Victorie amară! Ceahlăul câștigă la scor cu ultima clasată Progresul Spartac, dar termină prima sub linia play-off-ului. Cristian Pustai: ”Vom juca și anul viitor în Liga 2”

Narcis POHOAȚĂ 16 Mar. 2024, 17:54 Liga 2
Victorie amară! Ceahlăul câștigă la scor cu ultima clasată Progresul Spartac, dar termină prima sub linia play-off-ului. Cristian Pustai: ”Vom juca și anul viitor în Liga 2”

Ceahlăul Piatra Neamț a încheiat sezonul regulat al Ligii 2 cu o victorie scontată, 4-0 (2-0) pe teren propriu cu ultima clasată Progresul Spartac, însă succesul are un gust amar pentru elevii lui Cristian Pustai.

Cum Viitorul Pandurii nu a produs minunea așteptată de nemțeni la Buzău, ba chiar a pierdut la scor (0-5), Ceahlăul a încheiat prima parte a campionatului prima sub linia play-off-ului, pe locul 7, eșecul de la Miercurea Ciuc, din runda trecută, cântărind decisiv.

Alexandru Buziuc, la primele goluri pentru Ceahlăul

Titularizat în premieră în atac, în locul uruguayanului Cortelezzi, Alexandru Buziuc i-a răsplătit decizia antrenorului Cristian Pustai cu o evoluție foarte bună, încununată cu două goluri.

Atacantul venit în această iarnă de la Steaua a deschis scorul încă din minutul 3, finalizând cu un șut din doi metri o acțiune inițiată de Pedro Albino și continuată de Patrick Petre. Servant la primul gol, Petre și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor în minutul 29, când a stabilit scorul pauzei. Decarul nemțenilor a combinat la marginea careului cu mai mulți coechipieri, a pătruns în careu și a șutat de la 8 metri, ușor lateral stânga, la colțul lung, fără speranțe pentru portarul Paraschiv.

Repriza secundă a debutat cu o ocazie bună a lui Buziuc (șut peste poartă din poziție centrală, 52), însă vârful Ceahlăului nu a mai ratat în minutul 62.

Azdren Llullaku a centrat perfect în fața porții din flancul drept, iar Buziuc a pus latul din șase metri și a dus scorul la 3-0.

Patrick Petre a ratat de puțin dubla în minutul 74, când a trimis razant cu vinclul din stânga al porții lui Paraschiv, după un un-doi cu Buziuc.

Intrat la pauză în locul lui Moraru, Marius Savu a închis tabela cu un minut înainte de final. Neicuțescu a pasat în dreapta pentru Pedro Albino, lusitanul a întors în centru pentru Savu, iar mijlocașul nemțenilor a înscris cu un șut de la 11 metri.

Victorie clară pentru Ceahlăul, anticipată, în fața unui adversar care a încercat sub Pietricica doar să limiteze pe cât posibil proporțiile scorului.

Nemțenii încheie sezonul regular pe locul 7, cu 31 de puncte, primii deasupra liniei și vor juca în play-out, în timp ce Progresul Spartac termină cele 19 runde fără victorie, cu doar un punct, pe ultimul loc.

Cristian Pustai: ”Vom juca și anul viitor în Liga 2”

Vădit dezamăgit de ratarea play-off-ului, antrenorul Cristian Pustai a găsit totuși partea bună a victoriei cu Progresul Spartac. Nemțenii au acumulat 31 de puncte și nu mai pot fi întrecuți de ultimele clasate în play-out.

”Obiectivul a fost cred îndeplinit la momentul actual, pentru că am acumulat 31 de puncte, iar Unirea Dej și Alexandria pot face teoretic încă 18 puncte, deci nu ne mai poate depăși nicio echipă. Asta înseamnă că rămânem și la anul în Liga 2. Trebuie să facem o analiză, să vedem unde am greșit, să încercăm la anul să fim mai puternici. Sunt echipe care încearcă de ani de zile să intre în play-off, abia după 3-4 ani au reușit. Noi am fost la un pas. Am zis de un an de zile că se va intra cu 32 de puncte în play-off, iar noi am făcut doar 31. La anul trebuie să fim mai puternici. Un campionat nu se pierde doar într-un joc. Din păcate, noi am jucat foarte slab la Miercurea Ciuc, nu am putut face față acelei presiuni. Cred că am fost prea optimiști, toți cei din jurul echipei și ne-am făcut iluzii. Dar sportul te învață să te ridici, să ridici capul după un eșec și să mergi mai departe”, a declarat Cristian Pustai la finalul partidei cu Progresul Spartac.

Ceahlăul, în victoria cu Progresul Spartac: Krell – Pedro Albino, Taraduda, M. Constantin (Jalbă 46′), D. Benga (Bacalu 80′) – Akwasi (Onișa 31′) – P. Petre, Llullaku (cpt.)(Al. Anton 80′), Mat. Moraru (M. Savu 46′), Neicuțescu – Buziuc. Rezerve neutilizate: Barna – Cortelezzi, Forizs, Core.

Obiectivul Ceahlăului în play-out

Cum nemțenii nu mai pot fi ajunși de ultimele clasate, antrenorul Cristian Pustai spune că în play-out va încerca să dea minute mai multor jucători și să cristalizeze un lot de 18 jucători pentru sezonul viitor.

”În cele șase jocuri încercăm să dăm minute jucătorilor, să ne cristalizăm un lot de 17-18 jucători. Să vedem cine rămâne, iar în momentul în care se termină play-out-ul să plecăm în vacanță măcar cu 18 jucători semnați pentru sezonul viitor”, a completat Pustai.

Ceahlăul va evolua în play-ut în Grupa A, alături de CSM Reșița, Metaloglobus București, Campionii FC Argeș, CSC Dumbrăvița, Unirea Dej și CSM Alexandria.

Programul celor șase jocuri din șapte etape și-l va afla marți, când, la sediul FRF, are loc tragerea la sorți, de la ora 12:00.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-a-retrogradat-matematic-odata-cu-esecul-cu-ceahlaul-19303306

https://liga2.prosport.ro/seria-1/componenta-play-off-ului-ligii-2-editia-2023-2024-19302993

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-19-liga-2-19302899

https://liga2.prosport.ro/seria-1/finantarea-ceahlaului-din-nou-pe-masa-autoritatilor-locale-si-judetene-19302872

https://liga2.prosport.ro/seria-1/suporterul-care-a-plans-pentru-ceahlaul-rasplatit-de-llullaku-19302759

Narcis POHOAȚĂ 16 Mar. 2024, 17:54 Liga 2
Pe aceeași temă