Florin Maxim a subliniat și destule aspecte negative după succesul Corvinului cu FK Miercurea Ciuc, dar tot el a remarcat: ”După pauză am arătat cum îmi doresc eu.” Hrezdac, la primul gol în Liga 2

Călin MNERIE 19 Aug. 2023, 17:15 Liga 2

Corvinul Hunedoara și-a valorificat avantajul terenului propriu în fața celor de la FK Miercurea Ciuc, dar și jocul bun din repriza secundă. Atunci, Denis Hrezdac (58) și Marius Coman (70) au făcut diferența pe tabelă în meciul din etapa a 3-a a Ligii 2, în timp ce harghitenii nu au avut replică și au pierdut prima deplasare stagională, scor 0-2.

Florin Maxim, după succesul cu FK Miercurea Ciuc: ”Preferam să jucăm cu orice altă echipă, în afara celor de la Miercurea Ciuc”

Florin Maxim a fost pe jumătate mulțumit după meciul de sâmbătă, de pe arena ”Michael Klein”. Antrenorul ”corbilor” recunoaște că echipa sa a făcut o primă repriză modestă și că a trebuit să intervină la pauză, dar fără a face schimbări în echipă.

”Prima repriză am început-o mai slab, chiar dacă am avut niște șanse bune de a marca. Am ținut foarte puțin de minge, le-am dat adversarilor posesia deliberat, ceea ce eu nu am pregătit la antrenamente. Nu am știut să le închidem construcția lor, ajungeau mult prea ușor în treimea noastră proprie. Dar, după pauză, am reglat puțin lucrurile și am arătat cum îmi doresc eu să arate această echipă. Am avut și meciul de Cupă, băieții resimt puțin oboseala și astăzi a fost un meci de luptă. Preferam orice altă echipă, în afară celor de la Miercurea Ciuc, căci știam că e o echipă masivă, de luptă, care pune probleme și la fazele fixe. Atacă cu șase jucători, știam toate lucrurile acestea și parcă preferam orice altă echipă, chiar să jucăm cu Steaua. Dar, în a doua repriză chiar mi se pare că am arătat bine, am arătat personalitate, am pasat, am făcut ce facem și la antrenamente și asta le-am subliniat și băieților după meci. Avem șapte puncte, urmează o deplasare, avem puțin puțin timp liber. Mergem la Spartac, să nu credeți că vom defila pe acolo. Dacă nu muncești, nu ești umil și nu-ți faci temele, s-ar putea să te coste și dintr-o chestie dinasta s-ar putea să se strice tot ce ai clădit”, a spus Maxim la puține minute de la încheierea jocului cu ciucanii.

”Nu sunt omul tabelelor și al calculelor, sincer speram să fie mai multă lume…”

Cel puțin până mâine, Corvinul e pe locul 2 în clasamentul Ligii 2, cu 7 puncte, cu două mai puține decât liderul Șelimbăr, singura echipă care are punctaj maxim încă din etapa a 2-a.

”Am luat fiecare meci în parte, nu m-am gândit prea mult, nu sunt omul tabelelor și al calculelor. Mă gândesc foarte, foarte mult la meciul următor, cum și meciul de cupă l-am tratat, din punctul meu de vedere, ca pe un meci decisiv. Așa era pentru noi, am căutat să-mi iau informații despre adversar. Sunt șapte puncte, puteau fi nouă. Poate nu dădeam gol astăzi, dar echipa vreau să se exprime cum s-au exprimat în a doua repriză și jucătorii trebuie să înțeleagă lucrul ăsta. Toți care au intrat au arătat spirit de sacrificiu pe o căldruă infernală. Poate sunt niște clișee, dar acum parcă mi-a plăcut cel mai mult acest această a doua repriză, poate – revăzând meciul – o să îmi schimb părerea, dar asta am simțit de pe bancă”, a adăugat Maxim.

Acesta a recunoscut că și-ar fi dorit ca echipa sa să atragă mai mulți spectatori la stadion, numărul acestora scăzând de la 5 mii, câți au fost la meciul din prima etapă, la aproximativ 3 mii: ”Sincer, speram să fie mai multă lume după primul meci, dar e o perioadă de concedii și e posibil și din cauza acesta să nu fi fost plin stadionul. Dar, ne așteptăm la o audiență la fel de mare pe propriul stadion, sunt niște suporteri minunați, parcă îți dau energie, se învăluie cu echipa și e bine așa.”

