CFC Argeș a trecut la limită de CSM Reșița, în posibil ultimul meci cu Eugen Neagoe pe banca sa. ”Parcă ne era teamă de rezultat, teamă de a câștiga acest joc”

Marius ANGHEL 17 Mar. 2024, 15:53 Liga 2
CFC Argeș a trecut la limită de CSM Reșița, în posibil ultimul meci cu Eugen Neagoe pe banca sa. ”Parcă ne era teamă de rezultat, teamă de a câștiga acest joc”

Campionii FC Argeș a câștigat, sâmbătă, meciul cu CSM Reșița, în ultima etapă a sezonului regular al Ligii 2, și a ajuns să aibă o serie de șase partide în care ba pierde, ba obține victoria.

Contra bănățenilor mai bine situați în clasament, trupa piteșteană s-a impus la limită, cu scorul de 1-0, prin golul marcat în prima repriză de Patrick Dulcea (27′).

Argeșenii vor trage linie, inclusiv în situația antrenorului Eugen Neagoe, care în ultima săptămână a fost ofertat de Petrolul și își dorește revenirea în prima ligă.

CFC Argeș, succes important cu CSM Reșița, pentru îndepărtarea de locurile retrogradabile

Înaintea meciului, Argeșul se afla pe ultima poziție care asigura menținerea în Liga 2, la șase puncte în spatele Reșiței. Succesul era extrem de important pentru alb-violeți, pe care l-au și obținut în fața unui adversar care în 2024 învinsese Steaua și Gloria Buzău, dar pe teren propriu.

Iată cum a rezumat CFC Argeș succesul cu CSM Reșița: ”După două șuturi periculoase expediate de Burlacu, gazdele au deschis scorul prin Patrick Dulcea (min.26), mijlocașul argeșean trimițând în plasă în urma unei neînțelegeri între portarul reșițean și un fundaș. După revenirea de la cabine, Reșița a avut șansa să restabilească egalitatea, însă mingea lobată de Doană a trecut peste transversala porții apărate de Straton. Piteștenii au avut șansa de a închide meciul, însă Rusu, Nortey și Pîrvu nu l-au putut învinge pe Rus.”

La faza în care Doană a trimis peste poartă din poziție de unu la unu cu portarul, Straton l-a atins ușor pe juniorul Reșiței care s-a și aruncat ca în piscină. A fost o a doua fază în care Ianis Doană a solicitat penalty, după o alta, petrecută cu trei minute înainte, în care Esteban Orozco s-a interpus în fața sa și l-a împins, însă și de această dată juniorul a căzut mult prea teatral, în loc să fie mai preocupat de joc și să încerce să urmărească mingea. Arbitrul Mircea Ardelean nu a dictat nimic.

Iată cele două faze în care Reșița a solicitat penalty:

Eugen Neagoe, după victoria cu CSM Reșița: ”Băieții merită felicitări pentru efort, am avut atitudine foarte bună, agresivitate, s-au bătut pentru fiecare minge”

După joc, abia al șaselea câștigat în 19 etape de CFC Argeș, sub conducerea a trei antrenori, Eugen Neagoe a spus că și-ar fi dorit o victorie la o diferență mai mare de goluri în fața Reșiței, însă jucătorii săi resimt din plin presiunea pusă de locul pe care se află în clasament.

”O partidă dificilă, cei de la Reșița veneau cu un moral foarte bun. Au avut o serie bună, iar rezultatele bune îți dau încredere mare. Prima repriză cred că am controlat jocul, am marcat acel gol și mai puteam înscrie. Repriza a doua ne-au dominat cei de la Reșița, deși am avut ocaziile mai mari, ocazii clare de a marca prin Nortey și Yanis Pîrvu, precum și acea fază a lui Patrick Dulcea, care trebuia să se încheie cu gol. Din păcate, parcă ne era teamă de rezultat, teamă de a câștiga acest joc. Când nu ești într-o situație așa plăcută, nu ai nici încrederea și nici dezinvoltura pe care ar trebui să o avem la fiecare joc. Băieții merită felicitări pentru efort, am avut atitudine foarte bună, agresivitate, s-au bătut pentru fiecare minge. Pentru lucrurile astea și pentru cele trei puncte, merită felicitări. Au primit și câteva zile libere”, a declarat Eugen Neagoe, citat de site-ul echipei din Pitești.

