A pierdut, s-a calificat și n-a știut să trăiască momentul! Florin Maxim, închistat după ce Corvinul a eliminat Paksi: ”Echipa a arătat cel mai rău de când o antrenez! Mă bucur, dar parcă aveam așteptări mai mari”

Marius ANGHEL 19 Jul. 2024, 01:44 Liga 2

Corvinul a reușit calificarea în Turul 2 din Europa League, trecând în dublă manșă de echipa maghiară Paksi FC, cu scorul general de 4-2, după 4-0 la Paks și 0-2 la Sibiu.

Totuși, starea generală a hunedorenilor de după jocul retur a părut a fi una nu foarte entuziasmantă. În ciuda performanței realizate în fața unui adversar superior nu numai valoric, ci și a cotei campionatului din care face parte, cel puțin pe hârtie, și ținând cont că înainte de rezultatul din tur nu se gândea mai nimeni că se va reuși această performanță.

Antrenorul Florin Maxim a părut că nu știe să se bucure și și-a taxat jucătorii pentru modul în care au tratat acest meci de la Sibiu.

Florin Maxim, dramatic după eșecul din returul cu Paksi: ”Nu știu cu ce avem de rămas după acest joc”

La finalul partidei pierdută cu scorul de 0-2, la adăpostul acelui 4-0 din tur, dar și a unui meci retur în care maghiarii au dat emoții doar pe final, Florin Maxim a spus la conferința de presă că echipa sa a arătat ”cel mai rău de când o antrenez!”

”A fost un meci cum preconizam, un meci cu o încărcătură, și asta trebuie să o depășim cumva, pentru că… nu pot spune că nu sunt mulțumit de această calificare, dar echipa a arătat cel mai rău de când o antrenez! Am făcut efort, ne-am pierdut în unele momente planul tactic, am fost haotici după marcarea primului gol, am avut mingea în posesie și le-am dat-o lor. Aștept de la jucătorii experimentați, și nu numai, o reacție. Știam că ne așteaptă un meci greu, pentru că e foarte greu să aperi când ai ceva de apărat și din acest meci eu vreau să rămânem cu… nu știu, cu ce avem de rămas după acest joc, pentru că nu am arătat deloc cum se poate exprima echipa”, a spus, destul de supărat, Florin Maxim.

”Valoric a fost 4-2 scorul general. Nu știu cum s-a văzut acest plus de valoare din partea lor. Eu nu l-am văzut, nu-l consider așa”

Oaspeții maghiari au întrebat cât de mare este bucuria faptului că echipa hunedoreană a reușit să învingă și să se califice mai departe împotriva unui adversar superior valoric, cât și în privința ligii în care evoluează.

Maxim a părut puțin arogant la început, amintind scorul general al întâlniri. Antrenorul a mai spus că nu vede această diferență atât de mare, în condițiile în care el își consideră echipa ca fiind o nou-promovată în prima ligă din România. Apoi, ”principalul” Corvinului și-a dus discursul spre modul în care încearcă să-i facă pe jucătorii săi să-și dorească mai mult, dând inclusiv exemplul său.

”Valoric a fost 4-2 scorul general. Am câștigat noi la Paks cu 4-0. Acum, cum am spus, nu știu cum s-a văzut acest plus de valoare din partea lor. Eu nu l-am văzut, nu-l consider așa. Am încredere în jucătorii mei și în potențialul lor. Cred în lucrul ăsta, poate de aceea sunt și puțin… nu știu, nu că sunt bucuros, e normal să ai o stare de bine, dar acum e prea devreme pentru mine. Am stat și m-am concentrat la joc. Dar, nu știu, am așteptări mari de la ceea ce înseamnă echipa noastră. E clar că am respectat Paksi, am zis că e o echipă foarte bună, care în sezonul trecut a câștigat Cupa, a terminat pe locul 2, au făcut meciuri bune, le-am urmărit o grămadă de meciuri, știam că sunt o echipă care aleargă foarte bine, și astăzi s-au comportat foarte bine. Dar, să știți că plusul de valoare de care spun domnii (n.r. – jurnaliștii maghiari) eu nu l-am văzut, doar că noi am fost în unele momente… (n.r. – a fost întrerupt, spunându-i-se că Paksi avea altă cotă fiindcă joacă în prima ligă) Și noi, cumva, sezonul trecut am promovat sportiv, așa că putem să spunem și noi că suntem în prima ligă. Și asta vreau să înțeleagă și băieții, dacă vor mai mult de la viață. Eu, unul, vreau. Tot timpul am această întrebare: De ce cei care reușesc sau care antrenează la un nivel superior o fac și eu nu aș putea să fac lucrurile astea? Vreau să înțeleagă și băieții, pentru că atâta timp cât eu am încredere în ei și am adus jucători unde chiar am avut nevoie de jucători, am încredere în fundașii centrali (n.r. – Manolache și Lică). M-am oprit la cei doi, plus îl avem pe Pop, un copil de 2004”, a spus Maxim.

”Cu tot respectul pentru Paksi, dar am început ca și în campionatul nostru, cu doi juniori”

Cu calificarea în buzunar, Florin Maxim a spus acum despre Paksi FC că nu putea să-l surprindă, fiindcă nu este o echipă mult superioară Corvinului. Din punctul său de vedere, trupa maghiară era superioadă doar la talie, la forță.

