Banii sunt în cont, dar contul e blocat! Steaua a fost de acord să ajute Brașovul, însă neînțelegerile dintre „stegari” îi lasă în continuare pe jucători cu restanțe de sărbători

Marius ANGHEL 28 Dec. 2016, 12:56 Liga 2
Banii sunt în cont, dar contul e blocat!** Steaua a fost de acord să ajute Brașovul, însă neînțelegerile dintre

După ce șefii lui FC Brașov s-au chinuit mai bine de o lună să-l convingă pe Gigi Becali să plătească în avans o nouă tranșă din banii cuveniți pentru transferul lui Alexandru Chipciu la Anderlecht, situația s-a deblocat în urma unei discuții telefonice care a avut loc între Cornel Țălnar și Gigi Becali.

Chiar dacă poate părea surprinzător, Țălnar și Gigi Becali sunt legați de o veche prietenie, mai exact de la începutul anilor ”80, atunci când „Țânțarul” juca la Dinamo. De altfel, prin intermediul lui Țălnar, Cristi Borcea l-a cunoscut pe Gigi Becali, iar relația dintre patronul Stelei și fostul șef de la Dinamo este de notorietate.

„Gigi, ajută-ne”

Cum la FC Brașov situația financiară este dezastruoasă, Țălnar a apelat la Gigi Becali și i-a cerut ajutorul. „Hai, măi Gigi, ajută-ne acum când suntem la greu. Vin și Sărbătorile și nu putem să-i lăsăm pe jucători fără bani”, i-a spus Țălnar lui Becali.

Cum discuția dintre cei doi a avut loc cu o săptămână înainte de Crăciun, Gigi Becali a fost înduplecat de rugămintea vechiului său prieten și chiar i-a promis antrenorului Brașovului că va vira un avans din tranșa a doua a transferului lui Chipciu. „Bine, mă «Țânțare», hai că vă dau un avans din banii pe Chipciu”, ar fi spus patronul Stelei.

Se pare că Gigi Becali s-a ținut de cuvânt și a virat circa 100.000 de euro în conturile lui FC Brașov.

Contul e suspendat

Chiar dacă banii au intrat în cont, oficialii lui FC Brașov nu pot face încă plățile pentru jucători, antrenori și angajați din cauza vidului de putere de la FC Brașov. Concret, noul administrator judiciar al FC Brașov, Alexandru Cosmin Gheorghe, a făcut toate demersurile la bănci prin care le-a comunicat că el se ocupă de administrarea clubului. Cum însă Marian Brescan (Top Expert SPRL) încă nu a predat documentele, situația rămâne incertă și, cel mai important, contul clubului este suspendat până la clarificarea situației.

„Am înțelesc că au intrat banii de la Steaua, eu am notificat banca și le-am trimis toate documentele care atestă că eu administrez clubul. Cei de la bancă au spus că până la clarificarea situației contul este suspendat și nu se vor face plăți. Aștept ca juriștii băncii să studieze documentele pentru a vedea cine are drept de semnătură”, a declarat Alexandru Cosmin Gheorghe, administratorul judiciar al FC Brașov.

FC Brașov mai are de încasat de la Steaua a doua tranșă din banii de pe urma transferului lui Chipciu la Anderlecht, aproximativ 400 de mii de euro, însă, conform, contractului, această sumă ar trebui virată la vară, atunci când bucureștenii vor încasa la rândul lor banii de la clubul belgian.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 28 Dec. 2016, 12:56 Liga 2
Pe aceeași temă