S-au pus pe Andrei Prepeliță! Soarta antrenorului la Gloria Buzău, ca și decisă după ce primarul, președintele CJ și investitorul privat atacă public: ”Regret și acum îndepărtarea lui Mihalcea” / ”Așa, nu se mai poate merge!”

Andrei PASCU 31 Oct. 2023, 18:09 Liga 2

Deși e pe loc de play-off în Liga 2, în urma a 11 etape, cu toate că în vară și-a schimbat banca tehnică și lotul de jucători, Gloria Buzău riscă să rămână fără finanțare din partea autorităților județene, dar poate să schimbe și antrenorul! Un semnal de alarmă surprinzător, dar care a fost remarcat și de Andrei Prepeliță.

Antrenorul declara după eșecul de acasă cu CFC Argeș că e posibil să plece de la Gloria Buzău, semn că știe că oamenii din conducere sunt nemulțumiți de cum arată echipa, dar, mai nou, Consiliul Județean Buzău, acționat cu 40 la sută la club, amenință că retrage finanțarea!

S-a mai vorbit în trecut de astfel de retrageri și a fost, mai degrabă, o tactică de a pune în gardă reprezentanții clubului.

  • Președintele Consiliului Județean Buzău, primarul Municipiului Buzău și acționarul privat al clubului Gloria Buzău par să se fi aliat pentru a-l linșa mediatic pe antrenorul echipei, Andrei Prepeliță.

Președintele CJ Buzău critică modul în care se prezintă Gloria Buzău cu Andrei Prepeliță

Clubul din Buzău e la șase puncte de liderul Unirea Slobozia și a doua clasată CSC Șelimbăr și are avans de două puncte peste locul 7, primul care la finalul sezonului regular nu duce în play-off. Cu toate acestea, se pare că sunt mari nemulțumirile la nivelul conducerii și la nivelul celor care aduc bani în club, atât primăria, cât și autoritățile județene și sponsorul privat.

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a avut un discurs apăsat când a venit vorba de situația clubului din Liga 2, precizând că ia serios în calcul ca Gloria Buzău să nu mai primească sprijin financiar. Totul, dacă situația nu se va regla în ultimele partide din acest an. Așa cum spuneam, nu e prima dată când Neagu ajunge la acest șantaj, de parcă acești bani acordați clubului sunt din propriul buzunar, nu e vorba de bani publici.

Petre Emanoil Neagu, despre situația echipei din Crâng: ”Regret și acum îndepărtarea lui Mihalcea de la club”

În altă ordine de idei, Petre Emanoil Neagu a deschis și subiectul antrenorului principal și a declarat că nu a înțeles decizia luată de a nu se continua cu Adrian Mihalcea, din vară, care până la urmă a dus Gloria Buzău în play-off-ul de promovare în SuperLiga României, unde a pierdut contra echipei UTA.

Noi ne dorim, ca buzoieni, dar și pentru că ne implicăm financiar, atât noi, Consiliul Județean, cât și primăria, cei care se ocupă din club de la partenerul privat, să promovăm. Dar, din punctul de vedere al microbistului, nu al președintelui Consiliului Județean Buzău, calitate pe care o am, sunt nemulțumit!

Vreau să fac o paranteză, schimbările care s-au făcut pentru acest campionat nu cred că au adus ceva benefic, ba, din contră, e un regres. Ca o părere personală de microbist, eu regret și acum îndepărtarea lui Mihalcea de la club (n.r. – lui Mihalcea i-a expirat contractul și nu i s-a propus prelungirea, nu a fost îndepărtat).

El avea experiență, am intrat în play-off, am jucat barajul, a fost singurul antrenor venit la club, de când noi am intrat parteneri financiari, care și-a îndeplinit obiectivul. Dar asta e istorie, degeaba mai vorbim.

Cred că, de urgență, Consiliul de Administrație trebuie să se întâlnească cu conducerea tehnică, să vadă ce măsuri trebuie să se ia. Urmează trei partide importante, cu Farul, în Cupa României, cu Slobozia, cu Ceahlăul… . Cele două meciuri de campionat sunt importante pentru a accede în play-off, sunt vitale ca să avem șanse la promovare.

Dacă lucrurile nu intră pe făgaș normal, cu sinceritate, îmi asum ce spun, începând cu ianuarie 2024 renunțăm la finanțare pentru că sunt bani publici și nu putem finanța nonperformanța.

Nici nu pot să mă pronunț pro sau contra, nu m-am băgat în treburile tehnice, nu sunt de specialitate, dar din punctul meu de vedere trebuie să își asume Consiliul de Administrație și stafful tehnic, cu domnul Prepeliță, ceea ce se întâmplă, să încerce să redreseze echipa în acest moment.

