Concordia Chiajna, pe punctul să dea o lovitură de imagine! E în discuții cu Raul Rusescu. Ilfovenii pot avea atac cu doi foști golgheteri ai primei ligi

Marius ANGHEL 23 Aug. 2022, 23:22 Liga 2
Concordia Chiajna, pe punctul să dea o lovitură de imagine! E în discuții cu Raul Rusescu. Ilfovenii pot avea atac cu doi foști golgheteri ai primei ligi

Concordia Chiajna are un start de sezon sub așteptările ei, cu o victorie, un egal și o înfrângere în primele trei etape, cu cele patru puncte stânse fiind chiar la mijlocul clasamentului Ligii 2, pe locul 10. Echipa ilfoveană țintește din nou promovarea și nu mai are nicio scuză dacă nu va reuși, mai ales că cinci dintre adversarele din campionat nu au dreptul de a urca în prima ligă.

Trupa antrenată de Ianis Zicu a arătat că suferă în atac, tocmai de aceea este în căutate de noi jucători, până la finalul campaniei de transferuri mai fiind aproximativ două săptămâni.

Un jucător cu care Concordia este foarte aproape să semneze este Raul Rusescu (34 de ani). O confirmă, pentru Liga2.ro, Cristian Bălașa, directorul sportiv al clubului ilfovean.

Raul Rusescu, în discuții cu Concordia Chiajna

Concordia a obișnuit de-a lungul timpului să-și ia jucători care au realizat ceva în fotbalul românesc sau au multă experiență în prima ligă. De când a revenit în Liga 2, echipa a încercat diverse strategii prin care să promoveze, iar printre fotbaliștii pe care i-a adus se număr Younes Hamza, Paul Batin, Andrei Dumitraș, Gabriel Deac, Valentin Lazăr sau Neluț Roșu.

Și în această vară și-a adus doi jucători cu mare experiență, pe Sorin Bușu și Petre Goge, dar în lot îl are și pe Azdren Llullaku, fost golgheter în Liga 1.

Ilfovenii nu se dezmint și acum sunt pe punctul de a semna cu Raul Rusescu și de a da o adevărată lovitură de imagine în Liga 2.

Potrivit surselor Orange Sport, Rusescu a fost prezentat deja în vestiar, va începe antrenamentele sub comanda lui Ianis Zicu și urmează să semneze contractul. ”Va avea serios de tras la pregătirea echipei, în condiţiile în care nu a mai jucat din iulie, atunci când a rămas liber de contract”, scrie site-ul citat.

Cristian Bălașa a confirmat pentru Liga2.ro faptul că Rusescu este aproape de Concordia. ”Sunt discuții. Nu a semnat, altfel anunțat în mod public aducerea lui”, a spus directorul sportiv al echipei din Chiajna, care așteaptă o primă analiză a cluburilor din prima ligă în privința jucătorilor lor pentru a mai putea face niște achiziții în acest final de campanie de transferuri.

Rusescu, dublu campionat al României, fost golgheter al primei ligi

Achiziționarea lui Raul Rusescu ar fi o lovitură de imagine dată de Concordia Chiajna, chiar dacă jucătorul este pe finalul carierei. Atacantul originar din Râmnicu Vâlcea este dublu campion al României, cu Unirea Urziceni (2009) și FCSB (2015), are o Cupa României și o Cupa Ligii, ambele câștigate tot cu FCSB, în 2015.

În cariera sa a jucat, printre alte echipe, pentru Sporting Braga (Portugalia), FC Sevilla (Spania) ori Ankaraspor (Turcia) și are 12 meciuri la naționala României, pentru care a înscris și un gol.

Ultima experiență în România a avut-o la Academica Clinceni, în sezonul 2020-2021 al Ligii 1, când a evoluat în 29 de meciuri și a înscris 6 goluri. Ulterior a mers în Italia, în Serie D, la Lamezia.

  • CSM Râmnicu Vâlcea, Unirea Urziceni, Dunărea Giurgiu, CS Otopeni, Steaua / FCSB (în trei rânduri), FC Sevilla, Sporting Braga, Ankaraspor, Gisesunspor, Academica Clinceni și Lamezia sunt toate echipele pentru care a evoluat Rusescu.

În 2012, Raul Rusescu a fost desemnat fotbalistul român al anului, iar în sezonul 2012-2013 a fost golgheterul primei ligi a României, cu 21 de goluri marcate, pe când evolua pentru Steaua.

Concordia e la mijlocul clasamentului Ligii 2 și are două meciuri grele, cu Iași și Dinamo

În ceea ce o privește pe Concordia Chiajna, echipa ilfoveană se află pe locul 10 în Liga 2 după trei etape, cu 4 puncte și golaveraj 3-5.

A început sezonul cu un eșec drastic, 0-3 pe teren propriu, la Buftea, cu nou-promovata CSM Slatina, a câștigat apoi la FK Miercurea Ciuc, cu 1-0, iar în runda din weekendul trecut a remizat surprinzător, acasă, tot la Buftea, cu nou-promovata CSC Dumbrăvița, scor 2-2.

În etapa a 4-a, Concordia Chiajna joacă sâmbătă, de la ora 11:00, în deplasare la Poli Iași, iar în runda a 5-a speră să revină acasă, pe propriul stadion, unde a schimbat gazonul, revenind la unul natural, după opt ani în care a avut teren cu gazon sintetic. Atunci va întâlni Dinamo, duminică, 4 septembrie, de la ora 11:00.

Foto: Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapelor-4-si-5-din-liga-2-in-care-steaua-e-pusa-sa-joace-in-inchidere-si-apoi-in-deschidere-pe-stadionul-din-clinceni-se-joaca-doua-meciuri-in-aceeasi-zi-poli-iasi-mai-slaba-ca-buzau-si-19242179

https://liga2.prosport.ro/seria-1/foto-cum-arata-gazonul-stadionului-din-chiajna-dupa-ce-in-aceasta-vara-s-a-renuntat-la-suprafata-sintetica-dinamo-ar-putea-fi-prima-echipa-oaspete-care-intra-pe-noua-suprafata-19241364

Marius ANGHEL 23 Aug. 2022, 23:22 Liga 2
Pe aceeași temă