Contre în Liga 2 în privința banilor din drepturile TV. „Nu orice se concentrează asupra Rapidului” vs. „Unele echipe pot să ia mai mulți bani decât Rapid și nu e normal”

Marius ANGHEL 09 Dec. 2015, 15:07 Liga 2

FCM Baia Mare este surpriza primei părți a sezonului din Seria a II-a a Ligii 2. Nou-promovata a terminat anul 2015 pe primul loc, la egalitate de puncte cu CSM Râmnicu Vâlcea, și este peste FC Brașov, Gaz Metan Mediaș sau Universitatea Cluj, echipe ce campionatul trecut evoluau în Liga 1. Băimărenii au terminat anul cu o victorie la scor, 6-0 cu FC Bihor Oradea.

Pe teren, jucătorii de la FCM Baia Mare și-au făcut treaba, au dus echipa pe primul loc, însă conducerea nu a fost la aceeași înălțime. Elevii lui Dorin Toma au intrat în vacanță cu anumite restanțe, dar acest lucru se va rezolva în curând, anunță președintele Cristian Span. „Nu aș putea spune cp bpieși au plecat foarte mulțumiți în vacanță. Avem niște restanțe față de ei, încercam să le rezolvăm săptămâna aceasta. Eu știu că la ultima declarație publică făcută de primar, acesta spunea că își dorește promovarea echipei de Liga 2. Lucrurile arată bine acum pentru FCM”, a spus Span la Sport Total FM, în emisiunea „Trafic Sport”.

Span: „Nu orice înseamnă drepturi TV pentru Liga 2 și suporteri se concentrează asupra Rapidului”

Președintele FCM-ului a mai declarat că echipa sa încă nu a primit prima tranșă din drepturile TV. FC Bihor, de exemplu, a primit-o la finalul săptămânii trecute, însă a rămas fără ea după ce finanțatorul Mihai Giurgiu și-a transferat-o în contul propriu pentru a-și recupera din banii investiți la Oradea.

„Noi n-am primit încă nici prima tranșă din drepturile TV. Cei de la Bihor îmi spuneau în weekend că li s-a plătit prima tranșă. Nu vreau să insist pe acest subiect pentru că este irelevant. Vor veni și acei bani. Nu am alte informații despre ce se va întâmpla în viitor cu acești bani”, a declarat Span, care i-a dat o replică și lui Cristi Costache, secretar general al FC Rapid. Acesta din urmă consideră că giuleștenii merită cea mai mare parte din banii din drepturile TV. „Mi se pare o explicație destul de egocentrică. Nu orice înseamnă drepturi TV pentru Liga 2 și suporteri se concentrează asupra Rapidului. În Liga 2 sunt echipe de mare tradiție în România. Mă refer la U Cluj, FC Brașov. Interesul arătat este și datorită acestor echipe”, a spus președintele băimărenilor la radio.

Costache: „Unele echipe pot să ia mai mulți bani cu regulile astea decât Rapid și nu e normal”

Cristi Costache spunea luni, în cadrul emisiunii „Trafic Sport” de la Sport Total FM, că nu știe pe ce criteriu împarte FRF banii din drepturile TV, însă FC Rapid ar merita 30 la sută din ei pentru că este cea mai televizată.

„Se fac eforturi acum să fie livrați banii din drepturile TV. Ar fi cam 7.000 de euro, prima tranșă. Probabil vor primi toate cluburile. Problema este că nici până acum nu se știe care este suma totală, când vor veni, ce vor veni…

E normal ca FRF să spună așa: în funcție de locul ocupat la final, în funcție de numărul de meciuri transmise la TV, se vor acorda banii. În momentul de față, ar mai fi circa 160.000 de euro. Varianta noastră e așa: luăm procentul meciurilor alese de televiziuni, Rapid are cam 30%. Vedem ce sumă corespunde pentru procentul ăsta și să primim banii în consecință!

Anul trecut, în Liga a doua se băteau la promovare Voluntariul cu Academica Pitești. Cine era interesat de așa ceva?! Oricât mi s-ar spune de echipele de tradiție, e greu să trimiți un car TV și să ai rating acolo! Nu face rating nici Chindia Târgoviște, nici Reșița. Face Rapidul! Unele echipe pot să ia mai mulți bani cu regulile astea decât Rapid și nu e normal”, a spus Costache.

Marius ANGHEL 09 Dec. 2015, 15:07 Liga 2
Pe aceeași temă