Cosmin Petruescu, învins de fosta sa echipă: ”O victorie meritată a Politehnicii, chiar dacă nu ne face plăcere să recunoaștem.” Ripensia a ajuns penultima în Liga 2

Anda DELIU 26 Sep. 2020, 21:27 Liga 2

Ripensia a pierdut cu 2-0 derby-ul local cu ASU Poli Timișoara, iar rezultatul nu a avut cum să-i cadă bine antrenorului Cosmin Petruescu. ”Conferențiarul” a admis minusurile din jocul roș-galbenilor și a recunoscut că fosta sa echipă a fost superioară. Petruescu a spus și că așteaptă mai mult de la echipa sa.

Antrenorul învins a spus că ASU Poli a fost mult mai matură în joc. ”O victorie meritată a Politehnicii, chiar dacă nu ne face plăcere să o recunoaștem. Este o victorie meritată. Au fost echipa mai matură, mai prezentă în joc. Chiar dacă au înscris din două lovituri de la 11 metri, consider că victoria este meritată. Din păcate pentru noi, de abia la 2-0 și de abia după minutul 55 am reușit să ne apropiem să jucăm cât de cât de ceea ce îmi doresc eu să jucăm la această echipă. N-am reușit să facem jocul de posesie pe care ni l-am dorit. Știam exact ce joacă Politehnica. O echipă matură, care, atunci când are ocazia, te taxează și cred eu că plusul de experiență a făcut diferența în partida de astăzi”, a declarat Petruescu.

Naivitatea costă puncte

Ripensia plătește tribut erorilor mari făcute de jucătorii săi. ”Pe atac pozițional nu știu… Poate ei au avut un plus de posesie în prima repriză. Dar pe atac pozițional nu consider că au avut foarte multe situații de a marca. Din păcate, am fost naivi la fazele fixe pe care le-am repetat și la ultimul antrenamente. Dar o greșeală de plasament, o greșeală de poziționare, a făcut diferența”, mai spus Petruescu despre meci.

Cosmin Petruescu are un început slab de sezon cu Ripensia, în primele patru meciuri încasând trei înfrângeri și reușind o singură victorie. Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Mari probleme la Ripensia cauzate de absențele în apărare

Despre Ripensa, putem spune că a avut și ghinion la accidentări. Nenad Lalic a trebuit operat la plămâni, Alexandru Benea are meniscul rupt, iar acum Cosmin Gladun are și el probleme. Petruescu știe că asta contează, dar cere mai mult și de la cei apți.

”Contează foarte mult atunci când lipsește un jucător care a jucat constant în primele trei etape, e normal că se simte în angrenajul general al echipei. Încă suferim la partea de omogenitate. Din păcate, accidentările pe care le avem în cadrul lotului sunt accidentări de contact, deci nu sunt accidentări musculare. Din păcate, avem parte de aceste accidentări și fiind o echipă relativ tânără, de multe ori trebuie să încercăm să el ghicim forma sportivă. Uneori la antrenamente, randamentul lor nu este același din partidele oficiale. Mă aștept la mai mult. Este o echipă în care eu cred în continuare, în ciuda rezultatului de astăzi. Dar încetul cu îmcetul trebuie să fim mai maturi și să gesitonăm altfel toate fazele jocului. Atât cele ofensive, cât și defensive sau fazele fixe”, a precizat ”Conferențiarul”.

Coulibaly, apt de un meci întreg

Singura veste medicală bună de la roș-galbeni este că Coulibaly poate juca un meci întreg acum și nu s-a descurcat rău cu Poli. ”Este un jucător bun pentru noi. Un transer reușit din punctul meu de vedere. Mă bucur pentru el că a bifat 90 de minute. Un jucător cu un mental foarte puternic. Chiar am rămas surprins că a reușit să joace toate 90 de minute. Este un câștig pentru noi. Îi așteptăm și pe ceilalți jucători să aibă atitudine a lui”, a spus Petruescu despre ivorian.

Cu 3 puncte după cinci etape în care a jucat de patru ori, Ripensia ocupă penultima poziție, a 20-a. În runda a 6-a, echipa timișoreană joacă pe teren propriu cu SCM Gloria Buzău.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-poli-s-a-impus-fara-probleme-in-derby-ul-timisoarei-cu-ripensia-cu-doua-goluri-de-la-11-metri-dublu-debut-la-alb-violeti-care-au-urcat-pe-primul-loc-al-clasamentului-ligii-2-19149736

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-5-sase-meciuri-incep-de-la-ora-1100-printre-care-derby-ul-timisoarei-19149643

Anda DELIU 26 Sep. 2020, 21:27 Liga 2
Pe aceeași temă