Încă un sponsor pentru Corvinul! Reprezintă un colos la nivel mondial, însă oferă o sumă infimă clubului hunedorean. ”Chiar ne-am dorit să facem această legătură”

Marius ANGHEL 28 Dec. 2023, 15:24 Liga 2
Încă un sponsor pentru Corvinul! Reprezintă un colos la nivel mondial, însă oferă o sumă infimă clubului hunedorean. ”Chiar ne-am dorit să facem această legătură”

Corvinul încheie anul 2023 cu un anunț prin intermediul căruia comunică semnarea a încă unui parteneriat. Hunedorenii vor avea ca sponsor, începând cu prima zi din 2024, compania AcelorMittal Hunedoara.

Aceasta se număra printre firmele importante din oraș sau din județ cărora ”corbii” le înaintaseră de ceva timp o solicitare de parteneriat, însă nu oferise un răspuns. Până acum.

AcelorMittal Hunedoara sprijină Corvinul cu 60.000 de euro!

Multinaționala cu sediul în Luxemburg și care în România a deținut combinatele siderurgice de la Galați și Hunedoara va sprijini Corvinul, începând cu 1 ianuarie 2024, cu o sumă mică, de doar 60 de mii de euro, anual, potrivit anunțului clubului, dar cu posibilitatea de a fi mărită. Bineînțeles, orice ban ajuns în fenomentul sportiv este binevenit, astfel că și această sumă oferită echipei de fotbal din Hunedoara este mai bună decât nimic.

”AcelorMittal Hunedoara ni se alătură, pe Drumul Corvinilor!
Suntem bucuroşi să anunţăm semnarea unui parterneriat cu AcelorMittal Hunedoara, companie care se va alătura, începând cu 1 ianuarie 2024, proiectului nostru.
Pentru început, combinatul siderurgic va contribui, anual, cu 60.000 de euro, urmând ca suma să crească în viitorul apropiat. Înţelegerea a fost semnată, astăzi, în prezenţa primarului municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, a directorului financiar al companiei, Amit Dasgupta, şi a preşedintelui CS Corvinul 1921 Hunedoara, Dan Colesniuc.
Vă reamintim, anul acesta, s-au alăturat proiectului nostru şi cei de la Prodesign Engineering & Construction, cărora le mulţumim pentru sprijin şi implicare. CS Corvinul 1921 Hunedoara îşi arată, în continuare, deschiderea pentru astfel de parteneriate, fie că e vorba de echipa de seniori, ori grupele Centrului de Copii și Juniori.
Un oraș, o comunitate, o echipă: Corvinul!”, sună anunțul clubului Corvinul, a cărui echipă de seniori ocupă locul 2 în Liga 2 după 15 etape din sezonul regular.

  • ArcelorMittal este o companie multinațională, cu sediul în Luxemburg, cel mai mare producător de oțel din lume. Are peste 300.000 de angajați în 60 de țări. În România a deținut și combinatul de la Galați, pe lângă cel de la Hunedoara.

Dan Bobouţanu: ”Chiar ne-am dorit să facem această legătură, nu degeaba avem acest slogan «Un oraş, o comunitate, o echipă!»”

Clubul hunedorean a redat, ca de fiecare dată când a avut ceva important de transmis, și un punct de vedere despre subiect din partea primarului Dan Bobouţanu, ”părintele” proiectului sportiv care din vara anului 2022 și-a schimbat numele în Corvinul.

”Mă bucur că, până la urmă, discuţiile purtate cu reprezentanţii ArcelorMittal Hunedoara au dus la acest parteneriat şi le mulţumesc pentru acest lucru. Vorbim de unul dintre cei mai importanţi angajatori pentru municipiul nostru, chiar ne-am dorit să facem această legătură, nu degeaba avem acest slogan «Un oraş, o comunitate, o echipă!». Sunt multe familii care lucrează în cadrul acestei companii, care au copiii înscrişi la echipa noastră de fotbal sau, pur şi simplu, susţin Corvinul, astfel că ne-am dorit să construim această punte. Înţelegerea noastră vine într-un moment foarte bun pentru clubul nostru, pentru că se vorbeşte tot mai mult şi tot mai intens de Corvinul şi de proiectul pe care îl dezvoltăm aici. Sunt paşi fireşti pentru un club profesionist şi ne dorim să atragem cât mai multe entităţi din mediul privat, alături de noi, pe ceea ce noi numim «Drumul Corvinilor»!”, a declarat Bobouţanu.

