Conflictul iscat între Marin Barbu și Dumitru Moldovan ține capul de afiș la Rapid

Marius ANGHEL 16 Jan. 2014, 12:59 Liga 2

Anunțul făcut de președintele Dumitru Moldovan, cum că Rapid ar fi încetat colaborarea cu Marin Barbu, l-a iritat la culme pe antrenorul care s-a ocupat de pregătirea echipei sucevene în ultimele 9 luni. În această perioadă, „Magiun” a fost șeful băncii tehnice a Rapidului, fără să existe însă un contract ferm între cele două părți.

„În primul rând, Moldovan nu știe ce vorbește, pentru că eu nu sunt nici angajatul lui, nici al Rapidului. Eu am avut o înțelegere cu Gabi Clim, omul care este cel mai în măsură să discute despre acest subiect. Am văzut că Moldovan vorbește de seriozitate. Mă deranjează faptul că un om care a vrut răul Rapidului și desființarea acestei echipe vine acum și se erijează în postura de salvator. Dacă Rapid se află acum în situația care este, o parte din vină îi revine și lui” a precizat fostul antrenor al Forestei.

Barbu: „Lui Moldovan nu i-a picat bine când am salvat Rapidul de la retrogradare”

Marin Barbu spune că relația sa cu Dumitru Moldovan s-a deteriorat astă-primăvară, când a  preluat conducerea tehnică a Rapidului, știut fiind că în acea perioadă relațiile dintre Moldovan și conducerea grupării sucevene era una destul de încordată.

„Dacă astă vară lucrurile s-ar fi derulat normal și nu ar fi existat acele strâmbe din partea lui Moldovan, Rapid ar fi fost acum o echipă care ar fi defilat în campionatul Ligii a II-a. Apropo de seriozitate, eu de bine de rău am făcut ceva de-a lungul timpului pentru fotbalul sucevean, în perioada Foresta am fost în stare să aduc 15-20.000 de oameni în tribune, pe Areni. Nu mai departe de sezonul trecut am pus umărul la salvarea de la retrogradare a Rapidului, iar acest lucru nu i-a picat deloc bine lui Moldovan, care nu se poate lăuda decât cu faptul că a desființat două echipe. Sper, spre binele fotbalului sucevean, să nu se întâmple la fel și cu a treia”, a mărturisit „Magiun”.

Barbu: „La Suceava am avut jucători care m-au vândut la primul colț”

Marin Barbu a încheiat spunând că această problemă va fi soluționată în urma unei discuții pe care o va purta în perioada imediat următoare cu patronul Gabriel Clim și a ținut să transmită un mesaj așa zișilor săi amici de la Suceava. „Am avut prieteni și jucători care au pus botul la vrăjeala lui Moldovan și m-au vândut la primul colț. Îi doresc lui Moldovan să facă el fotbal la Suceava. Numai că nu știu cât de serios este un președinte care atunci când vrea să demită un antrenor o face prin intermediul presei”, a concluzionat Marin Barbu.

Moldovan: „La ora meciului decisiv, cu Otopeniul, Barbu era la plajă, în Bulgaria”

Așa cum era de așteptat, Dumitru Moldovan a ținut să-și expună și el punctul de vedere referitor la conflictul izbucnit la începutul acestei săptămâni. „În primul rând, Marin Barbu nu a fost demis, pentru că n-a fost antrenorul echipei nici în acte și nici pe bancă, el preferând să stea în timpul meciurilor în vestiar. Dacă a avut o înțelegere cu Gabi Clim să ne spună și nouă până când a avut-o, poate-i valabilă și acum și dacă-i așa, atunci de ce nu vine la echipă? Aș mai dori să-l întreb pe Marin Barbu când a salvat echipa de la retrogradare. Poate la ultimul meci de campionat, cel decisiv, cu CS Otopeni, când echipa a câștigat, iar el se afla în concediu la mare, cu familia. Din câte am înțeles de la Gabi Clim, Barbu solicită primă de victorie și pentru acel meci. Vreau să menționez că aceste lucruri le știu de la patronul echipei și de aceea le spun”, a relatat Moldovan.

Moldovan: „Sunt curios unde va antrena Barbu în continuare”

Președintele executiv al Rapidului nu-și explică reacția dură a antrenorului Marin Barbu vizavi de persoana sa. „Probabil e supărat de faptul că echipa Rapid va începe din nou antrenamentele și va continua în campionat în ciuda tuturor greutăților. Oricum, sunt curios să văd unde va antrena în continuare. Din punctul meu de vedere, cei mai mari antrenori ai Sucevei sunt Vasile Simionaș și Ioan Radu, care au promovat CSM-ul și Foresta pe prima scenă a fotbalului românesc și nu Marin Barbu, care a venit și a retrogradat cu formația patronată de Eugen Huțu”, a încheiat Dumitru Moldovan.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 16 Jan. 2014, 12:59 Liga 2
Pe aceeași temă