Chinul a luat sfârșit! Poli Iași a intrat în vacanță cu un eșec, 2-3 în amicalul cu Sporting Juniorul Vaslui

Narcis POHOAȚĂ 19 May. 2022, 11:12 Liga 2

Poli Iași a încheiat cu o înfrângere seria amicalelor cu iz de trial disputate după încheierea campionatului Ligii 2, 2-3 pe teren propriu cu echipa din Liga 3 Sporting Juniorul Vaslui (locul 3 în play-out-ul Seriei 1 a Ligii 3).

Astfel, după 2-2 cu Hușana Huși și 3-4 cu juniorii mari ai Politehnicii, echipa din Copou condusă de pe margine de antrenorul interimar Mugur Cornățeanu a bifat un nou rezultat modest, așa cum a fost întreg sezonul.

Vasluiul a dominat meciul de la Iași

Poli a condus la pauză cu 1-0, prin golul marcat de Alexandru Hrib, în minutul 33, însă oaspeții, care au dominat meciul, au revenit în repriza a doua și au marcat de trei ori în ultimele 20 de minute, prin Florin Burghele (69), Mircea Horciu (85) și Auraș June (90), ratând și alte ocazii clare.

În prelungiri, ieșenii au redus din diferență prin Ioan Pop, la capătul unei acțiuni personale în careu, închizând tabela la 2-3.

Tineri testați de Poli Iași. Chiorean, Ilie și Defta, șanse mici să fie păstrați

Echipa ieșeană a testat în acest meci mai mulți jucători din cadrul academiei, cât și de la alte cluburi din țară, între care Abel Coajă (Rădăuți, născut 2001), Vlad Păun (City Iași, 2004), Robert Niamțu (Academie, 2006), Adrian Stroe (Rădăuți, 2005), Timur Chistol (Academie, 2003), Alex Azoiței (Academie, 2003), Rareș Nazare (Academie, 2003), Mario Baban (Academie, 2003), Andrei Ghergheșan (Făurei, 2004) și Ionuț Grigoriu (Academie, 2004).

Totodată, oficialii din Copou au fost cu ochii și pe câțiva tineri interesanți de la formația vasluiană. Printre cei ochiți se numără Alex Dohotariu, Octavian Cracea, Ștefan Ștefanovici sau Aurel June, însă rămâne de văzut dacă președintele Cornel Cracea va fi de acord cu un parteneriat cu Poli, după ce a refuzat acest lucru de mai multe ori în trecut.

Pe lângă cei amintiți mai sus, ultimele meciuri amicale au fost teste finale și pentru unii jucători care erau deja în lotul Iașiului, cum ar fi Cătălin Defta, Adrian Ilie sau Paul Chiorean. Teste picate, cei trei având șanse mici să fie păstrați.

După meciul cu Sporting Juniorul Vaslui, ieșenii au intrat oficial în vacanță, urmând să revină la antrenamente în data de 13 iunie. Noul sezon de Liga 2 începe la data de 6 august.

Politehnica Iași:
Repriza I: Axinte – Defta, Gal (Azoiței 37), Ungurenașu, Coajă – Chiorean, Păun – Hrib, Aftanache, Niamțu – Stroe
Repriza a II-a: Chistol – Nazare (Aftanache 68), Ungurenașu, Azoiței, Adr. Ilie – Păun, Baban – Pop, Ghergheșan, Pelivan – Grigoriu
Antrenor: Mugur Cornățeanu

Sporting Juniorul Vaslui: Dohotariu – Baciu, Sonea, Mocanu, Mihai, Albu, Codreanu, Cracea, Hagiu, Costache, Ștefanovici
Au mai jucat: Petrariu, Horciu, Bechnoua, Burghele, June, Hăulică, Ciobotaru, Mocanu, Crăciun, Ilie Daniel, Craiu
Antrenor: Constantin Ilie

Rezumatul amicalului Politehnica Iași – Sporting Juniorul Vaslui 2-3:

https://www.youtube.com/watch?v=ZQ1MHrxWzsw

https://liga2.prosport.ro/seria-1/noi-detalii-despre-numirea-antrenorului-si-formarea-lotului-de-jucatori-la-poli-iasi-managerul-florin-briaur-avem-temele-facute-nu-mai-facem-greselile-de-anul-trecut-19231863

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-ar-putea-avea-un-nou-antrenor-pana-la-sfarsitul-acestei-saptamani-ultimul-nume-aparut-pe-lista-conducatorilor-clubului-din-copou-19231751

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primarul-mihai-chirica-ar-numi-un-antrenor-strain-la-poli-iasi-si-explica-de-ce-edilul-despre-lupta-pentru-promovarea-in-liga-1-si-obiectivele-pe-care-ar-trebui-sa-le-aiba-echipa-hai-sa-in-19231196

https://liga2.prosport.ro/seria-1/au-inceput-trialurile-in-copou-poli-iasi-a-remizat-cu-husana-husi-intr-un-meci-amical-in-care-au-fost-testati-mai-multi-juniori-19231084

Narcis POHOAȚĂ 19 May. 2022, 11:12 Liga 2
Pe aceeași temă