CSM Reșița a pierdut cu CFC Argeș, Flavius Stoican avea dubiu la o fază din careu și intenționează să schimbe mentalitatea jucătorilor săi

Marius ANGHEL 18 Mar. 2024, 14:03 Liga 2

CSM Reșița a încheiat sezonul regular de Liga 2 cu un eșec. Sâmbătă, la Mioveni, echipa antrenată de Flavius Stoican a pierdut la limită, cu scorul de 0-1, meciul cu Campionii FC Argeș. Unicul gol al jocului a fost marcat în minutul 27 de Patrick Dulcea.

În urma acestui rezultat și a celorlalte din etapa a 19-a, CSM Reșița s-a clasat pe locul 10 și a fost repartizată în Grupa A a play-out-ului, unde retrogradatele sunt aproape decise.

Despre meciul cu piteștenii, Stoican a spus că are un semn de întrebare privind o fază în care echipa sa ar fi putut primi penalty. Totodată, și-ar dori o altă atitudine de la elevii săi pentru partidele desfășurate în deplasare.

Flavius Stoican, după eșecul Reșiței cu CFC Argeș: ”A câștigat și cu un pic de șansă”

Înainte de ultima etapă a sezonului regular, CSM Reșița avea un moral bun. Era neînvinsă în primele trei meciuri din 2024 și ajunsese la o serie de șapte partide fără eșec, dintre care cinci erau câștigate.

În clasament avea șase puncte în plus peste CFC Argeș, însă acest lucru nu s-a văzut la finalul întâlnirii, când elevii lui Eugen Neagoe au ieșit victorioși.

”A fost o partidă echilibrată. Cred că am întâlnit o echipă care era rănită, dar, cu toate astea, cred că a câștigat această partidă și cu un pic de șansă, dar șansa face parte din joc și vreau să o felicit, pentru că a fost o echipă precaută și care a stat bine în teren, în defensivă. Noi am încercat să revenim după acea eroare comisă la gol, dar ne-a fost destul de dificil. Am controlat jocul, am avut o posesie a mingii cu progresie, doar că în ultimii metri nu am fost lucizi ori la ultima pasă, ori la finalizare.
Una peste alta, felicit gazdele, iar noi trebuie să ne refacem, pentru că va începe un play-out în care vreau să fim exact așa cum îmi doresc eu”, a spus Flavius Stoican la finalul meciului disputat la Mioveni, casa din vară inclusiv a echipei din Pitești.

CSM Reșița, în eșecul cu CFC Argeș: I. Rus – Dolghi (Bărboianu 60′), Dudea (cpt.), Rimovecz – Gomboș (I. Doană 60′), Dam. Isac (Mensah 67′), D. Fărăgău, Fota (Chera 67′) – Drăghiceanu, Lascu, Andr. Burlacu (Cip. Rus 70′). Rezerve neutilizate: Mereu – Al. Negru, Al. Sabău, Napoleone.

Semn de întrebare la faza în care Doană a trimis peste poartă din poziție de singur cu Straton

Reșițenii au solicitat în două rânduri penalty, de fiecare dată prin Ianis Doană, intrat pe teren în minutul 60. În prima, după o pătrundere în careu, Esteban Orozco s-a interpus în fața sa și l-a împins, însă a căzut mult prea teatral, în loc să fie mai preocupat de joc și să încerce să urmărească mingea, astfel că arbitrul Mircea Ardelean nu a dictat nimic. Ulterior, după trei minute, Doană a trimis peste poartă din poziție de unu la unu cu portarul, Straton l-a atins ușor, iar juniorul Reșiței s-a aruncat ca în piscină. Și de această dată arbitrul a lăsat jocul să continue.

Despre această din urmă fază, Flavius Stoican a spus la finalul jocului că are un semn de întrebare, însă nu s-a pronunțat, preferând să revadă ce s-a întâmplat acolo.

