FCSB a virat către FC Brașov ultima tranșă de bani din transferul lui Chipciu la Anderlecht. Ce se întâmplă mai departe cu echipa „stegară”

Marius ANGHEL 26 Jul. 2017, 10:44 Diverse
FCSB a virat către FC Brașov ultima tranșă de bani din transferul lui Chipciu la Anderlecht.** Ce se întâmplă mai departe cu echipa

După luni întregi de negocieri, Gigi Becali a plătit, în sfârșit, banii cuveniți Brașovului, adică ultima tranșă de bani în contul transferului lui Alex Chipciu de la FCSB la Anderlecht. După ce s-au chinut tot returul sezonului trecut al Ligii a 2-a să termine campionatul, cei de la FC Brașov au sesizat Camera Națională de Soluționare a Litigiilor (CSNL) din cadrul FRF.

Jucătorii, antrenorii și angajații lui FC Brașov au primit asigurări în timpul returului că, în cazul în care Gigi Becali va plăti suma datorată Brașovului, își vor primi imediat restanțele. Lunile au trecut, dar banii nu au mai venit. Din luna ianuarie 2017 și până la finalul campionatului, Cornel Țălnar și Florentin Petre au avut mai multe discuții la București cu Gigi Becali pentru rezolvarea acestui caz. „Stați liniștiți, vă dau banii”, a fost prima reacție a lui Becali, apoi a intervenit litigiul dintre Sporting Pitești și FCSB, finalizat la Comisiile FRF. Deși a promis că la soluționarea litigiului cu Sporting Pitești va plăti banii Brașovului, Becali a pasat totul pe Vali Argăseală. „Eu vă dau banii, dar trebuie să vorbiți cu Argăseală. Dacă el spune că totul e legal, imediat virez banii”. Argăseală nu s-a agitat prea tare pe această temă și le-a transmis celor de la Brașov că mai bine ar citi cu atenție contractul, iar în final a închis orice cale de dialog. Ajunși la capătul puterilor și neplătiți de luni bune, jucătorii brașoveni au răbufnit în momentul în care Viitorul lui Gică Hagi le-a suflat titlul de campioni celor de la FCSB: „Gigi Becali spune că e credincios, dar de noi și-a bătut joc. L-au ajuns blestemele noastre și nu a câștigat titlul. Dumnezeu nu a fost cu Becali!”.

FCSB a plătit!

Cazul Chipciu a ajuns luna trecută pe rol la FRF, iar Valeriu Argăseală, președintele celor de la FCSB, a decis să închidă cazul, astfel că la finalul săptămânii trecute, FCSB a virat circa 180.000 de euro în conturile Brașovului.

Suma este mai mică cu circa 50.000 de euro, pentru că taxa de solidaritate trebuie plătită de Anderlecht. Cu acești bani în cont, administratorul judiciar Mihaela Bocea și administratorul special Vasile Dochița vor face plăți restante către jucători, antrenori, angajați și creditori.

Se așteaptă falimentul

FC Brașov nu s-a înscris în noul sezon al Ligii a 2-a, astfel că, pentru prima oară în istoria de 80 de ani a clubului, „stegarii” nu vor participa la o competiție organizată de FRF. Aflată de doi ani în procedură de insolvență, FC Brașov este la un pas de faliment. Sufocați de datoriile imense, circa 15 milioane de euro, oficialii clubului par resemnați cu declararea falimentului în luna septembrie.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 26 Jul. 2017, 10:44 Diverse
Pe aceeași temă