Eu, în calitate de președinte al Consiliului Județean Buzău, nu mă bag în fenomenul tehnic”, a declarat Petre Emanoil Neagu, conform Campus Buzău.

Neagu, alături de Cristian Ceaușel și antrenorul Ilie Stan la partida Concordia Chiajna – Gloria Buzău

La meciul cu Concordia Chiajna, din etapa a 10-a de Liga 2, pierdut de Gloria Buzău cu scorul de 0-1, Petre Emanoil Neagu a stat în tribună alături de Cristian Ceaușel, director economic al Primăriei Buzău și membru în Comitetul Director al Gloriei Buzău, dar și, atenție, de Ilie Stan, fost antrenor al echipei când aceasta activa sub numele de SCM Gloria Buzău, acum liber de contract!

Cei trei au fost surprinși într-un cadru chiar în timpul meciului, de televiziunile care transmit partidele din Liga 2, semn că între Petre Emanoil Neagu și Ilie Stan este în continuare o relație de prietenie și, de ce nu, poate colaborarea, dacă poate fi numită așa, va fi reluată.

Într-un momentul în care jocul echipei nu e cel mai strălucit, o afișare alături de un alt antrenor nu este cel mai fericit mod de a te prezenta la un meci, asta în cazul în care nu dorești să transmiți ceva cu acest prilej.

Constantin Toma vorbește de schimbări la Gloria Buzău. Cât mai rezistă Andrei Prepeliță?

Și primarul Buzăului, Constantin Toma, a vorbit despre situația echipei și este și el nemulțumit de ceea ce se întâmplă. Este posibil ca antrenorul să fie înlocuit, Andrei Prepeliță să rezilieze contractul în urma meciurilor următoare, dacă situația nu se va regla.

Gloria Buzău nu prea joacă nimic, trebuie să ne gândim. O să discut și cu ceilalți asociați, cu actuala conducere, să vedem ce putem face. Așa, nu se mai poate merge!

Și eu sunt supărat, trebuie să discutăm și să luăm o decizie”, a transmis edilul, conform sursei amintite.

Andrei Prepeliță a fost pus în temă cu planurile pe care le are conducerea echipei Gloria Buzău

De altfel, se pare că nemulțumirile nu sunt un aspect nou în interiorul Gloriei Buzău. Prepeliță a declarat, după etapa trecută, după eșecul cu Campionii FC Argeș, că se gândește că aventura lui de la Gloria Buzău se poate termina curând dacă echipa va continua să joace de o astfel de manieră.

Cele două eșecuri la rând, cu Concordia Chiajna și Campionii FC Argeș, l-au supărat rău pe antrenor, care, în trecut, spunea că nu ține de scaun și este dispus să plece dacă nu mai este dorit.

Antrenorii, tot timpul, când nu sunt rezultate, sunt responsabili. Dacă lucrurile nu vor merge cum trebuie, trebuie să luăm în calcul și acest aspect (n.r. – demiterea sau demisia)”, afirma Prepeliță, semn că a fost înștiințat de nemulțumirile conducerii anterior ieșirilor publice ale primarului și președintelui CJ.

Constantin Toma, de la ”am rămas și eu surprins” de Andrei Prepeliță, la ”trebuie să discutăm și să luăm o decizie”

Așadar, declarațiile celor doi au fost făcute pentru Campus Buzău, deținut de investitorul privat al clubului Gloria Buzău.

Primăria Buzău (40 la sută), Consiliul Județean Buzău (40 la sută) și TV Buzău Trust Campus SRL (acesta din urmă investitorul privat, cu 20 la sută) sunt părțile asociate la Buzău pentru a fenta regulamentul FRF și a susține o asociație sportivă privată, cei care implică financiar la clubul din Liga 2, astfel că toate sunt nemulțumite lui Andrei Prepeliță.

Antrenorul este supus unui linșaj mediatic din partea celor care bagă bani în club, iar soarta lui e clară chiar dacă primarul și președintele CJ nu au spus concret că e necesară plecarea lui Andrei Prepeliță

Primarul Constantin Toma se declara un ”fan” al lui Andrei Prepeliță, iar în momentul în care acesta era instalat ”principal” al Buzăului afirma că e singurul antrenor care și-a asumat promovarea de când este el implicat la fotbal.

Iată că modul în care a arătat echipa în primele runde din Liga 2 l-au făcut să afirme apăsat despre posibilitatea anumitor schimbări, în mod clar despre o posibilă înlocuire a lui Prepeliță.