”Un pic, un semn de întrebare am la faza lui Ianis Doană, când a scăpat mingea și a săltat mingea peste portar și poartă. Acolo am un semn de întrebare. În rest, sunt situații în care te mai superi, te mai enervezi, dar nu am ce să reproșez arbitrajului. A un pic de dubiu la faza aceea, dar vreau să o revăd”, a comentat antrenorul Reșiței.

Iată cele două faze în care Reșița a solicitat penalty:

CSM Reșița va juca în Grupa A a play-out-ului Ligii 2. Stoican: ”Vreau să schimb mentalitatea atunci când jucăm în deplasare”

În urma acestui eșec și rămasă cu 27 de puncte, CSM Reșița a terminat sezonul regular de Liga 2 pe locul 10 și a fost repartizată în Grupa A a play-out-ului, unde va avea ca adversari Ceahlăul Piatra Neamţ (31 puncte), Metaloglobus București (26), Campionii FC Argeş (24), CSC Dumbrăviţa (23), Unirea Dej (13) și CSM Alexandria (9), ultimele două fiind ca și retrogradate.

”Ne propunem în play-out să câștigăm fiecare meci. În general, noi jucăm bine pe teren propriu și vreau să încerc, și sunt convins că o să am mari șanse, să reușesc să deblocăm gândirea asta sau să schimb mentalitatea asta, ca atunci când jucăm pe teren advers, în deplasare, că plecăm cu șansa a doua. Astăzi am încercat, am fost echipa care am controlat jocul sau am fost echipa care am dus mingea, printr-un atac pozițional, prin mai multe pase, aproape de careul advers, dar fără finalizare.

Obiectivul va fi să tratăm fiecare meci în parte foarte serios, indiferent că suntem pe primul loc sau al doilea din grupa în care se face. Chiar dacă suntem liniștiți din punct de vedere al retrogradării, vreau să tratăm foarte serios acest play-out”, a spus Flavius Stoican.

Programul play-out-ului Ligii 2 va fi stabilit marți, atunci când FRF organizează tragerea la sorți, de la ora 12:00. Prima etapă va avea loc la 30 martie, weekendul următor urmând a fi fără meci oficial, din cauza acțiunilor echipelor naționale.

”Am meritat exact cât am oferit”

CSM Reșița, nou-promovată în Liga 2, nu va avea avea probleme în a se menține în campionat chiar dacă nu ar mai câștiga nimic în ultimele șase meciuri pe care le are de disputat, fiindcă în acest moment are 14 puncte în plus față de Unirea Dej, ocupata celui de-al doilea loc retrogradabil.

Flavius Stoican spune că echipa sa, pe care a preluat-o după începerea campionatului, a obținut ceea ce a meritat.

”Nu vreau să-l mânii pe Dumnezeu și să spun că meritam mai mult. Am meritat exact cât am oferit. Au fost și partide în care, poate nu meritam mai mult, dar sunt foarte realist, echipa este într-o creștere vizibilă, și-a găsit un nucleu de bază. Echipa are jucători tineri, talentați, din pepiniera proprie și atunci suntem pe un drum bun. Vrem să ne consolidăm poziția din clasament și să nu mai avem grijile retrogradării, cu multe etape înainte de final”, a declarat Stoican.

Declarațiile lui Flavius Stoican după CFC Argeș – CSM Reșița 1-0:

Foto: CSM Reșița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cfc-arges-a-castigat-meciul-cu-resita-si-va-juca-in-grupa-a-a-play-out-ului-ligii-2-19303316

https://liga2.prosport.ro/seria-1/componenta-celor-doua-grupe-de-play-out-din-liga-2-19303007

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-a-pierdut-cu-concordia-si-a-ajuns-la-trei-esecuri-la-rand-19303122

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-scapat-pe-final-victoria-cu-fk-miercurea-ciuc-19303013

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-a-castigat-la-scor-in-ultima-etapa-dar-va-juca-in-play-out-19302998

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-19-liga-2-19302899

Marius ANGHEL 18 Mar. 2024, 14:03 Liga 2
Pe aceeași temă