Cosmin Stan nu a mai avut cuvinte și pentru declarații după circul oferit la finalul meciului de la Reșița. În numele Dumbrăviței a vorbit un membru al staffului neinclus în raportul de joc

Anda DELIU 19 Aug. 2023, 23:32 Liga 2

CSC Dumbrăvița a pierdut cu scandal la Reșița, cu scorul de 1-2, sâmbătă, după ce a invocat un penalty neacordat în minutele de final.

Cosmin Stan, nervos atât în timpul jocului, cât și după fluierul final, nu a venit la conferința de după joc, ci a fost trimis antrenorul cu portarii Alexandru Ciui, netrecut pe raportul de joc.

În sală au intrat atunci și doi oameni ce au legătură cu primăria comunei din Timiș, cu tupeu, deși, teoretic, nu aveau ce căuta acolo.

Consilierul primarului și un consilier local din Dumbrăvița, spectatori în sala de conferințe după jocul cu Reșița

Alexandru Ciui a venit și a avut un discurs calm, în opoziție cu ceea ce a transmis de pe margine antrenorul principal Cosmin Stan. În sală a intrat și consilierul primarului dumbrăvițean, Cosmin Dan, dar și Doru Farca, un consilier local al comunei de lângă Timișoara, din același partid cu edilul. Ciui, așa cum spuneam, a vorbit calm după eșecul cu CSM Reșița.

”Nu cred că ar fi prea multe de spus, mai ales după o înfrângere. Ne pare rău, cred că tuturor, că nu am reușit să obținem un rezultat favorabil. Așa e la fotbal. Capul sus, mergem mai departe și ne pregătim de săptămâna viitoare pentru meciul de acasă cu cei de la Târgu Jiu”, a spus cel care e al treilea portar și antrenor cu portarii la CSC Dumbărvița.

Ciui nu știe dacă victoria Reșiței a fost echitabilă

Ciui, care în trecut a oferit un interviu foarte asumat după ce a fost miștocărit de comentatorii TV din cauza formei sale fizice la un meci de Cupa României în care a intrat în locul comoționatului Robert Mikloș, a spus că nu poate aprecia dacă rezultatul din jocul din etapa a 3-a a Ligii 2 a fost corect. ”Nu știu să spun dacă e corect. Fiind subiectiv, pot să spun că nu. Normal, îmi doream să câștige propria echipa. Dar așa e în sport, trebuie să piardă cineva câteodată”, a precizat Ciui, de meserie profesor.

Întrebat dacă și-au dorit mult să repete un succes acolo unde au promovat în urmă cu un an, Ciui a spus că mereu echipa are acest obiectiv, al câștigării meciului. ”Nu știu să spun dacă neapărat la Reșița. Consider că ne dorim, cu ocazia fiecărui meci ne dorim victoria. Pentru asta ne pregătim zi de zi să jucăm fiecare meci la victorie. Cred că toată lumea din fotbal și sport face asta, se pregătește să câștige”, a mai spus antrenorul cu portarii.

Preparatorul fizic Alexandru Albert spunea că e mai ușor cu Reșița fără antrenor, dar nu a avut dreptate

Jocul a fost prefațat de Alexandru Albert, la conferința de dinainte de partidă. Preparatorul fizic al echipei timișene era de părere că plecarea lui Călin Cheregi de la Reșița poate fi speculată de alb-verzi. Iată că, de data aceasta, s-a aplicat mai mult teoria ”șocului”.

Cu Ștefan Bărboianu interimar, CSM Reșița a reușit să întoarcă scorul și să câștige primul meci în acest sezon. Au fost, totodată, și primele goluri marcate de roș-negrii. CSC Dumbrăvița a deschis scorul prin Dragan Paulevici (24′), iar CSM Reșița a întors soarta partidei prin reușitele lui Ionuț Popescu (27′ – penalty) și Cristian Domil (52′).

”Dovadă cred că face scorul că nu a fost un adversar prea ușor de abordat. Trec printr-o schimbare de antrenor. Consider că un asemenea impact la echipă, prin demisionarea antrenorului, poate fi cu plus și minus pentru ei. Poate să creeze un șoc pozitiv cum din nefericire pentru noi, s-a întâmplat astăzi. Bineînțeles că speram să fie contrariu, să le fie mai greu din cauza acestui motiv”, a punctat Ciui despre acest aspect.

Portarul a comentat scurt și întrebarea despre nervozitatea echipei. Pe lângă urletele lui Cosmin Stan de la final, Nenad Lalic și Vlad Gîsă au fost eliminați după ultimul fluier și vor fi suspendați cel puțin la următorul joc din campionat. ”Vreau să cred că din prea multă dorință de a câștiga”, a răspus Ciui, întrebat de motivele nervilor.

CSC Dumbrăvița în eșecul cu CSM Reșița: Trifon – Gîsă, Zurbagiu (cpt.)(Andr. Olaru 59′), Lalic – Moțiu (Tismonar 59′), Cibi (Ristin 69′), Salhi, Zaluschi (A. Toroc 69′), Gladun – Martinov (Nortey 78′), Paulevici. Rezerve neutilizate: P. Toroc – Țieranu, I. Tănase, Plokhotnyuk.

Urmează meciul cu Viitorul Pandurii

Cu 1 punct acumulat în primele două jocuri disputate în trei etape, partida cu Progresul Spartac din prima rundă urmând a fi reprogramată, CSC Dumbrăvița ocupă momentan locul 18 din 20 în Liga 2.

În etapa a 4-a va juca pe teren propriu cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, sâmbătă, de la ora 11:00. Gorjenii au 2 puncte.

Foto: CSM Reșița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-a-castigat-cu-barboianu-interimar-primul-joc-in-liga-2-19281090

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-a-castigat-cu-csc-dumbravita-19281077

https://liga2.prosport.ro/seria-1/flavius-stoican-noul-antrenor-al-resitei-19281036

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-3-liga-2-19280963

Anda DELIU 19 Aug. 2023, 23:32 Liga 2
Pe aceeași temă