”Am rămas și eu surprins, așa, pentru că, de obicei, antrenorii pe care i-am avut la Buzău, cel puțin de când sunt pe postul ăsta, că și înainte eram și în Consiliul de Administrație, și sponsor, și acționar, la un moment dat, pentru prima dată un antrenor spune, și-a fixat obiectiv. Vrea promovarea.

Până acum, domnule, play-off, să fim în primii șase. El a spus, domnule, locul 1 sau locul 2. Asta a spus domnul Andrei Prepeliță. Și e un lucru minunat. Omul se angajează și l-am văzut foarte mobilizat. El și-a asumat. Are un contract. Nu l-a făcut, a zburat. Ăsta e contractul”, spunea Constantin Toma în luna august.

Gloria Buzău e pe loc de play-off în Liga 2, dar primăria și CJ vor mai mult

Gloria Buzău a adunat 18 puncte în acest sezon și se află pe locul 5 în clasamentul Ligii 2, fiind la golaveraj sub locul 4, CSC Dumbrăvița, dar cu un punct peste locul 6, CS Mioveni.

În etapa a 12-a, trupa din Crâng are meci în deplasare, cu Unirea Slobozia, liderul campionatului, învins la Slatina pentru prima dată în acest sezon. Confruntarea va avea loc după duelul din Cupa României contra campioanei din SuperLiga României – Farul.

În afara celor două jocuri, Gloria Buzău mai are programate alte patru, trei în Liga 2, cu CSM Ceahlăul (acasă), CSC Dumbrăvița (deplasare) și FK Miercurea Ciuc (acasă), și una în Cupa României, cu CS Tunari (deplasare).

Modul în care prezintă site-ul Campus Buzău (deținut de acționarul privat al clubului Gloria Buzău) știrea în care sunt alăturate și înregistrările cu intervențiile lui Petre Emanoil Neagu și Constantin Toma:

”Ecourile după cel mai slab meci prestat de Gloria Buzău în campionatul Ligii secunde la fotbal nu contenesc. Jocul penibil din meciul de ieri, 0-2 cu FC Argeș, a provocat nemulțumiri nu numai din partea publicului buzoian, care a strigat din tribune ,,demisia”, ci și a celor doi șefi de instituții publice care finanțează gruparea din Crâng. Supărarea este cu atât mai mare, cu cât nici în celelalte partide Gloria nu a arătat ca o formație dornică de promovare, iar mulți își pun întrebarea dacă mai este oportună continuarea cu Andrei Prepeliță pe banca tehnică.

Contactat telefonic de reporterii Campus TV, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, a declarat, în acest context, că îl regretă deja pe Adrian Mihalcea, fost antrenor al Gloriei în sezonul trecut, că este nevoie de o decizie urgentă la club, astfel încât echipa să aducă rezultatele așteptate de toți, amenințând cu retragerea finanțării, de la 1 ianuarie 2024, în cazul în care formația nu își va reveni și va dovedi că poate ataca promovarea în Superligă. Mai jos, aveți declarația dată de președintele CJ, Petre Emanoil Neagu: (…)

Și primarul Constantin Toma s-a declarat supărat de ceea ce se întâmplă la echipă și consideră că este nevoie de o schimbare imediată la clubul din Crâng, urmând ca factorii decidenți să se întâlnească pentru a lua o hotărâre. Mai jos, ascultați ce a precizat edilul-șef Constantin Toma: (…)

Așadar, atât Neagu, cât și Toma înclină spre înlocuirea antrenorului, un deziderat pe care și suporterii echipei buzoiene l-au tot exprimat.

După înfrângerea rușinoasă de ieri, tehnicianul grupării din Crâng a recunoscut că echipa pe care o pregătește a avut un meci ,,execrabil”, fiind conștient că ar putea să părăsească formația buzoiană”.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/situatie-tensionata-la-csm-resita-dupa-al-cincilea-esec-in-acest-sezon-19290811

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-esec-cu-0-2-contra-campionii-fc-arges-in-etapa-11-de-liga-2-19290689

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/primele-trei-meciuri-din-etapa-2-a-grupelor-cupei-romaniei-19290778

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/steaua-gata-de-partida-cu-rapid-din-cupa-romaniei-19290808

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dragos-militaru-amuzant-dupa-revenirea-la-unirea-dej-19290781

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabi-tamas-s-a-implicat-intr-un-proiect-prin-care-vrea-sa-revolutioneze-sportul-19290773

Andrei PASCU 31 Oct. 2023, 18:09 Liga 2
Pe aceeași temă