Imagini spectaculoase. Corvinul a ”descins” la combinatul siderurgic din Hunedoara, ”în oțelărie și la laminoare”! La fel făcea, în urmă cu 42 de ani, naționala condusă de Mircea Lucescu

Marius ANGHEL 21 Mar. 2024, 18:48 Liga 2

Jucătorii și stafful Corvinului Hunedoara au avut parte, joi, 21 martie 2024, de o acțiune aparte organizată de club. Alexandru Neacșa, Florin Maxim și compania au făcut o vizită unuia dintre partenerii lor începând din acest an 2024.

Îmbrăcați în echipament cu însemnele clubului, peste care au tras apoi un halat de lucru și și-au pus în cap o cască de siderurgist, corviniștii au mers în oțelăria și la laminoarele celor de la ArcelorMittal Hunedoara.

Imaginile surprinse și făcute publice de Corvinul sunt spectaculoase, clubul demonstrând încă o dată că are imaginație și nu aruncă în spațiul public degeaba expresia ”Un oraș, o comunitate, o echipă!”

Corviniștii au ”descins” la combinatul siderurgic din Hunedoara!

În ultimele zile ale anului 2023, Corvinul informa că începând cu 2024 va avea ca sponsor compania AcelorMittal Hunedoara, aceasta urmând să contribuie, anual, cu 60.000 de euro, iar suma ar putea fi mai mare în viitorul apropiat. Era al doilea sponsor privat câștigat de club pe parcursul acestui sezon de Liga 2, după promovarea în vară din Liga 3, după Prodesign Engineering & Construction.

La primele meciuri oficiale din noul an, pe fața tricoului de joc au apărut ambii sponsori, iar prima pauză din 2024 în Liga 2, generată de acțiunile naționalelor, a deschis o fereastră componenților echipei Corvinul pentru a participa la o acțiune demnă de ținut minte toată viața.

”Corbii” s-au suit în autocarul lor cochet și s-au oprit la poarta combinatului siderurgic din Hunedoara, unul dintre sponsorii săi începând chiar din acest an. ”Au descins și în oțelărie și la laminoare, pentru a vedea câțiva dintre pașii necesari producției și pentru a sta de vorbă cu cei care muncesc, zilnic, în această companie”, a transmis clubul în comunicatul său de după acțiune.

”Înaintea antrenamentului de astăzi am făcut o vizită partenerilor noștri de la Arcelor Mittal Hunedoara! După o discuție cu directorul general Pawar Dayananda Rao, corviniștii au „descins” și în oțelărie și la laminoare, pentru a vedea câțiva dintre pașii necesari producției și pentru a sta de vorbă cu cei care muncesc, zilnic, în această companie.
A urmat o sesiune de fotografii și autografe, iar la plecare am lansat o invitație tuturor pentru a ne fi alături în următoarele două partide pe care le vom disputa #AcasălaHunedoara, cu FC Buzău – în prima etapă din play-off – și Fotbal Club CFR 1907 CLUJ, în sferturile de finală din Cupa României Betano.
Un oraș, o comunitate, o echipă! Hai, Corvinu’!”, sună anunțul Corvinului după vizita în combinat.

Dintre mesajele apărute la postarea pe Facebook a clubului se remarcă ceea ce a scris Cristina Gheorghe și merită publicat: ”O lecție importantă pentru fotbaliști și nu doar. Mi-ar plăcea să văd inițiativa asta la toate cluburile din România. Unii uită cât de binecuvântați sunt că au posibilitatea de a-și trăi pasiunea pe care o au și să fie și plătiți pentru asta. Desigur, există și sacrificii, însă nu există termen de comparație cu ce sacrificii fac acei oameni care lucrează în fabrici, multinaționale, pe șantiere, etc. Sunt convinsă că și ei au avut odată visurile lor. Și ei au avut talent. Și eu au avut determinarea necesară de a-și împlini visul. Dar a lipsit bafta și ocazia. Mulți dintre ei nu se plâng, însă în ochii lor se vede clar o tristețe, ori un regret de o întreagă viață. Bravo, #Corvinul! Frumoasă inițiativă!”

  • Vizita va rămâne cu siguranță o amintire plăcută pentru Andrei Hergheligiu. Atacantul originar din Iași a împlinit chiar astăzi 32 de ani, el fiind unul dintre cei mai vechi componenți ai lotului, prezent la echipa din Hunedoara din vara anului 2021.

https://www.youtube.com/watch?v=5S5uSfmL24k

În urmă cu 42 de ani, ”tricolorii” conduși de Mircea Lucescu vizitau combinatul din Hunedoara

Ulterior, Corvinul a făcut și un ”arc peste timp”, cu imagini de acum 42 de ani și unele de astăzi, în care fotbaliștii vizitau combinatul din Hunedoara.

”Vizita de astăzi a corviniștilor vine la exact 42 de ani distanță de cea făcută de Echipa națională de fotbal a României la Combinatul Siderurgic de la Hunedoara.
În imaginile din stânga pot fi „zăriți”, printre alții, Michael Klein, Ioan Petcu, Romulus Gabor, Aurel Țicleanu, Ladislau Bölöni, Ioan Andone sau Mircea Rednic, care făceau parte din lotul pregătit, pe atunci, de Mircea Lucescu.
Hai, Corvinu’!”, a mai scris Corvinul.

Corvinul va juca în play-off-ul Ligii 2 și nu are drept de promovare

În prezent, Corvinul, o nou-promovată în vară în Liga 2, a încheiat sezonul regular pe locul 3, cu 37 de puncte acumulate în 19 meciuri. Va activa în play-off, unde va avea ca adversare, în tur, Gloria Buzău (acasă), CSC Șelimbăr (deplasare), Unirea Slobozia (acasă), FK Miercurea Ciuc (deplasare) și CS Mioveni (acasă).

Echipa hunedoreană activează în Liga 2 fără drept de promovare în prima ligă, din cauza formei sale de organizare, una de drept publică. Clubul a făcut pașii necesari în această iarnă și a înființat asociația sportivă care să-i permită din următorul sezon să poată urca în prima ligă, dacă va obține acest drept pe teren.

Primul meci din play-off îl are programat joi, 28 martie, de la ora 19:00, pe teren propriu, cu Gloria Buzău (locul 4, 34 puncte).

Echipa antrenată de Florin Maxim este prima dintr-o ligă inferioară, Liga 2, care a reușit să iasă din faza grupelor Cupei României, de când competiția și-a schimbat formatul, iar marți, 2 aprilie, de la ora 19:30, va juca în sferturile competiției cu CFR Cluj, în nocturnă, pe stadionul ”Michael Klein”.

Foto și video: Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/mircea-lucescu-da-lovitura-de-start-la-corvinul-cfr-cluj-19303553

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-play-off-ului-ligii-2-editia-2023-2024-19303410

https://liga2.prosport.ro/seria-1/zoltan-szondi-i-a-raspuns-antrenorului-corvinului-19303396

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-maxim-i-a-raspuns-lui-zoltan-szondi-19302799

Marius ANGHEL 21 Mar. 2024, 18:48 Liga 2
Pe aceeași temă