Cosmin Stan, satisfăcut de egalul cu Corvinul obținut de Dumbrăvița în meciul de debut în noul sezon de Liga 2: ”La cât am muncit, nu putem spune că nu e meritat”

Anda DELIU 12 Aug. 2023, 23:35 Liga 2

Antrenorul formației din Dumbrăvița, Cosmin Stan, a fost mulțumit de rezultatul de egalitate, 0-0, obținut în fața Corvinului Hunedoara, sâmbătă, la primul meci oficial în noul sezon al Ligii 2 pentru echipa sale, după ce partida din prima rundă a fost amânată.

Deși a jucat cu o nou-promovată, forța adversarului l-a făcut pe Stan să fie mulțumit cu rezultatul obținut, dar și cu modul în care s-au prezentat elevii săi.

Egal obținut cu muncă de CSC Dumbrăvița

Defensiva a câștigat acest punct, căci hunedorenii au avut ocazii, dar și o dominare clar concretizată în posesie. Cosmin Stan a și spus că rezultatul e obținut cu muncă.

”La cât am muncit, nu putem spune că nu e meritat. Am muncit foarte mult, toți jucătorii. Dar chiar toti. Toți jucătorii au dat tot! Tot ce au putut astăzi din punct de vedere fizic, de la prima fază a meciului până la ultima. Cred că ei au avut câteva situații mai clare decât noi. Mai ales pe finalul meciului. Din punctul nostru de vedere, e normal că zic că meritau să câștige cu situațiile pe are le-au avut. Din punctul nostru de vedere, ar fi fost păcat, pentru că am muncit foarte mult. Să iei un gol în ultimele minute, pentru niște mingi aruncate la careu, ar fi fost păcat. Probabil că și moralul nostru ar fi fost afectat după un meci în care, încă o dată, am dat tot ce am muncit din minutul 1 până la ultima fază”, a spus Stan despre joc.

Bruce Nortey a debutat, deși nu era pregătit

Din minutul 33, după ce Martinov s-a lovit la cap și nu a mai putut continua, jucătorul preluat de la UTA în această săptămână, Bruce Nortey, a debutat fără a impresiona. Ba chiar a arătat că nu e deloc integrat în angrenajul echipei, înlocuindu-l pe final. Stan spune că nu a riscat cu introducerea sa, și nu a lui Zaluschi sau Tănase.

”Nu cred că am riscat, pentru că e un jucător cu tehnică foarte bună, viteză bună și aveam nevoie în teren de un jucător de acest profil, care să schimbe ritmul. Din punct de vedere tactic, au fost probleme cu el. De asta l-am și schimbat în a doua repriză. Pentru că mi-a fost teamă că din punct de vedere tactic, pe final de joc, nerespectând o sarcină, s-ar putea să primim gol chiar pe zona lui, și atunci l-am schimbat. Dar sunt mulțumit de el, nu cred că am riscat prin faptul că l-am introdus în teren. Cred că și el își va da drumul și va fi tot mai bun de la joc la joc”, a punctat Stan despre jucătorul african.

Absența lui Martinov a contat însă. ”Accidentarea într-adevăr ne-a încurcat mult planurile. Am pierdut exact jucătorul stil Bruce. Era Martinov, l-am pierdut pe el, n-am mai avut jucătorul cu viteză de reacție, care să dezechilibreze și să scoată om din joc. Chiar ne-a dezechilibrat puțin schimbarea forțată. Acum chiar bea bere, deci cred că nu e gravă. Bine, la el berea e ca apa”, a glumit ”principalul”.

Lalic nu e… Mera!

În condițiile în care lotul nu e unul neapărat plin de soluții pentru atac, în repriza a doua, Nenad Lalic, un fundaș adus de la Ripensia ce nu excelează deloc la viteză sau joc de cap, a fost trimis în atac. O soluție așa cum se apela acum câteva sezoane la Ioan Mera, tot din disperare și lipsă de soluții, la Poli Timișoara.

Stan a admis că nu a ieșit neapărat cum credea el. ”Datorită jocului, felului în care decurgea jocul, terenului. Am luat această măsură în timpul jocului. S-a străduit! Ne-a ajutat foarte mult prin faptul că am putut să aruncăm mingile pe cineva. Altfel nu aveam pe cine, că pierdeam foarte ușor duelurile. Așa, știam că, fiind acolo Lalic, chiar dacă poate nu reușește să câștige duelul cu fundașii centrali, totuși pune presiune pe fundașii centrali, sare la cap, și îi face să greșească. Nu s-a întâmplat lucrul acesta, dar el s-a străduit și a făcut exact ceea ce am cerut”, a explicat Stan.

CSC Dumbrăvița în meciul cu Corvinul: Trifon – Gîsă, Zurbagiu (cpt.), Țieranu – Paulevici (Zaluschi 78′), Andr. Olaru (Amariei 59′), Cibi, Salhi, Gladun – Martinov (Nortey 33′, I. Tănase 78′), Plokhotniuk (Lalic 59′). Rezerve neutilizate: P. Toroc – Moțiu, Ristin, A. Toroc.

Meci la Ghiroda în Cupa României și apoi la Reșița, în campionat

CSC Dumbrăvița, cu un meci mai puțin disputat, are 1 punct, 0-0 golaveraj și e la egalitate cu CS Mioveni, Campionii FC Argeș și Metaloglobus București, astfel că ocupă, momentan, locul 14 în Liga 2. Echipele argeșene vor juca luni în etapa a 2-a.

În etapa a 3-a a Ligii 2, Dumbrăvița joacă în deplasare la CSM Reșița, altă nou-promovată, sâmbătă, de la ora 11:00.

Până atunci însă, trupa timișeană va juca în Turul 3 al Cupei României, miercuri, de la ora 17:30, la CSC Ghiroda și Giarmata Vii.

Foto: Leczki Jozsi (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-florin-maxim-dupa-csc-dumbravita-corvinul-0-0-19280164

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-si-corvinul-au-remizat-0-0-in-etapa-a-2-a-a-ligii-2-19280069

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-in-etapa-a-2-a-din-liga-2-19279970

Anda DELIU 12 Aug. 2023, 23:35 Liga 2
Pe aceeași temă