Flavius Iacob și Andrei Hergheligiu, decisivi în victoria Corvinului cu Slatina. Fundașul, primul gol în Liga 2: ”Un moment special.” Atacantul, mesaj ferm: ”Nu avem drept de promovare, dar nu putem doar să ne prezentăm”

Andrei PASCU 26 Feb. 2024, 17:11 Liga 2

Corvinul Hunedoara este pe locul 2 în Liga 2 la început de an, la fel ca după ultima rundă din 2023, după victoria din etapa a 16-a, la un punct de liderul CSC Șelimbăr. În partida disputată pe teren propriu contra CSM Slatina, nou-promovata a învins cu 3-0.

Hunedorenii au făcut diferența în partea secundă, după ce la pauză au condus cu 1-0. De altfel, și jucătorii lui Florin Maxim au recunoscut că prima repriză nu a fost una excelentă.

Flavius Iacob și Andrei Hergheligiu au comentat victoria Corvinului contra Slatinei

Formația din Hunedoara părea și pe hârtie, încă din vară, de la începutul primei runde din acest sezon, că este promovata din Liga 3 cu cele mai mari șanse să aibă prestații bune în Liga 2. Cu toate acestea, nu numai că are doar două înfrângeri până acum, 10 victorii și patru egaluri, dar și jocul a fost unul foarte bun pentru trupa lui Florin Maxim.

Continuă să fie pe podium și va lupta în play-off, însă nu are drept de promovare. E pe locul 2, la un punct de liderul CSC Șelimbăr și la egalitate cu Unirea Slobozia, ocupanta locului 3.

Despre succesul la scor contra CSM Slatina au vorbit și doi dintre marcatorii întâlnirii, Flavius Iacob, care a punctat în minutul 29, și Andrei Hergheligiu, autorul reușitei din final, din minutul 84. Între ei și-a făcut loc și Mihai Velisar, marcator în minutul 66.

Iacob și Hergheligiu au concluzionat că nu a fost cel mai bun meci pentru Corvinul Hunedoara, dar că mai sunt și astfel de meciuri în Liga 2, în care jocul nu e unul la un nivel optim, iar atunci importante sunt punctele.

Flavius Iacob, după Corvinul Hunedoara – CSM Slatina: ”E rodul muncii noastre ce s-a întâmplat până acum în Liga 2”

Prima repriză a fost considerată de jucători una mai slabă, dar în partea secundă s-a mai reglat jocul. A fost un meci special pentru amândoi, Iacob reușind primul gol în Liga 2, iar Hergheligiu fiind la prima reușită în actuala stagiune de campionat.

Flavius Iacob: ”Am intrat puțin timorați, dar ne-am revenit după primul gol, ne-am deblocat. Am vrut să centrez la gol, dar bine că a ieșit așa, că a intrat în poartă. Mă bucur! E primul meu gol în Liga 2, sper să mai dau. Dacă nu așa, mai frumoase! E special golul, sunt hunedorean, dar sunt bucuros că mi-am ajutat echipa și sper să o țin tot așa.

Nu ne-au surprins adversarii, am lucrat toată săptămâna, știam ce joacă ei. E bine că a ieșit cu bine, suntem bucuroși. Fața echipei e cea din repriza a doua, nu cea din prima. Dar, cum am spus, sunt bucuros că am câștigat, că am ieșit sănătoși de pe teren și suntem fericiți.

E rodul muncii noastre ce s-a întâmplat până acum. Ne-am pregătit bine în Turcia, am câștigat meciurile amicale și nu e o surpriză. Ne pregătim bine în fiecare zi, sută la sută, sperăm să o ținem tot așa. Anul viitor să promovăm! (…)

(N.r. – Despre golul lui Hergheligiu) Mi-am luat o pereche de ghete și mă strângeau. I le-am dat lui, iar acum a dat gol din pasa mea și cu ghetele mele”.

Andrei Hergheligiu, primul gol în campionat în acest sezon

Andrei Hergheligiu: ”Am început puțin mai greu, dar cred că și… sunt meciuri în Liga 2 care așa se câștigi. Dai dovadă de caracter și, în primul rând, trebuie să arăți că ești o echipă puternică. Am vorbit în această săptămână să fim mai atenți în fața porții, să marcăm cât mai mult din ocaziile pe care le avem.

(N.r. – A marcat după mult timp) E frumos, abia așteptam, sper să nu mă mai opresc, dar importantă e victoria pentru ce urmează.

Vorbim între noi și ne simțim bine. Suntem capacitați la fiecare meci, ne concentrăm, iar așa nu cred că putem avea probleme cu cineva în Liga 2. Se vede rodul muncii, nu e surpriză că suntem sus în Liga 2.

Nu e vina noastră că nu avem drept de promovare, dar nu putem intra pe teren fără să nu ne bucurăm de fotbal. Nu ai cum, ăsta e secretul. Când nu ai drept de promovare, nu poți doar să te prezinți la meci.

Le mulțumim fanilor că sunt alături de noi și îi așteptăm în număr cât mai mare. Sper ca și vremea să ne ajute la meciurile următoare, să umplem stadionul”.

Prima deplasare pentru Corvinul Hunedoara în acest an, în Buzău

În runda a 17-a din Liga 2, a doua după pauza de iarnă, Corvinul Hunedoara are meci pe teren străin, contra Gloria Buzău. Corvinul e pe locul 2 acum, cu 34 puncte, cu șase puncte peste buzoieni, aflați pe locul 5.

Apoi vor urma ultimele două meciuri din sezonul regular, contra CFC Argeș (acasă) și Unirea Slobozia (deplasare).

Reacțiile lui Flavius Iacob, Andrei Hergheligiu și Florin Maxim, după Corvinul Hunedoara – CSM Slatina 3-0, și rezumatul meciului:

https://www.youtube.com/watch?v=P-oeBN8xmCg

https://www.youtube.com/watch?v=SWefG2z2hpE

 

Foto: Călin Corpaciu / Corvinul Hunedoara
Video: Corvinul Hunedoara 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-16-liga-2-19300447

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-florin-maxim-dupa-victoria-corvinului-cu-slatina-19300872

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-si-cfc-arges-incheie-etapa-a-16-a-a-ligii-2-19300913

https://liga2.prosport.ro/seria-1/galeria-progresului-spartac-explica-decizia-de-a-nu-mai-incuraja-echipa-la-buftea-19300898

Andrei PASCU 26 Feb. 2024, 17:11 Liga 2
Pe aceeași temă