Copoul, teren minat pentru adversare! Poli Iași este singura echipă din Liga 2 cu procentaj maxim pe teren propriu. Cauzele metamorfozei Iașiului în propriul fief

Narcis POHOAȚĂ 04 Oct. 2022, 16:21 Liga 2
Copoul, teren minat pentru adversare! Poli Iași este singura echipă din Liga 2 cu procentaj maxim pe teren propriu. Cauzele metamorfozei Iașiului în propriul fief

Politehnica Iași a suferit crunt pe teren propriu în ediția trecută de campionat, obținând doar trei victorii în cele nouă meciuri disputate acasă în sezonul regular al Ligii 2, alte două partide fiind încheiate la egalitate.

Ieșenii conduși atunci de Costel Enache ajunseseră la un moment dat la o serie incredibilă de patru înfrângeri consecutive acasă, într-un interval de trei luni, august – noiembrie!

Procentaj sută la sută în Copou pentru Poli Iași

Situația s-a schimbat însă radical în actualul sezon de Liga 2, când Poli Iași se descurcă mult mai bine în fața propriilor suporteri.

Echipa pregătită de Claudiu Niculescu a câștigat toate cele patru meciuri disputate până acum pe stadionul ”Emil Alexandrescu” și a rămas singura formație din Liga 2 cu procentaj maxim acasă.

Astfel, moldovenii au câștigat în primele opt runde mai multe puncte în propriul fief decât în tot sezonul regular trecut!

Un singur gol încasat pe teren propriu de trupa lui Niculescu

Gabriel Vașvari și colegii săi au învins în Copou formațiile Viitorul Pandurii Târgu Jiu (2-0), Concordia Chiajna (2-1), Gloria Buzău (1-0) și Minaur Baia Mare (2-0), având un singur gol primit și șapte înscrise.

Tot patru victorii pe propriul teren are și liderul SC Oțelul Galați, dar trupa pregătită de Dorinel Munteanu a pierdut două puncte acasă în prima rundă, chiar contra Iașiului, în derby-ul moldav (0-0).

Pe lângă Poli Iași și SC Oțelul, alte trei formații au rămas neînvinse acasă după primele păt etape: CS Comunal Șelimbăr (două victorii și trei remize), Gloria Buzău (trei victorii și o remiză) și FC Brașov (două victorii și două remize).

Teren mai bun, spectatori mai mulți, dar și o calitate superioară a lotului

O explicație a parcursului fără greșeală de până acum poate fi terenul bun din Copou. Suprafața de joc a fost refăcută în vară și este în acest moment una dintre cele mai bune din eșalonul secund. Suportul publicului este și el un aspect demn de luat în seamă. Dacă în stagiunea trecută Iașiul avea la unele meciuri de acasă spectatori pe care îi puteai număra ușor pe degete, situația s-a schimbat radical în actuala stagiune. Poli Iași a avut la cele patru meciuri disputate până acum în Copou câte cel puțin 2.500 de spectatori pe meci, un număr simțitor mai mare decât în campionatul trecut.

În plus, lotul de jucători este total diferit față de cel din sezonul anterior, Claudiu Niculescu având la dispoziție o ”materie primă” de o calitate mult superioară.

Încă trei meciuri acasă în acest an

Poli Iași are toate șansele să-și păstreze procentajul maxim pe propriul teren și după etapa a 10-a, când la Iași va descinde actuala ”lanternă” Metaloglobus, echipă care a acumulat un singur punct în cele opt etape derulate.

După meciul cu Metaloglobus, elevii lui Claudiu Niculescu vor mai juca până la sfârșitul anului două meciuri acasă, destul de complicate, cu FK Miercurea Ciuc și Dinamo.

Ultimele partide în Copou, cu Șelimbăr și Progresul Spartac, sunt programate anul viitor.

În sezonul regular 2022-2023, Poli va disputa nouă meciuri acasă și zece în deplasare.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

Narcis POHOAȚĂ 04 Oct. 2022, 16:21 Liga 2
Pe aceeași temă