Concordia a mai rezolvat un transfer pentru noul sezon: un tânăr portar al unei adversare din sezonul trecut

Marius ANGHEL 23 Jun. 2023, 17:36 Liga 2

Concordia Chiajna își stabilește în taină lotul cu care speră ca la a cincea încercare să reușească promovarea în prima ligă.

Momentan, clubul ilfovean nu a anunțat oficial nicio mutare perfectată în această vară. Nici despărțirea de Eugen Trică și de mare parte a jucătorilor pe care i-a avut în lot în sezonul recent încheiat, nici numirea lui Erik Lincar ca antrenor sau achizițiile perfectate până acum.

Mutările care se fac la Chiajna ”transpiră”, însă, din alte părți. O altă achiziție este cea a portarului Mihai Ciontoș de la Progresul Spartac.

Mihai Ciontoș trece de la Progresul Spartac la Concordia Chiajna

Liga2.ro a aflat primele patru achiziții ale Concordiei, jucători cu care s-a semnat contractul. Este vorba despre patru fotbaliști pe care Erik Lincar i-a antrenat la Universitatea Cluj. Doi fundași, Denis Ispas și Paul Pîrvulescu, un mijlocaș, Romario Pires, și un atacant, Andrei Bălan.

O altă mutare a ilfovenilor a fost dezvăluită de Progresul Spartac. Fosta adversară a Concordiei în sezonul recent încheiat a anunțat că portarul ei, Mihai Ciontoș, a semnat cu noua echipă a lui Erik Lincar.

”In asteptarea reunirii lotului progresist pentru noul sezon, programata de Andrei Erimia pentru 3 iulie, revenim cu stiri privind modificarile in componenta acestui lot.

Astazi, bleu-albastrii au oficializat despartirea de un alt membru important al gruparii din ultimii ani, internationalul U19 Mihai Ciontos. Mihai a fost titularul incontestabil din poarta progresista in ultimii trei ani, indiferent ca i-a avut ca parteneri in acest duel pentru titularizare pe Moro, Lupescu, Margarit sau Wynney.

Ciontos a semnat cu Concordia Chiajna, care isi propune revenirea pe prima scena a fotbalului romanesc. Mult succes, Mihai, si multumim pentru toate eforturile depuse in tricoul Progresului!”, a transmis Progresul Spartac.

Ciontoș a apărat de 19 ori în Liga 2 poarta Progresului Spartac

Mihai Ciontoș este originar din București, are 18 ani și a fost, în ultimul timp, un obișnuit al convocărilor la echipele naționale de juniori, de vârsta sa. În sezonul recent încheiat a fost portarul cel mai utilizat în Liga 2 de Progresul Spartac, în 19 dintre cele 27 de jocuri, incluzând și barajul de menținere pierdut cu Metaloglobus.

Concordia, prin directorul sportiv Cristian Bălașa, anunța zilele trecute că mai are contract valabil doar cu șase jucători (Tamaș, Stănică, Codrea, Burcea, Ghimfuș, Mediop), iar printre aceștia nu se afla niciun portar.

Clubul i-a avut în lot, în sezonul recent încheiat, pe postul de portar pe slovacul Martin Chudy (34 ani, 11 meciuri), francezul Thomas Chesneau (24 ani, 9 meciuri), Iustin Popescu (29 ani, 4 meciuri), Valentin Neacșu (23 ani, 1 meci), Yanis Stanciu (18 ani, 1 meci) și David Duțu (23 ani, 0 meciuri).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/erik-lincar-face-noua-echipa-a-concordiei-pe-schelet-de-la-u-cluj-cei-patru-jucatori-care-au-semnat-cu-ilfovenii-exlcusiv-19275688

https://liga2.prosport.ro/seria-1/erik-lincar-a-convins-cativa-jucatori-sa-vina-la-concordia-chiajna-19275455

https://liga2.prosport.ro/seria-1/erik-lincar-noul-antrenor-al-echipei-concordia-chiajna-19274999

Marius ANGHEL 23 Jun. 2023, 17:36 Liga 2
Pe aceeași temă