”Noi, acest meci, cu tot respectul pentru Paksi, am început ca și în campionatul nostru, cu doi juniori, cu portarul de 2004 și cu interul Bradu, de 2002 născut, adică, cumva, vreau să le insuflu poate și o problemă a mea. Nu am teamă de nimic, nu-mi știu limitele, nu mă limitează nimic, vreau să cred. Eu vreau să cred despre mine și despre stafful meu că am pregătit bine meciul. Nu puteau să ne surprindă, pentru că nu au o tehnică superioară. Aveau o talie, o forță superioară nouă, ceea ce îi definește pe ei, ca și echipă. Rămânem cu această calificare și cu faptul că trebuie să învățăm din acest meci.

N-am vrut să fiu lipsit de respect, că cei de la Paksi nu sunt o echipă tehnică, sau o echipă bună, să nu înțeleagă greșit. Haideți să luăm puțin așa: după meci, ce a spus antrenorul lor despre noi? Că am câștigat duelurile, am fost reactivi, am fost echipa care a fost prima la minge. Astăzi nu am fost. Cam aici s-a făcut, cumva, diferența. Doar că noi, în meciul tur, am bătut cu 4-0, și acum am luat bătaie cu 2-0”, a mai spus antrenorul Corvinului despre cele două echipe.

Întrebat de schimbările făcute târziu, Maxim a vorbit despre încrederea pe care le-o acordă jucătorilor și reacția pe care o așteaptă de la ei

Maxim a fost întrebat și de ce a făcut atât de târziu schimbările, după minutul 80. Este cunoscut faptul cănu este un adept al înlocuirilor, dacă nu simte nevoia că trebuie, iar acest lucru l-a repetat și acum.

Primele înlocuiri le-a făcut în minutul 84, după ce maghiarii deschiseseră scorul. Apoi a mai făcut alte două înlocuiri, în prelungiri, la trecerea timpului, în condițiile în care Paksi înscrisese și a doua oară și Corvinul părea groggy în acele momente.

”Eram în meci, scorul era 0-0. Nu sunt adeptul schimbărilor, doar să le fac, să mulțumesc jucătorii. Rolul meu e altul la echipă, să câștigăm, să producem rezultate, că degeaba jucăm frumos și mulțumesc 16 jucători care intră. Dacă este meci când nu trebuie să schimb, nu schimb. Băieții sunt foarte bine pregătiți și asta încerc să le insuflu cumva, să îi fac să creadă că aici au șansa să profite de faptul că eu le dau încredere să se exprime foarte bine în teren. Dacă îi întrebați pe toți, că toți au fost pe la echipă, ba nu au avut șanse să joace, nu l-a băgat antrenorul, că el era bun. Aici, eu le dau șanse băieților și cred că pot să se dezvolte și să reușească, așa cum cred și ei, asta vreau să cred. Eu am plecat de la Brad, dintr-un oraș de lângă Deva, am plecat de copil, de la 14 ani, la lotul național. Așa cum eu am jucat la un nivel, la Liga 1, am jucat și pe la loturile naționale, am jucat și în Europa League. Adică așa cum eu am putut să mă dezvolt și să joc la un anumit nivel, așa vreau și de la jucători să creadă și doar să îmi arate ceea ce eu le arăt, la rândul meu. Eu îi bag în teren și ei trebuie să-mi arate acolo ce stabilim și ce pregătim la antrenament”, a comentat Maxim.

Corvinul, în meciul retur cu Paksi: Lefter – Flv. Iacob, Lică, Ant. Manolache, Al. Neacșa (cpt.)(Velisar 84′) – Roger Junio (I. Pop 90+2′), Bradu (Ubbink 84′), Hrezdac – Lupu, Sg. Buș, Nic. Pîrvulescu (Gîrbiță 90+2′). Rezerve neutilizate: Blaga – M. Chindriș, Hergheligiu, T. Mitran, Dar. Grigore, Predică, Chukwu, Cărăruș.

”100 la sută băieții se bucură pentru această calificare. Și eu mă bucur, dar parcă aveam așteptări mai mari”

Corvinul a devenit prima echipă din liga secundă din România care trece de un tur dintr-o competiție europeană și în Turul 2 al Europa League va întâlni HNK Rijeka, vicecampioana Croației și finalista Cupei. Joia viitoare are loc manșa tur, tot la Sibiu, iar Florin Maxim se așteaptă la un cu totul alt fel de meci.

”100 la sută băieții se bucură pentru această calificare, dar nici nu știu ce să spun despre meciul de azi. Poate mâine voi avea alte gânduri. Poate sunt sub impresia proaspătă a meciului. E clar că va fi alt meci cu Rijeka. Știu și băieții cu cine se vor înfrunta. 100 la sută va fi alt meci. 100 la sută vom juca iar de frică. Noi, românii, avem în ADN-ul nostru să reacționăm mai bine la teamă sau la teama de a nu te face de râs. Astăzi era teama de rezultat, teama de succes, pentru că știam că va veni. Erau conștienți. (…)

Și eu mă bucur, dar parcă aveam așteptări mai mari. Deși am avut momente bune. La acele faze fixe, am avut trei cornere foarte bine bătute în careu, în care, dacă puteam să marcăm aveam reacția de la Paks și cred că era altfel meciul”, a mai spus Florin Maxim după jocul retur cu Paksi FC.

Conferința de presă în care Florin Maxim a vorbit după Corvinul – Paksi FC 0-2:

Foto: Marius Tudor

Marius ANGHEL 19 Jul. 2024, 01:44 Liga 2
Pe aceeași temă