Start perfect pentru Concordia, cu succes la scor de neprezentare la Miercurea Ciuc. Erik Lincar, despre victoria din prima etapă și conflictul avut cu Gabi Tamaș: ”Dacă ar avea un pic de liniște, de control…”

Marius ANGHEL 05 Aug. 2023, 20:23 Liga 2

Cu o echipă schimbată aproape complet, cu opt jucători noi în primul ”11”, și cu un nou antrenor, Concordia Chiajna a început noul sezon de Liga 2 cu un succes impresionant, 3-0 pe un teren greu, în fața unei formații bune a campionatului, FK Miercurea Ciuc, o contracandidată în lupta pentru play-off.

Două dintre reușitele ilfovenilor au aparținut mijlocașului de 18 ani Andreas Burcea, devenit deja o certitudine la Concordia, iar ultima a aparținut unuia dintre nou-veniții din această vară, Laurențiu Corbu.

Dubla lui Andreas Burcea și reușita lui Corbu i-au adus Concordiei un succes clar la Miercurea Ciuc

Cu doar trei jucători din vechiul lot menținuți în primul 11, Tamaș, Codrea și Burcea, Concordia a reușit să înscrie la Miercurea Ciuc după aproximativ o jumătate de oră de joc. A făcut-o în primul 29, prin Andreas Burcea, care a interceptat aproape de mijlocul careului o minge centrată din dreapta de Adi Popa și a înscris printre picioarele lui Apro spre colțul lung.

Tot mijlocașul de 18 ani al trupei din Chiajna, care în sezonul trecut a avut 17 apariții și nu înscrisese niciodată, a băgat mingea în ațe și pentru 2-0. Popa a primit în dreapta și a trimis pentru Tucaliuc, acesta a central la colțul scurt, Adrian Bălan a luftat incredibil la doar câțiva metri de poartă, însă balonul a ajuns cu noroc la Burcea, aflat la bara a doua, de unde a înscris cu un șut sub transversală.

Misiunea Concordiei avea să se simplifice în partea secundă după ce Botond Karandi a fost eliminat în minutul 76, destul de ușor de arbitru, pentru cumul de cartonașe galbene.

Partida s-a terminat însă cu scor de neprezentare pentru gazde, după ce ilfovenii au reușit să mai înscrie o dată. În minutul 84, Silviu Pană a pasat pe culoar cu exteriorul piciorului drept, Ndiaye s-a trezit cu unghiul de șut închis, la ieșirea portarului la întâmpinare, astfel că a așeazat înapoi pentru Laurențiu Corbu, iar fundașul venit de la Steaua a finalizat cu un șut violent din circa 12 metri la colțul scurt.

3-0 pentru Concordia, care are, după primele șase jocuri ale primei etape, cel mai bun golaveraj și se instalează în fruntea clasamentului Ligii 2.

Erik Lincar, după debutul în forță al Concordiei: ”Suntem și noi o echipă echilibrată, solidă, care cred că se va bate pentru intrarea în play-off”

După joc, Erik Lincar, revenit în această vară pe banca echipei din Chiajna, a avut cuvinte de laudă pentru jucătorii săi.

”E un început bun, dar eu tot timpul am avut și am în continuare mare încredere în echipă, am adus jucători cu calitate, jucători cu experiență, unii dintre ei chiar cu multe promovări la nivelul Ligii 1. Suntem și noi o echipă echilibrată, solidă, care cred că se va bate pentru intrarea în play-off”, a spus Lincar la Radio Sport Total FM.

Nu avea cum să nu aprecieze și jocul marcatorului primelor două goluri, Andreas Burcea. ”La fotbalul pe care încerc eu să-l implementez chiar mă bucur când marchează un fundaș lateral, pentru că încerc să-i aduc de multe ori în fața porții, printr-o anumită execuție sau să tragă la poartă să marcheze. În același timp sunt foarte-foarte bucuros pentru Burcea, un copil care a debutat anul trecut, dar daca până acum nu reușise să marcheze. Are calități foarte bune de jucător de bandă și astăzi, făcând o dublă, sper să reușească în continuare să ne mulțumească cu evoluțiile sale și, bineînțeles, cu goluri”, a declarat antrenorul Concordiei.

”A doua repriză am început-o destul de problematic”

La conferința de presă de după joc, Lincar a spus că s-a temut de meciul cu echipa lui Robert Ilyes. Nu i-a plăcut nici modul în care Concordia a început partea secundă, dar, per total, consideră că victoria este meritată, ar fi dorit și mai multe goluri marcate și spune că are încredere în jucătorii săi.

