Așa ceva nu se face! Dragoș Militaru și-a distrus jucătorii și nu-și asumă vină, deși Unirea Dej merge dezastruos cu el: ”Toți sunt buni ca oameni, dar pe teren nu arătăm…”

Răzvan STÎNGĂ 02 Dec. 2023, 15:00 Liga 2
Așa ceva nu se face! Dragoș Militaru și-a distrus jucătorii și nu-și asumă vină, deși Unirea Dej merge dezastruos cu el: ”Toți sunt buni ca oameni, dar pe teren nu arătăm...”

Dragoș Militaru a dus Unirea Dej în cel mai de jos punct din acest sezon! Atât de mult dorit de suporteri, antrenorul ”a reușit performanța” pe care nu au bifat-o cei care au condus echipa înaintea sa: patru înfrângeri la rând!

Clujenii nu pot emite pretenții în acest sezon, dar Dragoș Militaru a bifat eșecuri pe linie de când a venit, echipa marcând doar două goluri.

Dragoș Militaru și-a distrus public jucătorii după partida Unirea Dej – CS Mioveni

Un discurs exagerat a oferit Dragoș Militaru la finalul înfrângerii cu CS Mioveni, din etapa a 15-a din Liga 2, ultima din 2023, de pe teren propriu. Antrenorul i-a făcut praf pe jucători, în care a dat pe parcursul întregului interviu, căutând scuze pentru parcursul lamentabil pe care îl are echipa cu el la conducere.

Asta a făcut de când a venit, dar după partida cu CS Mioveni, pentru că știe că jucătorii vor pleca, i-a atacat fără ”paravan”. Surprinzător este faptul că a făcut trimitere la anumite aspecte care s-au lucrat cu predecesorul său, Dacian Nastai, dar nimic despre greșelile sale!

  • Dragoș Militaru e prea bun, dar nu are cu cine?! Atunci, de ce a mai revenit la Unirea Dej?

Antrenorul i-a acuzat pe jucători că au primit foarte ușor golul contra Mioveniului, din minutul 45, când a punctat Alexandru Dandea, care a și decis confruntarea. Însă, a remarcat un gol valabil, din punctul său de vedere, anulat pe motiv de offside de ”centralul” Sergiu Anton (Bucureşti) în dreptul Unirii Dej.

Unirea Dej, cel mai slab moment al sezonului… de când a venit Dragoș Militaru, eșecuri pe linie!

Iată cum a început Dragoș Militaru discursul de la finalul partidei contra CS Mioveni, în care efectiv i-a ”pocnit” din vorbe pe jucători, că nu-s demni, se pare, nici să evolueze la o echipă de retrogradare în Liga 2. Nimic despre greșelile lui, despre faptul că, poate, ar fi pregătit greșit partidele, cele patru înfrângeri la rând.

Un meci destul de modest, din nou, am avut puține momente bune, am luat un gol foarte, foarte ușor, cred că e o eroare mare a noastră. Nu cred că era un gol imparabil, am văzut și pe reluare.

Am avut și noi un gol valabil în repriza a doua, e o fază mai mult decât la limită… nu cred că a fost offside atât de clar, nu cred că se vede bine nici pe reluare, dar în timp real?! Dar, cred că nu meritam mai mult de un punct dacă îl luam. Nu am luat nimic, încheiem un an destul de ciudat.

A fost o primă parte de 2023 foarte bună, a doua parte foarte proastă, lotul e destul de subțire, și numeric, și valoric, aceasta e concluzia mea. Azi am avut doar juniori pe bancă, am avut și câțiva accidentați, dar, una peste alta, cred că avem nevoie de foarte mulți jucători noi, pentru a începe să ne luptăm, din ianuarie, pentru rămânerea în Liga 2”, a spus Dragoș Militaru, care ulterior a continuat atacurile la adresa jucătorilor săi.

Dragoș Militaru, discurs orientat doar către jucători după Unirea Dej – CS Mioveni

A declarat că vor urma multe schimbări de lot în această pauză competițională, că vor veni fotbaliști care vor cu adevărat să joace și nu sunt indolenți ca actualii. Nu a văzut dăruire, dorință și așa mai departe.

Practic, de când s-a întors, Dragoș Militaru a fost cu ”capsa pusă” pe jucători, la absolut orice interviu declarând că va da afară mai mulți fotbaliști aduși de predecesorul Dacian Nastai.

Un mod total neprofesionist din partea unui antrenor care, nu mai târziu de vara trecută, era foarte apreciat, dar care își știrbește imaginea cu declarații demne de un om care caută vina în altă parte și numai el nu greșește.

