Retrogradate la braț din prima ligă, Chindia și CS Mioveni deschid etapa a 13-a a Ligii 2. Vasile Miriuță are ca obiectiv doar victoria, pentru a se menține în grafic, Constantin Schumacher a transmis că târgoviștenii sunt favoriți. Jocul, arbitrat de ”central” din prima ligă

Marius ANGHEL 09 Nov. 2023, 13:31 Liga 2
Retrogradate la braț din prima ligă, Chindia și CS Mioveni deschid etapa a 13-a a Ligii 2. Vasile Miriuță are ca obiectiv doar victoria, pentru a se menține în grafic, Constantin Schumacher a transmis că târgoviștenii sunt favoriți. Jocul, arbitrat de ”central” din prima ligă

Etapa a 13-a a Ligii 2, antepenultima programată în acest an, debutează în această seară, de la ora 19:30, la Târgoviște, cu un meci între două echipe cu pretenții în competiție, Chindia și CS Mioveni, chiar dacă una dintre ele, cea oaspete, declară public că are obiectiv doar menținerea în eșalon. Pentru a nu pune presiune pe jucători și staff adoptă strategia de ”adormire” a adversarilor, de neasumare a unor țeluri înalte.

Ambele formații care se întâlnesc pe arena ”Eugen Popescu” au retrogradat în vară din prima ligă, însă doar Chindia a bătut cu pumnul în masă și a declarat și o face în continuare că scorul său principal este să revină în SuperLigă.

Vasile Miriuță, înaintea meciului cu CS Mioveni: ”Ne dorim neapărat să câștigăm”

Chindia vine după două meciuri disputate în campionat în care nu a pierdut. A trecut cu 4-1 pe teren propriu de CSM Reșița, iar runda trecută a remizat la Severin cu Viitorul Pandurii, scor 0-0.

Echipa condusă de Vasile Miriuță începând din etapa a 3-a a fost o singură dată pe loc de calificare în play-off la finalul unei runde din cele 12 trecute până acum, iar urcarea în Top 6 este principalul său scop în jocurile rămase de disputat în acest an, altfel antrenorul nu-și îndeplinește primul obiectiv și riscă să nu mai continue alături de club.

Chindia se află în acest moment pe locul 9, cu 17 puncte, este la două puncte de ultima poziție calificabilă în play-off, 6, ocupată de Concrdia Chiajna, iar față de adversarul din această rundă are trei puncte mai puțin.

”Am spus data trecută că ne așteaptă patru finale din care trebuie să scoatem minimum 10 puncte (n.r. – înseamnă că la ultimele trei jocuri din 2023 trebuie să obțină doar victorii). Unul l-am făcut, cu toate că trebuia să venim cu trei puncte de la Târgu Jiu (n.r. – a jucat cu echipa din Târgu Jiu, dar la Drobeta Turnu Severin) după aspectul jocului. Dar, ce a fost, a fost. Întâlnim o echipă foarte bună, cu un antrenor foarte bun. Sunt acolo în față, înseamnă că merită. O echipă cu jucători experimentați, mulți dintre ei au jucat la Divizia A (n.r. – la nivelul primei ligi, numită acum SuperLiga. Denumirea de Divizia A este de domeniul trecut, probabil niciun jucător al Mioveniului neprinzând pe teren meciuri sub această denumire). Noi jucăm acasă, în fața propriilor suporteri, ne dorim neapărat să câștigăm mâine, pentru că nu mai sunt multe jocuri și avem nevoie ca de aer de victoria de mâine. Am mare încredere în băieți, am mai spus-o, și sper și sunt sigură că vom face un meci bun și vom câștiga”, a spus Vasile Miriuță înaintea meciului cu CS Mioveni.

”Suntem motivați. Știm că o să fie un meci destul de greu, dar suntem pregătiți să facem un meci bun și să câștigăm. Sperăm să vină cât mai multe persoane la stadion, să ne încurajeze, avem nevoie de ei și împreună să câștigăm”, a spus și fundașul lateral Roberto Romeo (34 ani), utilizat în patru meciuri în acest sezon.

Chindia a câștigat ultimele trei meciuri de acasă, cu cel puțin trei goluri marcate

În jocurile de pe teren propriu din acest sezon, Chindia are trei victorii, două remize (1-1 cu Steaua și 1-1 cu Gloria Buzău) și un eșec (0-1 cu Unirea Slobozia).

În ultimele trei jocuri de acasă a reușit victorii la scor, cu cel puțin trei goluri marcate în fața adversarilor: 4-0 cu CSC Dumbrăvița, 3-0 cu Progresul Spartac și 4-1 cu CSM Reșița.

