FCM Baia Mare rupe seria înfrângerilor din play-off cu un succes la Brașov. Victoria îi este dedicată fostului antrenor Dorin Toma. Mesajul lui Șpan

Marius ANGHEL 27 Apr. 2016, 13:46 Campionat

FCM Baia Mare și-a întrerupt, marți seară, la Brașov, seria meciurilor ghinioniste, acolo unde a reușit să câștige primul meci în play-off după trei etape în care nu obținuse niciun punct. Partida dintre FC Brașov și FCM Baia Mare, ce a contat pentru etapa a 4-a a play-off-ului Ligii 2, a fost una spectaculoasă, cu cinci reușite și alte multe ocazii de gol.

Baia Mare a deschis scorul în minutul 4 prin Cosmin Sîrbu, care a șutat spre poartă de la 30 metri, și ar fi putut să-l majoreze dacă reușita lui Sergiu Oltean (32) nu ar fi fost anulată incorect. Brașovenii au revenit în joc fix înainte de pauză, în minutul 45+2, prin golul marcat de Pană după ce Bota a respins mingea în fața porții, cu ajutorul barei, la lovitura liberă a lui Avram. În repriza a doua, „stegarii” au trecut în avantaj prin golul lui Matei (51), a cărui reluare cu capul la colțul lung l-a surprins pe Bota. Totuși, băimărenii nu au acuzat șocul și au reușit să revină din nou la conducere. În minutul 66, Sîrbu scapă de marcajul lui Buga, pătrunde în careu și-l învinge pe Iacob, iar în minutul 86 Giurgiu înscrie golul victoriei dintr-o centrare a lui Păcurar.

Băimărenii i-au dedicat această victorie fostului antrenor Dorin Toma, care a demisionat cu o zi înaintea meciului cu Brașov din cauza situației actuale de la club. Jucătorii FCM-ului au avut un tricou cu un mesaj special pentru antrenor: „Pentru tine Toma”. Tricoul a fost arătat la primul gol marcat de Sîrbu.

„Neplătiți, umiliți, ignorați ne-au dat o lecție”

Într-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook a echipei băimărene, președintele Cristian Șpan le mulțumește jucătorilor pentru această victorie și anunță că miercuri, 27 aprilie, le va da primele de joc restante: „A fost o zi grea azi. Dar mi se umple sufletul de bucurie să văd că băieții ăștia respectă orașul Baia Mare. Doar ei. Echipa asta a jucat cu sufletul pentru Baia Mare, pentru ei și pentru Tomiță. Îmi pare nespus de rău că nu am putut face mai mult pentru ei, deși Dumnezeu mi-e martor că am făcut tot ce era omenește posibil. Am ales să rămân lângă ei și voi rămâne în continuare pentru că aici e vorba de Respect. Neplătiți, umiliți, ignorați ne-au dat o lecție. Comentariile, postările, minciunile, veninul, neputința pălesc în fața evidenței. Victoria la Brașov este o evidență, restul sunt povești. Felicitări băieților, staff-ului de la Brașov, omului care a stat acasă și a privit meciul la televizor (ca și mine). Și așa cum am promis azi, mâine vă așteaptă primele și pentru victoria asta”.

După această victorie, FCM Baia Mare rămâne pe locul 6 în play-off, cu 20 de puncte, iar FC Brașov, cu 22 de puncte, e pe locul 4.

După demisia lui Dorin Toma pe banca tehnică a băimărenilor s-a aflat Cristian Bogdan, cel care i-a trimis în teren, la meciul cu FC Brașov, pe: Bota – Bușu, Fl. Ilie, Sg. Oltean, Bg. Străuț – A. Ignea (cpt.)(Duruș ’88), Păcurar, C. Sîrbu, Vasilache (V. Giurgiu ’75) – Jurj, V. Pop (Codoban ’65). Rezerve neutilizate: Ormenișan – Anițoiu, Șter, Codin.

Articol scris de Carmen BIZĂ‚U
Foto: Dan BUIA

Marius ANGHEL 27 Apr. 2016, 13:46 Campionat
Pe aceeași temă