Concordia speră la promovare! Victorie cu Chindia, iar Ianis Zicu și-a lăudat fotbaliștii după turul barajului care poate da alt curs clubului: ”Am avut atitudine și am jucat fotbal”

Răzvan STÎNGĂ 21 May. 2022, 18:51 Liga 2

Ianis Zicu a reușit să o facă favorită pe Concordia Chiajna în barajul de menținere/promovare în Liga 1 cu Chindia Târgoviște. Ilfovenii au câștigat, surprinzător pentru mulți, partida tur, iar acum speră să termine în avantaj și returul. Zicu a comentat victoria echipei sale, cu 2-1.

Ianis Zicu, reacție după ce Concordia Chiajna a învins Chindia Târgoviște în turul barajului pentru Liga 1

Prima repriză a fost una echilibrată, iar cele două echipe nu au riscat, aspect remarcat și de Ianis Zicu. S-au schimbat lucrurile în partea a doua, când s-au și marcat trei goluri, iar Concordia Chiajna a reușit să revină de la 0-1. Chindia Târgoviște a deschis scorul în minutul 50, prin Daniel Florea.

Concordia Chiajna a revenit apoi și a învins cu 2-1, luând o opțiune importantă în privința promovării în Liga 1. Practic, succesul a fost adus în urma golului lui Adrian Voicu, din minutul 55, de la 11 metri, iar autogolul lui Andrei Pițian, din minutul 68, a furnizat surpriza.

Ianis Zicu: ”Am câștigat meciul pentru că am avut atitudine și am jucat fotbal”

Chiar dacă jucătorii Chindiei Târgoviște au criticat terenul sintetic de la Chiajna, Ianis Zicu nu a vrut astfel să ia din meritele elevilor săi, precizând că determinarea și dorința au făcut ca scorul să fie cel de pe tabelă la final. Nici fotbaliștii Concordiei Chiajna nu sunt prea încântați de terenul pe care joacă partidele de pe teren propriu.

O partidă dificilă, jocul a început echilibrat, n-am fost periculoși nici noi, nici ei. În a doua repriză am luat un gol, dar am reușit să revenim, iar lucrul ăsta spune multe despre forța grupului, lucru pe care l-am cerut, am avut atitudine și reacție. Am reușit să câștigăm o primă partidă, dar am făcut doar un prim pas, ne așteaptă o partidă foarte grea duminica viitoare. Trebuie să fim foarte inteligenți și să gestionăm așa cum trebuie lucrurile.

Nu vreau să vorbesc despre ce am discutat și despre cum am câștigat acest meci, sunt lucruri interne. Nu îmi place să vorbesc nici despre lucrurile pozitive, nici despre cele negative în public. Vorbesc de lucruri generale.

Nici noi nu vrem să jucăm pe un astfel de teren sintetic, sperăm să promovăm ca să se pună gazon de la anul. Am jucat pe sintetic multe meciuri și am pierdut, n-a fost vreun avantaj. Când am jucat cu Hermannstadt, când am jucat cu Timișoara și am făcut 0-0. Faptul că îți cunoști terenul nu înseamnă că vei câștiga un meci.

Am câștigat meciul pentru că am avut atitudine și că am jucat, nu că a fost gazonul sintetic”, a declarat Ianis Zicu, conform DigiSport.

  • Concordia Chiajna, cu Chindia Târgoviște: Aldescu – Borța (Ct. Alexe 87′), Palmeș, Marc (cpt.), Taub – D. Codrea, N. Roșu – N. Popescu, Rz. Matiș (Llullaku 55′), Ad. Voicu (L. Ion 82′) – Batin (Plazonja 82′);
    Rezerve neutilizate: Denis Moldovan – Cherecheș, Bg. Barbu, Ghimfus, Sokovic;

Ianis Zicu, despre retur: ”Ritmul e cel care face diferența între echipele de Liga 1 și Liga 2”

Întrebat de diferența de valoare dintre Concordia Chiajna și Chindia Târgoviște, Ianis Zicu a afirmat că nu e vorba de așa ceva în primul rând, cât este vorba de faptul că adversarii ilfovenilor au evoluat în Liga 1 și au un ritm mai ridicat de joc.

Acum, Zicu începe deja să se gândească la retur, pe care îl vede foarte disputat și intens dat fiind rezultatul de sâmbătă, din turul barajului.

Eu cred că diferența de valoare nu e mare, ritmul e cel care face diferența. Echipele de Liga 1 joacă meciuri mult mai intense, cu adversari mult mai valoroși, iar meciurile jucate de noi în Liga 2 nu au fost la fel de intense.

(N.r. – Cum va fi returul?) Chindia va ataca mult, o să fie un meci interesant, cu intensitate, până la urmă fotbalul însemnă presiune și cine o duce mai bine câștigă la final”, a mai declarat Ianis Zicu.

Returul Chindia Târgoviște – Concordia Chiajna, la 28 mai

Returul barajului de menținere/promovare în Liga 1, Chindia Târgoviște – Concordia Chiajna, va avea loc săptămâna următoare, la 28 mai, pe arena Petrolului, ”Ilie Oană”. Stadionul formației lui Emil Săndoi este în construcție de ani de zile, iar de atunci echipa a tot închiriat arenele altor cluburi pentru a putea disputa undeva confruntările de pe teren propriu.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-si-chindia-targoviste-joaca-de-la-ora-1530-in-meciul-tur-al-barajului-de-promovare-mentinere-in-liga-1-ilfovenii-spera-sa-produca-surpriza-19232237

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-atmosfera-unica-inainte-de-u-cluj-dinamo-fanii-celor-doua-echipe-au-cantat-impreuna-la-terasele-din-cluj-napoca-19232411

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ioan-mera-declaratii-furibunde-dupa-ce-poli-timisoara-a-retrogradat-sportiv-in-liga-3-poli-are-nevoie-de-oameni-de-valoare-care-se-pricep-la-fotbal-de-antrenor-si-de-jucatori-care-pun-sufl-19232303

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liviu-bajenaru-ultimul-dans-pentru-steaua-mijlocasul-emotionant-si-emotionat-la-despartirea-de-colegi-va-iubesc-in-felul-meu-pe-fiecare-dintre-voi-19232343

Răzvan STÎNGĂ 21 May. 2022, 18:51 Liga 2
Pe aceeași temă