Ciprian Marica avertizează cu privire la vaccinul împotriva COVID-19: ”Nu vreau ca poporul meu să fie folosit la test”. Acționarul echipei Farul critică posibilitatea ca serul să fie verificat în România

Răzvan STÎNGĂ 06 Apr. 2020, 13:26 Liga 2
Ciprian Marica avertizează cu privire la vaccinul împotriva COVID-19: ”Nu vreau ca poporul meu să fie folosit la test”. Acționarul echipei Farul critică posibilitatea ca serul să fie verificat în România

Ciprian Marica (34 de ani) nu se mai gândește în această perioadă la fotbal, ci la pandemia COVID-19 din România, problemă care se acutizează de la o zi la alta. Principalul acționar al clubului Farul Constanța speră ca zvonurile conform cărora vaccinul împotriva virusului va fi testat în țara noastră, să nu fie adevărate.

Marica nu vede cu ochi buni această posibilitate, considerând că nu e cazul ca pe români să fie testată eficiența vaccinului. Până la depistarea efectelor care le poate avea acesta, vaccinarea nu trebuie făcută pe nimeni, accentuează fostul atacant al naționalei.

”Am citit foarte multe idei despre pandemie și e greu să-ți dai seama cum se va sfârși. Simt că anumite lucruri se vor schimba într-un mod sau altul. Aș vrea să descopăr cât mai repede ce. Cred că distanțarea socială, trecerea în online și lucratul de acasă prind tot mai mult contur.

Nu știu cât de multă nevoie avem de vaccin, deși văd că spre asta se merge. Auzind că în România se testează un vaccin am fost revoltat. Nu vreau ca poporul meu să fie folosit la test. Dacă-l făceam noi, eram de acord să-l testăm. Atât timp cât ne e trimis de țări care nu-l testează, mi se pare greșit. Nu vreau ca poporul român să fie de probă. Trebuia o poziție mai dură. Mi-e teamă că ne vom grăbi spre a avea un nou vaccin obligatoriu. Nu ar trebui să fie obligatorie vaccinarea”, a spus Ciprian Marica pentru gsp.ro.

Ciprian Marica: ”Referitor la play-off / play-out în Liga 2, cred că e o idee bună”

Deși este conștient de faptul că problema cu coronavirusul se va prelungi în România, principalul acționar al Farului și-a spus părerea cu privire la reluarea Ligii 2. Într-o discuție cu Liga2.ro, menționa că este de acord cu posibilitatea ca actualul sezon să se încheie cu un sistem play-off / play-out. Dacă varianta aflată în discuție la FRF va fi implementată, atunci constănțenii ar prinde ultimul loc în grupa pentru lupta la promovare.

”Cred că e o soluție bună și rapidă. În situația în care suntem astăzi, dacă lucrurile vor continua așa, atunci este o soluție bună. Nu sunt de acord cu înghețarea competiției, a anului. Cred că este o idee bună a Federației Române de Fotbal, mai ales dacă se va desfășura într-o singură manșă. N-am o problemă cu asta.

Vom vedea ce decizii se vor lua, pentru că, din punct de vedere economic, echipele vor fi afectate. Deocamdată, totul e în aer, așteptăm să vedem. Referitor la singurul lucru despre care am văzut că s-a scris, referitor la play-off / play-out, cred că e o idee bună”, a declarat Ciprian Marca pentru Liga2.ro.

În acest moment, după desfășurarea a 24 de etape, Farul Constanța se află pe locul 9 în Liga 2, la egalitate cu SCM Gloria Buzău și Viitorul Pandurii Târgu Jiu, la șase lungimi de locurile 2 și 3, ocupate de CS Mioveni, respectiv Turris Oltul Turnu Măgurele.

Dacă se va merge pe varianta cu play-off și play-out, atunci echipa constănțeană va fi în partea superioară a clasamentului și va lupta pentru promovare.

Răzvan STÎNGĂ 06 Apr. 2020, 13:26 Liga 2
Pe aceeași temă