E foarte greu în situația în care suntem, anumiți jucători au arătat că nu pot face față în Liga 2, asta e! Am făcut o analiză, mă așteptam la mai mult de la mai mulți jucători. Nu prea îmi place să vorbesc despre jucători, dar asta e realitatea.

A fost jumătate de an în care nu s-a făcut nimic notabil, indiferent de cine a fost antrenor. Cine a fost în primele 10 etape, cine a venit după, rezultatele sunt aceleași și probabil nu numai antrenorii au vină. Toată lumea are vină, dar foarte, foarte puține realizări.

Am în cap anumite poziții pe care trebuie să aducem jucători, jucători cărora să le fie foame, să își dorească să joace în Liga 2, să dorească să ajungă apoi în Liga 1 și la echipele naționale.

Vreau un pic mai mult de la jucători, nu am văzut acel spirit, dorință, poate nici orgoliu, nici mândrie, ne luptăm foarte puțin, foarte ușor cedăm duelurile. Poate fiecare atât poate, dar suntem aici să luăm decizii, să completăm lotul în așa fel încât să rămânem în Liga 2.

Mai rău decât să pierdem meciuri nu cred că poate fi, de aceea cred că lotul necesită modificări foarte mari.

Știam că lotul e subțire, nu e o noutate pentru mine, mă așteptam să acumulăm măcar câteva puncte, ca să fim aproape de anumite echipe, dar se poate întâmpla orice. Nu pot să zic că mă așteptam să pierdem patru meciuri, nu am avut patru înfrângeri niciodată în ultimii trei-patru ani aici, la rând.

Am văzut ce avem la dispoziție, asta e situația. Mai ales, în ultimele etape din acest an, nici nu am avut tot lotul cu care s-a început sezonul, pentru că sunt diferite probleme la Cătinean, Roș, Adi Pop, Ciuciulete și alții care joacă cu injecții și abia se antrenează.

Dar, am văzut, a văzut toată lumea că avem nevoie de altceva, de un suflu nou, de jucători care vor să joace pentru Unirea Dej în Liga 2. Nu cred că e doar părerea mea, ci a tuturor celor implicați. Așa, nu se poate! Merg din înfrângere în înfrângere pentru că… asta e realitatea, nu am nimic personal cu nimeni, toți sunt băieți foarte buni ca oameni, dar pe teren nu arătăm… atât se poate, trebuie să fie anumite schimbări. (…)

(N.r. – Mesaj pentru suporteri) Le mulțumesc că au venit la meci, pentru că vremea a fost așa și așa. Mai ales după o zi după 1 decembrie, după un weekend în care toată lumea e liberă. Eu mi-aș dori ca ei să fie aproape, va fi vacanță, vor fi două luni de pregătire, eu sper să aducem jucători care să fie susținuți, să creadă toată lumea, pentru că putem rămâne în Liga 2 și să facem lucrurile ca în ultimii doi-trei ani, pas cu pas!

Le doresc suporterilor sărbători fericite, până la urmă e un sport, și noi suntem dezamăgiți. Cred că și ei sunt dezamăgiți, dar fiecare an e diferit și sper ca din februarie să arătăm altfel. Eu nu sper, cred că o să arătăm altfel. Vom da tot ce putem, să rămânem în Liga 2”, a mai spus Militaru. Practic, un interviu orientat doar spre jucători.

Unirea Dej, locul 18 în Liga 2

Unirea Dej se află pe locul 18, antepenultimul în Liga 2, cu 10 puncte acumulate în 15 etape, la două puncte de următoarea clasată deasupra, CS Tunari. Clujenii se află pe poziție retrogradabilă la final de 2023.

Pe locurile 15 și 16 termină anul CFC Argeș și Metaloglobus, ambele cu 18 puncte.

Interviul lui Dragoș Militaru de la finalul partidei Unirea Dej – CS Mioveni

https://www.youtube.com/watch?v=LRppSNHJ_r8&fbclid=IwAR196pNk7sxucvmTESIMmOUzhCSBIwVbZG2Cc-KTt7WJBK00Ael3rD8r0Y8

Foto și video: Unirea Dej

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stejarel-visinar-s-a-accidentat-grav-in-meciul-slobozia-ceahlaul-19295154

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-a-castigat-cu-2-1-meciul-cu-ceahlaul-19295117

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-andrei-prepelita-dupa-gloria-buzau-fk-miercurea-ciuc-0-2-19295053

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-15-patru-meciuri-incep-la-ora-1100-cs-mioveni-joaca-pentru-mentinerea-pe-loc-de-play-off-19295047

Răzvan STÎNGĂ 02 Dec. 2023, 15:00 Liga 2
Pe aceeași temă