Contre între primele două clasate din Liga 2! Oprița îi răspunde lui Țălnar după ce „stegarul” acuza liderul că e avantajat de arbitraje

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 01 Nov. 2016, 11:07 Actualizat: 01 Nov. 2016, 11:08 Liga 2
Contre între primele două clasate din Liga 2!  Oprița îi răspunde lui Țălnar după ce „stegarul” acuza liderul că e avantajat de arbitraje

Duelul de la distanță dintre primele clasate din Liga a 2-a, Juventus București și FC Brașov, continuă și la nivelul declarațiilor. Dacă în prima parte a turului, mai mulți oficiali ai cluburilor din Liga a 2-a afirmau că FC Brașov este avantajată de arbitraje, acum rolurile s-au schimbat radical, iar Juventus este echipa aflată pe val la nivel de influență.

Concret, arbitrajele de care are parte echipa din Colentina în ultimul timp a stârnit controverse. În meciul de la Sfântu Gheorghe, încheiat la egalitate, scor 0-0, celor de la Sepsi li s-a refuzat un penalti clar în ultimele minute, iar acum două etape, Juventus București s-a impus în meciul de la Balotești cu 2-0, însă un rol decisiv l-a avut arbitrul Dumitrică Omar Cristian, din Craiova, cel care a acordat un penalti trupei lui Chivorchian de tot râsul în minutul 61 al meciului, la scorul de 0-0. Antrenorul „stegarilor”, Cornel Țălnar, a comentat în stilul său caracteristic arbitrajele de care are parte Juventus București în ultima perioadă. „Am auzit că în meciul de la Balotești a bătut vântul și a căzut spicul și s-a dat penalti. Fiecare echipă își pregătește parcursul cum dorește, dar cei de la Juventus București au un om în conducere care are un rol decisiv în fotbalul românesc în Liga a 2-a”, spunea Cornel Țălnar, care a evitat să-i pronunțe numele lui Gheorghe Chivorchian.

„Ne-au înțepat cei de la FC Brașov”

Deranjat de declarațiile lui Țălnar, antrenorul celor de la Juventus, Daniel Oprița, a reacționat. Oprița a fost invitat, ieri dimineață, la Digi Sport Matinal, unde tehnicianul a vorbit și despre disputa cu FC Brașov. „Noi am avut o serie bună, am pierdut doar la Brașov, în rest lucrurile au mers bine. Ne-au înțepat cei de la FC Brașov și consider că declarația domnului Țălnar nu a fost corectă. Noi nu am zis nimic după meciul de la Brașov pe care nu l-am pierdut în condiții normale. Cei de la FC Brașov au avut penalti, au jucat în superioritate numerică, iar dacă jucam 11 contra 11 nu aveam niciun fel de probleme. Eu chiar nu am comentat de Brașov. Au avut vreo șapte etape până s-au pus la punct cu pregătirea fizică, au jucat 11 contra 10, i-am înțeles că nu sunt la nivelul nostru și că le-au venit jucători pe parcurs… Dacă au fost greșeli de arbitraj, au fost puține. Poate doar una…”, a spus Oprița.

Despre arbitrajul din meciul cu Sepsi

Antrenorul celor de la Juventus a vorbit și despre arbitrajul din meciul de la Sfântu Gheorghe, încheiat la egalitate, scor 0-0. „Am auzit că la meciul cu Sepsi, gazdele au avut penalti în minutul 94. La finalul meciului m-am dus la arbitru si i-am zis: a fost ceva? Mi-a spus: «stai liniștit că Hadnagy poate să recunoască». Să nu mai spun că în minutul 92 am avut gol valabil și am tăcut. Am crezut că a fost ofsaid, dar am văzut imaginile și a fost gol valabil”, declară Oprița.

Hadnagy: „I-am spus lui Oprița că a fost penalti clar”

Atacantul celor de la Sepsi, Attila Hadnagy, nu confirmă declarațiile lui Oprița și spune că echipa sa a fost defavorizată clar de arbitraj în meciul cu Juventus. „După meci, Oprița a venit la mine și m-a întrebat dacă a fost contact și i-am spus că da. A fost penalti clar! Din ce mi-au spus oamenii aflați în tribună chiar și Gheorghe Chivorchian a spus că a fost penalti clar! Referitor la golul anulat celor de la Juventus a fost ofsaid de un metru. Ce să mai vorbim…”, a reacționat Hadnagy.

„Magiun” și ordinul șefilor de la Juventus

Mult mai rezervat în declarații a fost directorul tehnic al celor de la Juventus, Marin Barbu. Dacă înaintea meciului de la Brașov, „Magiun” a avut câteva contre cu Romică Pașcu, acum, oficialul clubului din Colentina a fost mult mai rezervat. „Noi avem ordin de la conducere să nu comentăm despre adversari. Cel mai bine ar fi ca fiecare să-și vadă de treaba lui. Sincer, eu chiar m-aș bucura ca Juventus și FC Brașov să promoveze braț la braț, dar atât noi, cât și «stegarii» vom avea mult de tras cu Foresta Suceava și CS Mioveni, echipe redutabile. Din câte știu, la FC Brașov sunt ceva probleme… Dacă Centrul de Copii și Juniori de la FC Brașov ar fi organizat așa cum a fost pe vremea lui Mitică Dragomir la Brașov, acest club ar scoate jucători pe bandă rulantă. Nu ar fi nimic ilegal dacă CL și CJ Brașov ar sprijini Centrul de Copii și Juniori de la FC Brașov”, a spus Marin Barbu, fost jucător și antrenor la FC Brașov.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 01 Nov. 2016, 11:07 Actualizat: 01 Nov. 2016, 11:08 Liga 2
Pe aceeași temă