„Contracandidatele Rapidului la promovare sunt Ceahlăul, Farul și Clinceni”. Alexa a identificat problemele giuleștenilor din acest start de campionat

Marius ANGHEL 18 Sep. 2015, 16:46 Liga 2

Antrenorul formației Rapid, Dan Alexa, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că principalele contracandidate ale echipei giuleștene la promovarea în Liga 1 sunt Ceahlăul Piatra Neamț, Farul Constanța și FC Academica Clinceni.

„Problema echipei noastre este omogenitatea. Dar atunci când vom pune lucrurile la punct vom deveni o echipă care va pierde foarte greu. Avem jucători de calitate, acum sunt cam 14-15 jucători pe 11 locuri. Am început să îi cunosc mai bine și am încredere în ei. Trebuie să înțeleagă faptul că suntem Rapid și suntem obligați să câștigăm fiecare meci, pentru că obiectivul este promovarea. Contracandidate ne vor fi Ceahlăul, Farul și, chiar dacă nu am văzut decât câteva imagini, Clinceniul. Apoi Suceava este o echipă bună, mai ales în meciurile de acasă. În Liga a II-a echipele joacă bine acasă și mai modest în deplasare. Așa că cine reușește aibă constanță va avea câștig de cauză”, a spus Alexa.

„Ne așteaptă o deplasare dificilă la Buzău”

Rapid trebuie să repete evoluția din meciul precedent cu Ceahlăul Piatra Neamț, câștigat cu scorul de 1-0, pentru a putea spera la o victorie în partida din deplasare cu Gloria Buzău, este de părere Alexa. „Ne așteaptă o deplasare dificilă la Buzău mai ales că avem și precedentele Constanța și Berceni, în Cupă, unde nu am evoluat așa cum am făcut-o acasă. Iar pentru noi asta e un minus. Gloria Buzău este o echipă cu experiență la nivelul Ligii a II-a și cu siguranță va fi o atmosferă încărcată. Pentru noi e important să păstrăm lucrurile bune de la meciul de acasă cu Ceahlăul, adică să controlăm jocul. Trebuie să fim conștienți că meciurile din deplasare în Liga a II-a nu sunt precum cele de acasă”, a menționat tehnicianul.

Dan Alexa a precizat că deocamdată nu a luat o decizie dacă va renunța sau nu la atacantul portughez Jose Embalo. Acesta este în continuare exclus din lot după ce săptămâna trecută a plecat din cantonament în timpul nopții. „Embalo se antrenează în continuare separat de restul echipei. El și-a cerut scuze, regretă ce s-a întâmplat, voi vedea de săptămâna viitoare ce vom face. Sigur se vor lua și niște măsuri pecuniare și vom vedea”, a adăugat Alexa.

Echipa Rapid întâlnește, sâmbătă, de la ora 11.00, în deplasare, formația Gloria Buzău, într-o partidă contând pentru etapa a IV-a a Ligii a II-a.

Articol scris de Marius ȚONE (Mediafax)

Marius ANGHEL 18 Sep. 2015, 16:46 Liga 2
Pe aceeași temă