Leo Grozavu, favorit să preia Poli Iași. Președintele Cornel Șfaițer confirmă tratativele

Narcis POHOAȚĂ 11 Oct. 2022, 10:29 Liga 2
Leo Grozavu, favorit să preia Poli Iași. Președintele Cornel Șfaițer confirmă tratativele

Politehnica Iași s-a despărțit, luni seară, de antrenorul Claudiu Niculescu, dar până la meciul cu Metaloglobus, programat sâmbătă, ar putea avea un nou ”principal”.

Imediat după rezilierea pe cale amiabilă a acordului cu Niculescu, oficialii din Copou l-au contactat pe Leo Grozavu, căruia i-au făcut în mod oficial o ofertă pentru a prelua echipa.

Leo Grozavu a fost dorit și în vară de Poli Iași

Poli Iași l-a dorit cu insistență pe Leontin Grozavu și în vara acestui an, însă antrenorul în vârstă de 55 de ani a refuzat oferta.

Liber de contract după despărțirea de Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, încă din octombrie 2021, Grozavu, care a colaborat cu președintele Cornel Șfaițer atât la FC Botoșani, cât și la clubul din Sfântu Gheorghe, ar putea accepta de această dată propunerea moldovenilor, spun surse din cadrul clubului ieșean, mai ales că fostul fundaș este ieșit din fenomen de un an de zile.

Sunt șanse mari ca Grozavu să bată palma cu președintele Șfaițer înainte de meciul de sâmbătă.

  • Leo Grozavu a antrenat ultima dată în Liga 2 în 2018, un club și mai pretențios decât Poli Iași, Petrolul, unde a stat doar câteva luni și a fost demis din cauza rezultatelor slabe. În acel moment, echipa ploieșteană se afla într-o situație asemănătoare cu a trupei din Copou. Avea un lot complet schimbat, pretenții mari și un buget impresionant pentru liga secundă.

Cornel Șfaițer a recunoscut tratativele cu Grozavu: ”Suntem în discuții”

Președintele Consiliului Director al clubului din Copou, Cornel Șfaițer, a recunoscut că a purtat discuții cu Leo Grozavu, căruia i-a făcut o ofertă de a prelua echipa.

”Am avut o discuție cu Leo Grozavu, nu ascund acest lucru. Rămâne să mai discutăm, suntem în tratative. Leo Grozavu e un antrenor cu care am colaborat la Sepsi și la Botoșani, am reușit lucruri frumoase împreună, e un tehnician rutinat, cu multă experiență, care după plecarea de la Sepsi a avut destule oferte concrete din Liga 1. Rămâne să luăm o decizie în zilele următoare. Noi ne dorim să avem antrenor până sâmbătă, la meciul cu Metaloglobus București. Oricum, am vorbit cu jucătorii, ei sunt principalii artizani și aștept ca sâmbătă să dea totul, să fie concentrați și să luăm cele trei puncte. Sper ca publicul să fie alături de echipă în continuare. Eu cred în acest lot, avem un potențial bun și sunt convins că ne putem îndeplini obiectivul, promovarea în SuperLigă”, a declarat, pentru Liga2.ro, președintele Cornel Șfaițer.

Șfaițer, despre despărțirea de Claudiu Niculescu: ”Rămânem prieteni. Sper să ne vedem la sărbătoarea promovării”

Oficialul clubului din Copou a vorbit și despre despărțirea de Claudiu Niculescu, pe care speră să-l cheme la sărbătoarea promovării, în vara anului viitor.

”Îi mulțumesc lui Claudiu Niculescu pentru tot ceea ce a reușit la Iași până acum. A venit și el într-un moment greu, s-a schimbat aproape întreg lotul, au venit mulți jucători noi, dar suntem în grafic. Sigur, și el își dorea mai mult, și noi, cred că puteam avea mai multe puncte. Nu a fost ușor nici pentru el. Claudiu are și el un merit în ceea ce am reușit până acum, dar după ultimul rezultat am luat decizia împreună să ne despărțim. Am rămas în relații de prietenie, pentru că așa este firesc. Ne cunoaștem de mult timp, ne-am strâns mâna și am decis de comun acord, după o discuție mai lungă, să punem capăt colaborării. Îmi doresc să promovăm cu noul tehnician, iar pe Claudiu să-l avem alături de noi la sărbătoarea evenimentului, în vara anului viitor, așa cum a spus și el”, a conchis Șfaițer.

Poli Iași ocupă locul 5 în clasamentul Ligii 2, cu 17 puncte și golaveraj 11-7, fiind la egalitate cu Unirea Slobozia și Steaua (are un meci în minus), dar care au golaveraj superior. În etapa a 10-a, echipa din Copou urmează să joace acasă, sâmbătă, 15 octombrie, de la ora 11:00, cu ultima clasată Metaloglobus București (locul 20, 4 puncte).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-prima-reactie-a-lui-claudiu-niculescu-dupa-despartirea-de-poli-iasi-m-am-gandit-la-binele-echipei-sa-dea-dumnezeu-sa-ajunga-in-liga-1-si-mi-as-dori-ca-la-vara-sa-ma-invite-si-pe-19249009

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cutremur-la-iasi-poli-s-a-despartit-de-antrenorul-claudiu-niculescu-dupa-umilinta-cu-ripensia-19249000

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jumatate-dintre-meciurile-etapei-a-10-a-a-ligii-2-televizate-runda-incepe-la-brasov-si-se-incheie-la-galati-19248987

Narcis POHOAȚĂ 11 Oct. 2022, 10:29 Liga 2
Pe aceeași temă