Alături i-a fost și președintele clubului, care nu a avut un punct de vedere despre acest parteneriat sau nu a contat pentru Corvinul!

Primăria Hunedoara rămâne principalul finanțator al Corvinului

Primăria Hunedoara rămâne, astfel, principalul sponsor al clubului Corvinul, unul de drept public, fără drept de promovare în prima ligă, cu, din unele informații, o contribuție de 1,4 milioane de euro pe an.

De la jumătatea lunii septembrie a acestui an, echipei lui Florin Maxim i s-a alăturat și un prim sponsor privat, Prodesign Engineering & Construction, care, din informațiile Liga2.ro, oferă clubului în jur de 300 de mii de lei pe an, adică circa 60.000 de euro, cât oferă începând cu 2024 și AcelorMittal Hunedoara.

La finalul lunii noiembrie, Corvinul a comunicat că va primi un sprijin financiar de 1 milion de lei, circa 200 de mii de euro, și din partea Consiliului Județean Hunedoara, cel care promitea, inițial, un buget asemănător cu cel pus la dispoziție de Consiliul Local al Municipiului Hunedoara.

Păreri împărțite despre sprijinul financiar oferit Corvinului de către ArcelorMittal

Anunțul clubului Corvinul privind parteneriatul cu ArcelorMittal Hunedoara a strâns pe pagina sa de Facebook câteva sute de ”like-uri”, zeci de comentarii și distribuiri.

Majoritatea comentariilor sunt cu tradiționalul ”felicitări”, însă sunt și câteva care ies în evidență și pe care vi le redăm mai jos, pentru a vedea opiniile oamenilor de rând, suporteri ai echipei, poate chiar angajați ai respectivei companii.

  • ”Câte felicitări și bucurie pentru 60 de mii de euro !!Pai Primarul plătește numai la televiziuni din bani publici 300 de mii roni” – Vali Bratan
  • ”O veste ff.bună pentru anul care vine Doamne ajuta cît mai multi sponsori si sa pregatim promovarea .super.ca asta merită CORVINUL” – Nastase Nicu
  • ”Felicitări! Ce bine ar fi dacă și în Timișoara ar exista astfel de oameni .Doar că trebuie să-ți placă sportul ăsta.Bravo Corvinul!!!” – Cristian Capotescu
  • ”Cu minimul pe economie în industria siderurgica, tot așa va fi și Corvinul!” – Gură Romi
  • ”Felicitări. Daca primăria ar atrage mai multi investitori, aceștia ar duce la creșterea, locurilor de muncă și a nivelului de trai din Hunedoara și implicit o parte dintre aceștia ar putea sa contribuie la sponzarizarea echipei de fotbal și sportului din orașul Hunedoara” – Morari Ion
  • ”Felicitări, dar atenție la „pană de vultur” e cam periculos.” – Gabriel Bocser
  • ”Cea mai bună veste pentru un sfârșit de an în care toate au mers perfect la Corvinul” – Cocis Ionut Laurian
  • ”De cînd așteptăm un ajutor de la indieni nici în ceasul al 12lea nu-i tirziu super” – Costica Gutunoiu
  • ”CÂTĂ EXALTARE!!!Suma a două apartamente în Hunedoara din partea unui ditamai Colos Siderurgic, a uneia dintre cele mai bogate familii de pe fața Pământului, suma într-un an???
  • Păi românul nost’ Gigi Becali a băgat în FCSB în anul 2023, 15 milioane de euro!!!” – Radu Adrian Barna
  • ”Arcelor Mital e un chioșc! Dacă e același kk de Redinciuc, un sindicalist ajuns director!? e doar ceva intrres personal!” – Viorel Niculiciu

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unde-va-juca-acasa-corvinul-cand-se-va-construi-noul-michael-klein-19296543

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-cu-dinu-maghici-despre-ascensiunea-corvinulu-19296495

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-se-pregateste-sa-si-schimbe-forma-de-organizare-19296465

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-maxim-antrenorul-echipei-corvinul-hunedoara-ia-lectii-de-la-carlo-ancelotti-19296245

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-si-a-stabilit-in-mare-parte-programul-de-pregatire-de-iarna-19296097

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mai-multi-bani-publici-pentru-corvinul-19294625

Marius ANGHEL 28 Dec. 2023, 15:24 Liga 2
Pe aceeași temă