Derby alb în Liga 2! Florin Maxim a scapat ocazia să-și întreacă fosta echipă: Corvinul – CSC Șelimbăr 0-0

Călin MNERIE 26 Nov. 2023, 15:34 Liga 2

Derby-ul inedit al Ligii 2 din etapa a 14-a, între două dintre echipele fără drept de promovare în SuperLigă, s-a încheiat nedecis, 0-0. Corvinul a fost echipa cu ocaziile pe arena ”Michael Klein”, în compania Șelimbărului și în fața a circa 3000 de mii de spectatori care au îndurat frigul la zero grade Celsius, cu toate că la Hunedoara nu a nins, cum s-a întâmplat în multe zone din țară, ba chiar a fost soare.

Sibienii și-au atins, până la urmă, scopul i-au ținut pe ”corbi” sub ei în clasament și au șanse mari să devină campioni de toamnă dacă o bat pe CSM Reșița în jocul de pe teren propriu din ultima etapă din 2023. În schimb, hunedorenii riscă să piardă și poziția secundă, cu atât mai mult cu cât încheie anul în Ghencea, în fața Stelei.

Portarii de la UTA ai celor două formații, Corvinul și Șelimbăr, nu au avut multă treabă în prima repriză

Revenind la disputa din această dimineață, jucătorii hunedoreni au încercat să îi ofere satisfacția unui success lui Florin Maxim, antrenorul care a promovat Șelimbărul în Liga a 2-a după un parcurs excelent, dar care a fost debarcat apoi. Se întâmpla în vara anului 2021. Prin urmare, au impus ritmul, au atacat mai mult și avut două-trei ocazii bune într-o primă repriză, totuși, destul de echilibrată. În minutul 23, Coman a făcut pe pivotul pentru Bratu, al cărui șut de la 18 metri a trecut pe lângă bara porții lui Alex Roșca. Șelimbărul a avut la un moment dat posesia, dar Cristian Blaga, celălalt portar al partidei împrumutat de la UTA, nu a avut de lucru. Gazdele au accelerat din nou în ultimele cinci minute ale reprizei, când au și cerut penalty la intervenția cu mână, din alunecare, a lui Lumbu. ”Centralul” bucureștean Dumitrache a dat corner, iar Crișan l-a blocat providential pe Coman în careul mic. Chiar înainte de odihnă, vârful lui Maxim a mai așezat un balon pe 16, de această data pentru Lupu, care a tras bine, dar mingea a fost deviată suficient de mult pentru a ocoli bara din stânga lui Roșca.

Iacob și Coman au ratat ocazii mari pentru trupa lui Maxim

Corvinul s-a întors și mai motivată de la cabine și a avut ocazia meciului. În minutul 52, Coman a făcut un-doi cu Iacob, fundașul dreapta a rămas singur cu portarul în 13 metri ușor lateral dreapta, dar a tras exact în acesta. Imediat după, la o învălmășeală în careu, mingea i-a rămas lui Coman în 10 metri, dar acesta a tras peste poartă. Șelimbărul a ținut tot mai greu de minge și formația hunedoreană a pus presiune în căutarea golului de trei puncte. Doar că Mitran a preluat prea larg pe piept un balon în 6 metri, Bradu a finalizat prea slab cu capul, exact în brațele lui Roșca, iar Lupu a tras peste transversală de la aproape 30 de metri.

Fazele s-au petrecut între minutele 69 și 80. Forcingul de final al Corvinului au mai produs două ocazii importante. Mai întâi, în minutul 82, Bradu a tras de pe 16 metri puțin pe lângă bara din stânga goalkeeperului lui Niculescu, pentru ca apoi, Palmeș (88) să salveze punctul pentru sibieni la devierea lui Coman din 7 metri ce s-ar fi dus lângă bară (foto text).

Slobozia o poate depăși pe Corvinul, Șelimbărul rămâne lider

Așadar, partida se încheie cu rezultat alb ”sub furnale”, acolo unde a și început să fulguie pe final de meci.

Cele două echipe își păstrează pozițiile în clasament. CSC Șelimbăr are 31 de puncte și va rămâne pe locul 1 și după încheierea etapei, iar Corvinul, cu 28 de puncte, este, momentan, pe locul 2, dar poate fi depășită marți de Unirea Slobozia (locul 3, 27 puncte).

  • În ultima etapă de Liga 2 programată în 2023, ambele echipe joacă joi, 30 noiembrie. CSC Șelimbăr primește vizita celor de la CSM Reșița (locul 12, 19 puncte), la Sibiu, de la ora 14:00, iar Corvinul joacă la București cu Steaua (locul 6, 22 puncte), de la ora 17:30.

CORVINUL HUNEDOARA – CSC ŞELIMBĂR 0-0

Corvinul: Blaga – Fl. Iacob, Lică, Ant. Manolache, Velisar – Hrezdac, Bradu (Nic. Pîrvulescu 88′) – Lupu, Al. Neacșa (cpt.)(M. Chindriș 86′), Seb. Ion (T. Mitran 65′) – M. Coman
Rezerve neutilizate: D. Roman – D. Pop, Elton da Silva, Antonov, Ad. Nicolae, Hergheligiu
Antrenor: Florin Maxim

CSC Șelimbăr: Al. Roșca – Palmeș, Lumbu, R. Crișan, Fl. Mitrea (Ct. Alexe 14′) – Moussinga, Panos, Schieb (Berisha 65′), I. Năstăsie (cpt.)(Monea 46′) – Rotund (C. Soare 46′), Rodri Hernando (Babovic 90+1′)
Rezerve neutilizate: Mitrovic – Al. Luca, Rob. Gliga, Drăghescu
Antrenor: Claudiu Niculescu

Stadion: ”Michael Klein” (Hunedoara). Arbitru central: Bogdan Dumitrache (Bucureşti). Arbitri asistenți: George Suciu (Câmpia Turzii) și Sebastian Păduraru (Gura Humorului). Arbitru de rezervă: Krisztina Szabo (Crişeni – Sălaj). Observator de arbitri: Ştefan Szilaghi (Satu Mare). Delegat de joc: Viorel Lolea (Reşiţa).

Foto: Călin Corpaciu / Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-in-liga-2-viitorul-pandurii-unirea-dej-si-corvinul-csc-selimbar-19294106

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-14-liga-2-19293922

Călin MNERIE 26 Nov. 2023, 15:34 Liga 2
Pe aceeași temă