din perioada asta. Faptul că am lucrat pe sintetic nu l-aș considera neapărat un minus, pentru că știam cum va fi vremea și că va fi greu să intrăm pe terenul de iarbă. Am știut că avem soluția asta, un teren sintetic foarte bun și ne-am folosit foarte bine de lucrul acesta”, a completat Costel Enache.

Poli Iași a disputat în acest an amicale cu juniorii U19 ai clubului (8-0), CSM Pașcani (5-0), Știința Miroslava (4-1) și Bucovina Rădăuți (2-0).

Ultimul ”deadline”: lotul definitivat până duminică

Antrenorul Politehnicii speră ca până la plecarea în minicantonamentul de la Buftea să aibă lotul complet.

”E ultimul deadline (n.r. – termen limită) acesta, dar am avut o grămadă de deadlineuri. Inițial făcusem o strategie astfel încât atunci când reluăm pregătirea să fim cu lotul de bază și dacă mai recrutăm unul sau doi jucători de top, să-l aducem. Nu am reușit lucrul acesta, dar nu neapărat din vina noastră, pentru că am încercat, ne-am făcut temele, am avut jucători pe care am vrut să-i aducem încă din octombrie, noiembrie, i-am avut pe listă, am luat legătura cu ei, doar că din diferite motive care nu au depins de noi nu am reușit să-i aducem. A trebuit să trecem la variantele 2 și chiar 3, să căutăm soluții de testare. Pentru că e destul de greu să găsești jucători de calitate și liberi în perioada asta și care să se încadreze în profilul nostru fotbalistic, financiar, socio-uman”, a explicat Enache.

Mulțumit de implicarea jucătorilor

Antrenorul nu este îngrijorat de faptul că elevii săi au ratat trei penalty-uri în două meciuri amicale, unul contra Științei Miroslava și două în partida cu Bucovina Rădăuți.

”Sub nicio formă nu mă îngrijorează acest lucru. Nu e un obiectiv de moment acesta, e stagiu de pregătire. Să avem noi penalty-uri în meciurile oficiale și găsim noi soluții să le transformăm”, a spus Enache, care s-a declarat mulțumit de implicarea elevilor săi: ”Sunt mulțumit însă de implicarea jucătorilor, chiar în ultimul meci, cel cu Bucovina Rădăuți. Jocul a fost tonic, cu nerv, spectaculos, mai mult decât mă așteptam. Am și avut o săptămână destul de încărcată și mă așteptam la o oarecare stare de oboseală la jucătorii mei, dar contrar așteptărilor ne-am depășit un pic statutul pentru săptămâna trecută. S-a jucat dinamic, cu implicare, agresiv în unele momente, în sensul pozitiv. Mi-a plăcut mult jocul, mai ales în prima repriză, iar în partea a doua au intrat mai mulți jucători noi, plus copii din centru, am mai pierdut din organizare, dar implicarea a rămas aceeași”, a conchis antrenorul Enache.

Foto: Politehnica Iași

Autor: Narcis POHOAȚĂ Publicat: 07 Feb. 2022, 16:51 Actualizat: 07 Feb. 2022, 16:51 Liga 2
Pe aceeași temă