Corvinul și-a luat revanșa: a stricat noul început de la CFC Argeș! Florin Maxim l-a citit pe Bogdan Andone: ”Am ştiut ce vor juca şi i-am surprins”

Marius ANGHEL 30 Sep. 2024, 12:41 Liga 2

Corvinul a stricat noul început de la Campionii FC Argeș, debutul lui Bogdan Andone ca antrenor al echipei piteștene, chiar dacă acesta nici măcar nu s-a aflat pe bancă la meciul desfășurat la Mioveni, sâmbătă, în cadrul etapei a 8-a a Ligii 2.

Trupa hunedoreană și-a luat revanșa, astfel, în fața celei argeșene, câștigând cu scorul de 1-0, nu neapărat pentru eliminarea din Cupa României, competiția pe care o câștigaseră în sezonul trecut, ci mai degrabă pentru că a fost una dintre cele patru care s-au opus la FRF ca să obțină dreptul de promovare în prima ligă din acest sezon.

”O victorie ce nu poate fi… contestată!”, a titrat Corvinul la cronica de după jocul cu Argeșul.

De cealaltă parte, a început să devină o obișnuiță ca după rezultate în care nu s-a obținut victoria, Campionii FC Argeș să aibă o atitudine nedemnă de un club important în fotbalul românesc, așa cum se pretinde, considerându-se continuatoarea echipei foste campioane, care l-a dat pe marele Nicolae Dobrin. Nici după acest eșec, primul cu noul staff tehnic, clubul nu are cronică și nici măcar cel puțin o reacție oficială din partea antrenorului sau a unui reprezentant al său.

Corvinul și-a luat o revanșă în fața celor de la CFC Argeș, stricându-i debutul lui Bogdan Andone

Corvinul nu s-a ascuns înaintea meciului cu CFC Argeș că are de luat o revanșă. Motivele au fost mai multe. Cronologic, echipa piteșteană a fost una dintre cele patru care în vară s-au opus la FRF ca CEx să aprobe cesiunea de la Hunedoara, pentru ca echipa lui Florin Maxim să joace în noul sezon cu drept de promovare în prima ligă. Apoi, profitând de plecările de la Corvinul în urma eliminării din cupele europene și de starea de oboseală acumulată în urma jocurilor cu mare miză, CFC Argeș a eliminat Corvinul din Cupa României, chiar deținătoarea trofeului, învingând-o la Mioveni cu 2-0, în Play-off. Și, ultima, petrecută chiar după etapa trecută, Argeșul a vrut să-l ia pe Maxim de la Corvinul.

”Tot ce pot spune este că ne dorim foarte mult să câștigăm meciul din județul Argeș, iar jucătorii și antrenorii vor fi motivați de conducerea clubului să o facă. Știm că nu putem promova, dar ne vom apăra șansele corect peste tot pe unde vom juca”, spunea, pentru Liga2.ro, Dan Bobouțanu, primarul Hunedoarei, înaintea meciului cu Argeșul.

Partida a avut loc sâmbătă, la Mioveni, în cadrul etapei a 8-a a Ligii 2, iar Corvinul a reușit să se impună cu scorul de 1-0, prin golul marcat de fundașul Mihai Velisar în minutul 67, când a executat magistrat o lovitură liberă de la aproximativ 18 metri, lateral dreapta, aproape de vinclul porții colțului lung al lui Oncescu.

”Golul victoriei hunedorene a venit în urma unei super-execuţii a lui Mihai Velisar, cu care urcăm pe locul patru în clasament şi ne luăm astfel o revanşă faţă de alb-violeţi, care ne-au oprit drumul în Cupă în acest sezon”, a scris Corvinul în cronica jocului, după ce în titlu a făcut referire la contestația pe care Argeșul a avut-o la FRF împotriva obținerii echipei din Hunedoara a dreptului de promovare. ”O victorie ce nu poate fi… contestată!”, a titrat Corvinul după victoria de la Mioveni.

Florin Maxim, după victoria cu CFC Argeș: ”Am ştiut ce vor juca şi i-am surprins.” Corvinul, 16 puncte din 18 posibile în cele șase meciuri jucate într-o lună!

Victoria Corvinului nu numai că o urcă și mai mult în clasamentul Ligii 2, chiar și cu un meci mai puțin disputat, și îi strică debutul lui Bogdan Andone ca antrenor la CFC Argeș, dar ține pe loc și o scufundă și mai mult în clasament pe echipa argeșeană, punând încă o cărămidă într-un posibil nou sezon ratat de piteșteni, cu tot cu mult-lăudatul președinte Dănuț Coman în frunte.

Totodată, pentru Corvinul s-a încheiat aproape excelent o perioadă extrem de aglomerată. În decurs de o lună, echipa hunedoreană a disputat nu mai puțin de șase meciuri, două fiind restanțe din primele două etape, iar rezultatele au fost un egal (1-1 cu Ceahlăul) și cinci victorii la rând (3-1 la Viitorul Pandurii, 1-0 cu CSC Șelimbăr, 3-0 cu AFC Câmpulung Muscel, 2-1 la Unirea Ungheni și 1-0 la CFC Argeș).