Bradu, luat în colimator o repriză: ”Dacă nu l-aș fi cunoscut în minutul 10 îl scoteam afară”

Nemulțumirile lui Maxim legate de prima repriză l-au vizat și pe unul dintre elevii săi, Antonio Bradu (21 de ani). ”Asta îi spuneam și lui, dacă nu l-aș fi cunoscut cred că în minutul 10 îl scoteam afară, sincer. El trebuie să înțeleagă că antrenorul trebuie să vadă jucătorul exact cum arată la antrenament. Nu se întâmplă absolut nimic în momentul în care joci un meci oficial, iar în a doua repriză el și toți jucătorii au depus un efort bun. Asta îl caracterizează pe Bradu, a fost un luptător, a alergat, a fost bine și defensiv, a avut luciditate. Asta mă aștept de la toți jucătorii și trebuie să se înțeleagă că, gata, a venit momentul zero și trebuie să fim un pic mai cinici, deja e Liga a 2-a. Toți își doresc să joace, astăzi asta mi-a plăcut. Fie că au intrat 5 sau 20 de minute au demonstrat că formăm un grup și toți beneficiem de rezultatul pozitiv”, a încheiat Florin Maxim.

Bradu a pasat decisiv la faza golului lui Marius Coman.

Corvinul în meciul cu FK Miercurea Ciuc: Lefter – Fl. Iacob, Lică, Ant. Manolache, Velisar – Neacșa (cpt.)(Lupu 68′), Hrezdac (M. Chindriș 68′), Bradu, Nic. Pîrvulescu (Antonov 83′) – M. Coman (Hergheligiu 84′), T. Mitran (Seb Ion 74′). Rezerve neutilizate: D. Roman – D. Pop, Lupușor, Ad. Nicolae.

Denis Hrezdac, la primul gol în Liga 2: ”O bucurie de nedescris după o perioadă foarte grea prin care am trecut”

Debutant cu UTA în Liga a 2-a în sezonul 2018-2019, pe când avea 17 ani, Denis Hrezdac a bifat astăzi primul său gol în eșalonul secund.

Mijlocașul central a fost vădit emoționat, mai ales că în urmă cu doi-trei ani a avut parte de două operații la genunchi și cariera sa era pusă în pericol. După ce a apucat să debuteze cu UTA și în SuperLigă, ”închizătorul” de 22 de ani a plecat împrumut la Progresul Pecica (Liga 3) și acum a revenit pentru a doua oară la Corvinul, unde mai semnase în februarie 2021, în Liga a 3-a.

”A fost o bucurie de nedescris, este primul meu gol în Liga a 2-a după o perioadă foarte grea prin care am trecut, dar a venit și ziua asta. Mă bucur că mi-am găsit locul aici, în echipă, sper să continui tot așa, eu dau tot ce am mai bun pe teren. Le recomnad tuturor să fie puternici și să se roage la Dumnezeu pentru că El îți dă putere în orice moment. Urmează un meci cu Spartac, la fel un meci greu, le luăm pas cu pas și sper să obținem victoria și acolo”, a declarat Hrezdac, care – deocamdată – îl ține pe bancă pe primul căpitan al echipei, Marius Chindriș.

Corvinul, meci facil în etapa a 4-a a Ligii 2

Cu 7 puncte acumulate în primele trei etape ale Ligii 2, Corvinul Hunedoara ocupă locul 2 în clasament, cu golaveraj 4-1, și poate fi egalată de Unirea Slobozia și Gloria Buzău, care vor juca duminică, respectiv marți.

În etapa a 4-a, Corvinul are meci în deplasare la Progresul Spartac, duminică, 27 august, de la ora 11:00. Echipa bucureșteană, care are o restanță în prima etapă, își dispută jocurile de acasă la baza FRF de la Buftea, iar în acest moment ocupă ultimul loc, cu 0 puncte și 0-9 golaveraj. Astăzi a pierdut acasă cu scorul de 0-6 în fața Concordiei Chiajna.

Foto: Cătălin Crăciun

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-a-invins-cu-2-0-fk-miercurea-ciuc-in-etapa-3-a-ligii-2-19281054

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-3-liga-2-19280963

Călin MNERIE 19 Aug. 2023, 17:15 Liga 2
Pe aceeași temă