”Ne-a fost un pic teamă de acest joc, știind că Miercurea Ciuc, în principal, este o echipă redutabilă mai ales acasă. Dar consider că am reușit în această lună și jumătate să construiesc o echipă solidă, cu jucători cu experiență, jucători care au la activ promovări, plus unii chiar cu ceva meciuri în cupele europene. Per total, s-a văzut calitatea noastră, e adevărat că am mai avut multe situații de a marca, nu le-am fructificat, dar, per total, am meritat victoria cu o anumită remarcă. A doua repriză am început-o destul de problematic. Ciucul și-a creat două-trei ocazii, cred că vreo 15 minute ne-a dominat, iar dacă luam gol nu știu cum s-ar fi derulat în continuare partida. Dar, după aceea, am reușit să liniștim jocul. Păcat că nu am reușit să marcăm mai mult. Pentru început a fost un joc bun, trebuie să fim în continuare serioși, muncitori, am mare încredere în acești băieți și să obținem rezultate pozitive în continuare”, a spus Lincar.

Lincar vrea să lege cât mai multe victorii în debutul de sezon

Având în vedere faptul că în primele șase meciuri ale sezonului au câștigat patru echipe oaspete (Concordia, Slobozia, Slatina și Șelimbăr), doar una gazdă (Unirea Dej) și un joc s-a terminat la egalitate (Viitorul Pandurii – CFC Argeș), singurul în care nu s-a marcat, Lincar a fost întrebat dacă este mai greu să evoluezi acasă la debut.

”Nu am o preferință. Până la urmă este o etapă, mai ales la actualul format al Ligii a 2-a oricum ai șansa, joci acasă sau în deplasare cu una dintre echipe. Dar, în general, prefer să ne pregătim foarte bine pentru fiecare joc și chiar consider eu că în ziua de astăzi chiar nu ar trebui să consideri un avantaj sau un dezavantaj că joci acasă sau în deplasare”, este părerea lui Erik Lincar, care a spus și ceea ce se așteaptă de la următorul adversar al Concordiei: ”Avem un meci cu Alexandria, care cu siguranță va fi echipa foarte compactă și care va încerca să joace pe contraatac în următoarea etapă, la Chiajna. De aceea trebuie să fim foarte atenți, concentrați, bine pregătiți, ca să încercăm să legăm cât mai multe victorii.”

  • Nou-promovata CSM Alexandria a debutat în Liga 2 cu un eșec dramatic la Dej, unde Unirea a marcat golul victoriei cu 1-0 în minutul 90+5.

Erik Lincar, despre conflictul cu Gabi Tamaș

La meciul de la Miercurea Ciuc, antrenorul Concordiei a arătat că a trecut peste conflictul cu Gabi Tamaș, avut în cantonamentul efectuat de echipă la Brașov. Dacă inițial a cerut conducerii să se renunțe la fostul internațional, fiindcă nu-i respecta regulile, altfel va demisiona el, Lincar a fost convins în cele din urmă să conteze din nou pe fundaș. L-a introdus din nou la joc abia în ultimul amical, cu CS Tunari, iar în prima etapă a început cu el titular.

Întrebarea despre relația dintre el și Tamaș nu avea cum să fie ignorată, iar Erik Lincar a răspuns.

”A avut o evoluție foarte bună, a dat siguranță, împreună cu Ispas, pe zona centrală a terenului, mai ales că știm foarte bine că Miercurea Ciuc are jucători masivi și un stil care se axează mult pe zona centrală, cu centrări din zonele laterale, dar astăzi cred că am blocat foarte bine fundașii laterali, care nu prea au avut șansa să arunce mingea în careu. Dar Gabi, cum spuneam, dacă ar avea un pic de liniște, așa, de control, eu zic că și în cariera lui ar fi ajuns la un nivel mult mai înalt. Dar eu am trecut peste moment, el a înțeles mesajul meu, am mare încredere în el și cred că cu toții, împreună, vom reuși să facem lucruri frumoase la Concordia Chiajna”, a explicat Lincar, care l-a înlocuit pe Tamaș în minutele de final.

Concordia Chiajna în meciul cu FK Miercurea Ciuc: Oncescu – Corbu, D. Ispas, Gab. Tamaș (Stănică 86′), Fl. Achim – Romario Pires, D. Codrea (cpt.) – Ad. Popa (Ndiaye 78′), Tucaliuc (Sil. Pană 72′), Burcea (Ghimfuș 78′) – Ad. Bălan (Cocoș 86′). Rezerve neutilizate: Ciontoș – Leo. Alexandrescu, Al. Dulca, Gerson.

În etapa a 2-a, Concordia Chiajna va evolua pe teren propriu cu nou-promovata CSM Alexandria, sâmbătă, 12 august, de la ora 11:00.

Foto și video: FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-a-pierdut-meciul-revenirii-in-liga-2-calin-cheregi-dupa-esecul-cu-unirea-slobozia-era-clar-ca-doar-o-greseala-de-genul-asta-poate-sa-pecetluiasca-rezultatul-final-19278964

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-a-inceput-noul-sezon-cu-o-remiza-contra-argesului-19278943

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-a-pornit-ca-din-tun-la-tunari-in-noul-sezon-al-ligii-219278933-19278933

https://liga2.prosport.ro/seria-1/start-in-noul-sezon-de-liga-2-19278853

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-a-jucat-amical-cu-ciucas-tarlungeni-19278929

Marius ANGHEL 05 Aug. 2023, 20:23 Liga 2
Pe aceeași temă