Maxim a spus după meciul de la Mioveni că a știut ce va juca echipa lui Andone și și-a lăudat jucătorii pentru rezultatele din ultima lună.

”Am ştiut ce vor juca şi i-am surprins în părţile laterale, unde urcă cu ambii fundași laterali, ceea ce ne-a oferit oportunităţi bune de a-i prinde pe contre. Am dat dovadă de maturitate şi răbdare, câştigând un meci nu doar prin efort fizic, ci şi cu capul. Băieții au gestionat foarte bine această perioadă încărcată, fiind concentraţi şi conectaţi în fiecare moment. Sunt şase meciuri în 30 de zile, nicio înfrângere… cifre bune, chiar dacă eu nu urmăresc asta, dar nu poate decât să mă bucure și să ne motiveze pentru viitor”, a spus Florin Maxim, citat de club, unul care abia în această vară a câștigat primul său trofeu în istoria de peste 100 de ani a Corvinului și care nu și-a pus în denumire Campionii sau alte nume exagerate, așa cum a făcut-o CFC Argeș, cea care se consideră continuatoarea dublei campioane a României, FC Argeș.

  • Corvinul, în victoria cu CFC Argeș: Lefter – I. Pop, Lică (cpt.), Ant. Manolache, Velisar – Cărăruş – Lupu, Lehaire, Gîrbiţă (Otega 46′), Nic. Pîrvulescu (Hergheligiu 82′) – Câmpan (Dar. Grigore 82′). Rezerve neutilizate: Blaga – Chukwu, Predică, Stupu, Al. Mihăilă, Al. Neacșa.

CFC Argeș, un club din ce în ce mai mic! Erori în foaia de joc emisă reprezentanților presei, reacții oficiale doar după victorii!

În ceea ce o privește pe Campionii FC Argeș, aflată la al treilea eșec în acest sezon, primul sub noul staff tehnic, chiar la debutul său, și poziționată tocmai pe locul 15, situația în care se află pare că nu este deloc întâmplătoare, fiind reflectată de modul în care își desfășoară activitatea.

Rezultatele sunt vizibile cu ochiul liber, la club există scandal după scandal, cu sponsorul Viorel Tudose în rol principal, însă nici la organizare și imagine nu stă deloc bine.

De exemplu, la meciul cu Corvinul, departamentul de comunicare al clubului a emis foaia de joc către reprezentanții presei cu mai multe greșeli în conținut. Vlăduț Morar, rezervă la CFC Argeș, a fost botezat ”Morarcel”, Alexandru Mihăilă, rezervă la Corvinul, a fost botezat ”Mihailaegiu”, ba chiar a mai fost adăugat o dată, de această dată cu numele corect: Mihăilă. Mai mult, Corvinul a apărut cu opt jucători de rezerve pe foaia trimisă presei, iar printre aceștia se afla inexistentul ”Mihailaegiu”. În schimb, n-au fost adăugați ca rezerve Darius Grigore și Andrei Hergheligiu, care aveau să și fie introduși pe teren pe final de joc, iar reprezentanții presei, inclusiv comentatorii jocului, la cele două canale tv care au transmis partida, au întâmpinat probleme în a-i recunoaște.

Totodată, lipsa de profesionalism a CFC Argeș se poate remarca din nou cu ocazia acestui meci cu Corvinul. Au trecut aproape două zile de la finalul partidei cu Corvinul, iar clubul piteștean nu are, pe site-ul său, măcar o simplă știre cu rezultatul înregistrat contra Corvinului, cu jucătorii utilizați. Aici apare doar o galerie foto de la meci, fără detalii din joc.

Mai mult, suporterii au fost privați și de această dată de o reacție oficială din partea echipei. Antrenorul, jucătorii și nici măcar vreun conducător nu au avut o declarație oficială după înfrângerea cu Corvinul. Nu este prima dată și se pare că a devenit o obișnuiță acest lucru în acest sezon, la CFC Argeș, în special după meciurile în care echipa nu câștigă.

Corvinul, la șapte puncte peste CFC Argeș, și are și un meci în minus!

Trecând peste asta, cu un meci rămas de disputat din etapa 8 și o restanță rămasă de jucat, cea dintre Corvinul și CS Afumați, clasamentul actual al Ligii 2 o arată pe Corvinul pe locul 5, cu 16 puncte, la egalitate chiar cu CS Afumați, care are un golaveraj mai bun, 11-4 față de 11-5, motiv pentru care trupa ilfoveană se și află pe locul 4. În schimb, CFC Argeș este abia pe locul 15, cu 9 puncte, fiind la egalitate cu Metalul Buzău și Chindia, dar între ele ca golaveraj, 6-6 față de 12-11, respectiv 9-11.

În etapa a 9-a a Ligii 2, ambele echipe joacă sâmbătă, de la ora 11:00. Corvinul are meci acasă cu Metalul Buzău, iar CFC Argeș joacă în deplasare la Metaloglobus București (locul 2, 18 puncte).

Foto: Gabriel Neacșu / Sport Pictures

Marius ANGHEL 30 Sep. 2024, 12:41 Liga 2
Pe aceeași temă