Poli Iași a revenit după pauză și a câștigat pe final la Dej. Claudiu Niculescu: ”Schimbările de la pauză au fost inspirate, au schimbat fața jocului.” Antrenorul, convins că deciziile importante luate de arbitru au fost corecte

Narcis POHOAȚĂ 20 Aug. 2022, 16:13 Liga 2
Poli Iași a revenit după pauză și a câștigat pe final la Dej. Claudiu Niculescu: ”Schimbările de la pauză au fost inspirate, au schimbat fața jocului.” Antrenorul, convins că deciziile importante luate de arbitru au fost corecte

Politehnica Iași a bifat, sâmbătă, al doilea succes consecutiv din acest sezon, 2-1 în deplasare cu Unirea Dej, și s-a instalat pe podium în clasamentul intermediar al Ligii 3, după trei etape.

Condusă la pauză, după o primă repriză mai modestă, echipa lui Claudiu Niculescu a avut puterea să revină în partea secundă și a înscris golul victoriei printr-o execuție superbă a polonezului Pawel Tomczyk.

Echipa din Dej a intrat în avantaj la cabine, reușind să înscrie cu trei minute înainte de pauză. Cocian a executat bine un corner de pe partea dreaptă, balonul deviat a ajuns la Mihai Kereki, care a înscris cu o lovitură de cap.

Două decizii ale arbitrului au întors meciul în favoarea Iașiului

La pauză, Claudiu Niculescu a făcut două mutări inspirate – Martac și Karachanakov în locul lui Fosu-Mensah și Torino Hunte, care au schimbat cursul jocului.

Partea a secundă a debutat cu o bună ocazie a gazdelor, ratată de Blaj (57), după care Iașiul a pus stăpânire pe joc. Meciul s-a decis la mijlocul reprizei a doua, când arbitrul Cătălin Buși a luat două decizii importante în economia jocului, în doar două minute.

Mai întâi Gabriel Vașvari a restabilit egalitatea, în minutul 63, dintr-un penalty controversat, având în vedere explicațiile arbitrului, două minute mai târziu gazdele primind o nouă lovitură. În minutul 65, Unirea Dej a rămas în inferioritate numerică, după ce Gabriel Buta a fost eliminat direct pentru o presupusă lovitură cu cotul asupra lui Anton, iar misiunea Iașiului a devenit mult mai facilă din acel moment.

Poli a forțat victoria în jumătatea de oră rămasă, iar eforturile i-au fost răsplătite în minutul 83, când polonezul Tomczyk a marcat cu o execuție superbă, șut de pe partea stângă, din întoarcere, peste portarul Railean.

Poli Iași, a patra echipă care câștigă la Dej! Unirea pierde primele puncte în acest sezon

Victorie importantă pentru Poli Iași, care se instalează pe podium după trei runde, pe locul 3, cu 7 puncte, și așteaptă cu încredere primul mare meci al campionatului pentru ea, cu Concordia Chiajna.

De cealaltă parte, Unirea Dej a suferit doar al patrulea eșec pe teren propriu de când a promovat (doar Slobozia, Petrolul și Viitorul Pandurii au câștigat în sezonul trecut la Dej!) și rămâne cu 6 puncte după primele trei runde. Ardelenii lui Dragoș Militaru se vor deplasa în etapa a 4-a la Clinceni, pentru jocul cu Dinamo.

Claudiu Niculescu: ”Schimbările făcute la pauză au adus un plus pe partea ofensivă”

După meci, antrenorul Iașiului, Claudiu Niculescu, a declarat că modificările inspirate făcute la pauză au schimbat cursul jocului. Acesta a catalogat drept corecte cele două decizii ale arbitrului Buși.

”A fost un meci de luptă, exact așa cum anticipam, pe un teren foarte greu, un meci pe care cred că l-am controlat în proporție de 70 la sută. A fost greu, dar victoria noastră nu poate fi pusă la îndoială, chiar dacă am făcut o primă repriză mai puțin bună. Am făcut două schimbări inspirate la pauză, Martac și Karachanakov, care au schimbat fața jocului și au adus un aport ofensiv foarte mare. Am început să presăm încă din minutul 1 în repriza secundă și asta s-a văzut și în erorile pe care gazdele au început să le facă. Până la faza penalty-ului nu cred că ei au trecut de centrul terenului, iar după aceea a venit acel cartonaș roșu. Deciziile au fost absolut corecte, dar după aspectul jocului și fără aceste decizii cred că am fi reușit să întoarcem rezultatul, pentru că echipa a arătat foarte bine în repriza a doua, aproape de ceea ce îmi doresc eu, ca joc”, a declarat Claudiu Niculescu.

Discursul ținut la pauză

Claudiu Niculesc a dezvăluit la final ce le-a spus la pauză elevilor săi, care primiseră gol cu câteva minute de a intra la cabine.

”Foarte îmbucurător este că băieții au avut puterea să revină. Le-am spus la pauză să ridice privirea din pământ, să aibă încredere în forțele lor, pentru că au valoarea necesară să întoarcă rezultatul. Și asta s-a întâmplat, chiar dacă mai târziu. Dar numai ocaziile ratate la 1-1 au făcut să nu dăm golul 2 mai repede. A venit acea execuție a lui Tomczyk, cred că este golul campionatului, o reușită care ne-a ajutat să ne întoarcem cu trei puncte mari la Iași”, a mai spus Claudiu Niculescu.

Poli Iași este în acest moment la egalitate cu Gloria Buzău, iar în etapa a 4-a urmează să joace sâmbătă, de la ora 11:00, acasă cu Concordia Chiajna.

UNIREA DEJ – POLITEHNICA IAŞI 1-2

Mihai Kereki 42′ / Gabriel Vașvari 63′ – penalty, Pawel Tomczyk 88′

Unirea Dej: Railean – D. Pop, Burdeț, Buta, Kereki, Ad. Pop (Roș 66′), Chira (Vl. Bogdan 66′), Cocian (Frăsineanu 82′), Al. Pop (Andr. Pop 88′), Blaj (cpt.)(Greu 66′), Dav. Maftei
Rezerve neutilizate: Cl. Chindriș – Al. Militaru, Fulga, Vomir
Antrenor: Dragoș Militaru
Eliminat: Gabriel Buta 65′ (roșu direct)

Poli Iași: Knoflach – Fosu-Mensah (Martac 46′), V. Lică, Tincu, Finica, Vașvari (cpt.), Marchioni (Fr. Cristea 78′), Al. Anton (Bujor 67′), A. Roman, Hunte (Karachanakov 46′), Plokhotnyuk (Tomczyk 62′)
Rezerve neutilizate: Jankov – Fl. Plămadă, Ciaun, Hrib
Antrenor: Claudiu Niculescu

Stadion: Municipal (Dej – Cluj). Arbitru: Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea). Asistenți: Andrei Alexandru Roman (Târgu Neamţ) și Cosmin Cercel (Piatra Neamţ). Rezervă: Răzvan Lădar (Zalău). Observator arbitri: Ioan Muresan (Timişoara). Delegat joc: Vasile Rad (Arad).

Foto și video: Politehnica Iași 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-3-zi-plina-cu-meciuri-in-esalonul-secund-doua-dintre-cele-patru-formatii-cu-punctaj-maxim-intra-la-joc-de-la-ora-1100-19241517

Narcis POHOAȚĂ 20 Aug. 2022, 16:13 Liga 2
Pe aceeași temă