Convocat de urgență, Gavra a impresionat la națională

02 Feb. 2012, 14:02 Liga 2
Convocat de urgență,** Gavra a impresionat la națională

Jucătorul Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi”, Cristian Gavra, a fost convocat de urgență de selecționerul Emil Săndoi pentru ultimul meci de verificare din Antalya al reprezentativei U20 a României. Gavra a sosit direct din cantonamentul Viitorului Constanța pentru testul cu formația chineză FC Bit și avea să fie omul meciului.

Cristian Gavra a fost introdus pe teren imediat după pauză, când tabela indica scor alb. După doar trei minute atacantul constănțean avea să deschidă scorul, după ce a urmărit atent o minge respinsă de portarul chinez. În minutul 67 Gavra a realizat „dubla”, lobândul elegant pe goalkeeper-ul advers. Scorul final a fost 3-0, pentru „tricolorii mici” punctând în final Stanciu.

„Chiar dacă am fost la meciul de debut în tricoul lotului de tineret nu am avut emoții, pentru că majoritatea coechipierilor mi-au fost colegii de la lotul U19. Sunt bucuros că am debutat cu gol și sper să fiu convocat în continuare la lotul de tineret. Visul meu este să evoluez pentru echipa de seniori a României, iar pentru acest lucru trebuie să am prezențe constante în meciuri oficiale la lotul de tineret”, a declarat după încheierea partidei Cristian Gavra, care a fost felicitat pentru prestația sa de selecționerul Emil Săndoi.

Pentru lotul U20 al României au mai evoluat alți doi componenți ai Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi”, Alin Cârstocea și Alexandru Buzbuchi, ambii fiind titulari. Cârstocea a evoluat până în min.60, iar Buzbuchi a apărat buturile echipei noastre pe durata primei reprize. Un alt component al Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi”, Romario Benzar, nu a putut evolua fiind accidentat.

În vârstă de 18 ani, Cristian Gavra este golgeterul lotului U19 al României, calificat la Turul de Elită al Campionatului European. În prima fază a preliminariilor, Cristian Gavra a fost principalul artizan al calificării României U19, după ce a înscris 4 din cele 5 goluri „tricolore”. România U19 a încheiat pe primul loc grupa din care au mai făcut parte Italia, Suedia (țara gazdă a turneului) și Azerbaijan.

02 Feb. 2012, 14:02 Liga 2
Pe aceeași temă