Alexandru Chipciu, reacție deplasată după Steaua – ”U” Cluj! A simțit nevoia să atace suporterii ”militarilor: ”Dacă eu sunt sclavul domnului Becali, ei sunt sclavii Armatei”

Andrei PASCU 28 Sep. 2023, 21:39 Cupa României

Alexandru Chipciu a avut o reacție dură la adresa Stelei în urma partidei de joi seară, pe care echipa sa, Universitatea Cluj, a disputat-o în Ghencea, în debutul grupelor de Cupa României, câștigată cu 3-1. Mijlocașul a abordat deja plictisitorul subiect al disputei FCSB vs. Steaua.

Chipciu, care o consideră pe FCSB adevărata Steaua, nu pe formația din Liga 2, i-a atacat pe cei din Peluza Sud, pe care i-a numit ”sclavii Armatei”.

Alexandru Chipciu, atac dur la adresa echipei Steaua, după partida jucată de Universitatea Cluj în Ghencea

Alexandru Chipciu a avut o reacție nervoasă la conferința de presă, dar poate că afirmațiile sale au fost influențate și de faptul că, în momentul în care a fost schimbat în confruntarea de joi seară, a fost fluierat și înjurat de spectatorii de pe stadionul din Ghencea. Nu doar el a fost apostrofat din tabăra Universității Cluj, ci și Dan Nistor, mijlocaș asimilat cu Dinamo.

Chipciu a catalogat Steaua drept ”o echipă fake” și că nu are prea mulți fani cu excepția celor care vin la meciuri sub numele Peluza Sud. Referitor la meci în sine, mijlocașul, multiplu campion al României cu FCSB, a declarat că diferența de divizii s-a văzut, dar că Universitatea Cluj nu a tratat așa serios duelul, că jucătorii nu au fost prea concentrați.

”A fost un meci fără istoric, am dat goluri repede, diferența dintre Liga 2 și Liga 1 pare mult mai mare față de anii trecuți. Ne-am făcut meciul ușor, am dat goluri, dar am fost relaxați, nu am făcut cel mai bun meci. Poate a fost în cap faptul că avem un meci ușor, că avem un meci important în campionat, l-am tratat cu superficialitate, dar e bine că am câștigat.

(N.r. – Despre golul său) Nu ai văzut ce banană am dat? Nu am vrut să dau așa, am vrut să dau cât mai repede, dar am lovit prost, portarul a ieșit… bine că am dat gol, că am câștigat. E interesant să mergem iar în fazele finale ale Cupei României.

(N.r. – Despre Steaua) Un stadion fabulos, dar parcă nu are legătură cu ideea de Steaua pe care o aveam când eram mic. Mi se pare ceva fantomă, dar în același timp pot spune că Peluza Sud nu îmi e indiferentă. Am trăit niște momente cu ea, chiar dacă m-a înjurat și m-a făcut sclavul domnului Becali.

Dar nici nu mă interesează, înseamnă că ei sunt sclavii Armatei! Măcar am câștigat ceva la viața mea, ei sunt sclavii Armatei! Păcat de stema Stelei, e frumoasă rău de tot, dar, în rest, sincer… . Au fost jucători foarte mari aici, domnul Pițurcă, domnul Lăcătuș, să continue tradiția asta cu jucători și cu echipamentul ăla fake… asta e părerea mea și nu am frustrare că nu am jucat… nu mai contează, e trecut, contează ce facem de acum.

Peluza era mare, au fost mulți din Peluza Sud, în rest cinci oameni”, a declarat Alexandru Chipciu, conform Digi Sport.

Daniel Oprița, răspuns elegant când a fost întrebat de reacția lui Alexandru Chipciu la adresa echipei Steaua

Daniel Oprița, întrebat la conferința de presă despre reacția dură a lui Alexandru Chipciu cu privire la Steaua, a răspuns elegant și nu a vrut să intre într-o dispută a declarațiilor cu mijlocașul.

E problema lui. Ce vreți, să intru eu în discuții cu ce spune Chipciu? E părerea lui și nu vreau să intru în discuțiile astea.

Pentru mine altceva e prioritar în momentul ăsta, cum să fac să scot echipa din criza asta”, a spus Daniel Oprița.

Ioan Ovidiu Sabău, reacție după Steaua – Universitatea Cluj

Universitatea Cluj a deschis scorul prin Alexandru Chipciu, în minutul 26, iar avantajul a fost dublat de reușita lui Filip Ilie din minutul 34. S-a făcut chiar 3-0 în minutul 53, când Filip Ilie a realizat dubla, iar Alexandru Boiciuc a marcat golul de onoare pentru Steaua, în minutul 65.

Ioan Ovidiu Sabău, antrenorul Universității Cluj, a declarat că a fost nemulțumit de modul în care a tratat echipa sa ultimele minute, finalul întâlnirii.

În sfârșitul de joc am fost nemulțumit. Am pierdut multe mingi. Ai 3-1 și nu ai voie să pierzi mingi pe contraatac. Sunt mulțumit totuși că am tratat corect această competiție. Sigur, când nu ai drept de promovare, e greu să construiești o echipă.

Noi trebuie să ne refacem. Mă bucur pentru Alex Chipciu și Dan Nistor. E bine că au ieșit sănătoși astăzi, am riscat un pic. Va trebui să arătăm mult mai bine. Cu răbdare și cu jucătorii la un nivel de pregătire bun, cred că putem pune probleme multor echipe din Liga 1

(N.r. – Despre disputa FCSB vs. Steaua) Sunt foarte multe care se discută. Nu cunosc amănunte. Pentru mine este Steaua, luni joc cu FCSB. Nu vreau să intru în detalii”, a spus Ioan Ovidiu Sabău.

Foto: Mihai-Antonio Vasile (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/ultimele-trei-meciuri-din-etapa-1-a-grupelor-cupei-romaniei-19286778

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/steaua-esec-in-grupa-de-cupa-romaniei-1-3-cu-universitatea-cluj-19286875

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-se-intoarce-acasa-din-exil-cosmin-stan-spera-ca-jucatorii-sai-sa-reuseasca-cu-metaloglobus-sa-spele-umilinta-de-la-targoviste-va-fi-un-mec-19286840

https://liga2.prosport.ro/multimedia/adrian-harlab-condus-pe-ultimul-drum-de-sute-oameni-19286817

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/paul-mitrica-zorro-din-tunari-19286788

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionii-fc-arges-duel-cu-csc-selimbar-in-runda-a-8-a-liga-2-19286794

Andrei PASCU 28 Sep. 2023, 21:39 Cupa României
Pe aceeași temă