CFC Argeș, în victoria cu CSM Reșița: Straton – Esteban Orozco, Balaur, M. Tudose – Tofan (cpt.), Rob. Boboc (Rădescu 46′), I. Nortey, Borța – Dulcea (Y. Pîrvu 63′), P. Petrescu (M. Angelov 83′), Bg. Rusu (Buhăcianu 69′). Rezerve neutilizate: Micle – Haită, R. Ciuciulete, Andr. Șerban, A. Mircea.

  • Cu o zi înainte, Neagoe a absentat de la conferința de presă premergătoarea meciului, deși fusese anunțat la ea. Antrenorul secund care i-a luat locul a motivat că Neagoe a rămas acasă din cauza unei ușoare răceli.

Partida cu CSM Reșița ar putea fi ultima pentru Neagoe pe banca Argeșului. În timpul săptămânii transmisese conducerii că va rămâne la echipă cel puțin pentru acest meci, iar după acesta urma să existe o ședință în care să se decidă dacă se mai merge împreună sau fiecare o ia pe drumul său. A confirmat acest lucru inclusiv sponsorul Viorel Tudose: ”După meciul cu Reșița voi lămuri cu Neagoe situația sa. Dragoste cu forța nu se poate.” ”A anunțat că va rămâne cel puțin pentru meciul cu Reșița, de sâmbătă. Apoi se întrerupe campionatul și la Liga 2. Va da un răspuns sâmbătă seară”, spunea și oficial piteștenilor Daniel Stanciu.

CFC Argeș a picat în Grupa A a play-out-ului Ligii 2 și are 11 puncte peste Unirea Dej, echipa aflată pe al doilea loc retrogradabil

Cu 24 de puncte acumulate în 19 etape, CFC Argeș a încheiat sezonul regular pe locul 14. Această poziție i-a adus o repartizare în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, alături de Ceahlăul, CSM Reșița, Metaloglobus, CSC Dumbrăvița, Unirea Dej și CSM Alexandria.

Piteștenii sunt pe locul 4 din 7 în Grupa A la 11 puncte peste Unirea Dej, ocupanta celui de-al doilea loc retrogradabil. Astfel, echipa alb-violetă este ca și salvată de la retrogradare, în condițiile în care în cele șase meciuri din acest turneu se pot obține maximum 18 puncte, iar în acest moment este greu de crezut că Dejul mai poate evita retrogradarea..

Programul play-out-ului Ligii 2 va fi stabilit marți, atunci când FRF organizează tragerea la sorți, de la ora 12:00. Prima etapă va avea loc la 30 martie, weekendul următor urmând a fi fără meci oficial, din cauza acțiunilor echipelor naționale.

Foto: CFC Argeș

https://liga2.prosport.ro/seria-1/componenta-celor-doua-grupe-de-play-out-din-liga-2-19303007

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-a-pierdut-cu-concordia-si-a-ajuns-la-trei-esecuri-la-rand-19303122

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-a-castigat-la-scor-in-ultima-etapa-dar-va-juca-in-play-out-19302998

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-scapat-pe-final-victoria-cu-fk-miercurea-ciuc-19303013

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-19-liga-2-19302899

https://liga2.prosport.ro/seria-1/declaratii-contradictorii-la-cfc-arges-pe-seama-contractului-lui-neagoe-19302896

Marius ANGHEL 17 Mar. 2024, 15:53 Liga 2
Pe aceeași temă