Într-un clasament doar cu meciuri jucate acasă, Chindia ocupă locul 6, cu 11 puncte acumulate în 6 partide, fiind la egalitate cu Ceahlăul și FK Miercurea Ciuc. Lider este Corvinul, cu 16 puncte strânse în 7 meciuri.

  • 7 este singura etapă la finalul căreia Chindia s-a aflat pe o poziție calificabilă în play-off. Atunci a ocupat locul 6, cu 10 puncte acumulate, cum aveau și Ceahlăul, CFC Argeș, CSM Slatina, CS Mioveni și Viitorul Pandurii, însă trupa târgovișteană a avut golaverajul cel mai bun la acel moment.
  • Chindia se află acum, înaintea debutului etapei a 13-a, pe locul 9, cu 17 puncte, fiind la egalitate cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, pe care o depășește la golaveraj.

Constantin Schumacher, înaintea jocului cu Chindia: ”Nu suntem favoriți, e clar, dar important este să facem un joc bun”

De partea cealaltă, CS Mioveni vine tot după două jocuri în care nu a pierdut, remiza de acasă cu Concordia Chiajna, scor 1-1, și victoria obținută tot în fața propriilor spectatori contra CS Tunari, scor 4-0. Echipa din Argeș a susținut încă de la începutul sezonului că nu are ca obiectiv promovarea, ci doar o clasare pentru a-și asigura menținerea în Liga 2. Între timp, în lotul său au fost aduși jucători cu multe jocuri în prima ligă, experimentați, însă în continuare se vorbește public doar de salvarea de la retrogradare.

Înainte de jocul cu Chindia, antrenorul Constantin Schumacher a vorbit despre atmosfera de la echipa sa și despre ceea ce și-a propus în această deplasare.

”Jucăm cu o echipă bună, care trage la promovare. Chindia este favorită, dar și noi venim după două meciuri bune și sperăm să continuăm pe același ritm. Băieții sunt motivați, sunt dornici să mențină poziția pe care o au în clasament și asta este cel mai important. Problemele de lot sunt cele vechi și știute… Știm despre adversar că au și ei problemele lor, cu conducerea cu schimbarea antrenorului, dar sunt o echipă bună, cu un antrenor bun, care vrea să facă performanță… Însă, important este cum vom fi noi și cât de bine ne prezentăm la acest meci. Nu suntem favoriți, e clar, dar important este să facem un joc bun, să facem un meci tare, iar dacă băieții se ridică la nivelul adversarului, atunci sunt sigur că ne vom întoarce cu un rezultat bun”, a declarat Schumacher, citat de Sportul Argeșean.

CS Mioveni a pierdut în ultima deplasare, chiar primul eșec înregistrat ”afară”

În partidele disputate în deplasare în acest sezon, CS Mioveni a suferit un singur eșec, chiar în ultimul meci disputat ”afară”. S-a întâmplat chiar la Severin, contra Viitorul Pandurii, scor 0-1.

În rest, echipa antrenată de Constantin Schumacher a înregistrat două victorii (1-0 la Ceahlăul și 2-0 la Corvinul) și două egaluri (0-0 la CFC Argeș și 0-0 la FK Miercurea Ciuc).

În clasamentul partidelor disputate în deplasare, CS Mioveni ocupă locul 8, cu 8 puncte strânse în cinci jocuri. Lider este CSC Șelimbăr, cu 15 puncte acumulate în șapte partide.

  • CS Mioveni este pe loc calificabil în play-off de cinci etape, începând cu finalul rundei a 8-a. S-a situat câte o dată pe locul 4 și 5 și de trei ori pe locul 6.
  • În prezent, înainte de startul etapei a 13-a, CS Mioveni ocupă locul 5, cu 20 de puncte.

Chindia, mai bună la rezultate directe în meciurile cu CS Mioveni

Chindia și CS Mioveni s-au mai întâlnit până acum în meciuri oficiale de 18 ori, fie că a fost vorba de jocuri din Liga 2, SuperLigă sau chiar baraj de promovare în prima ligă.

Au fost 10 dueluri în Liga 2, câte cinci pe fiecare teren, Chindia câștigând de cinci ori, de două ori acasă și de trei ori în deplasare, iar CS Mioveni impunându-se de de trei ori, o dată acasă și de două ori în deplasare. Au fost și două egaluri, câte unul pe ambele terenuri.

În ultimele două sezoane s-au întâlnit de șase ori în prima ligă, raportul rezultatelor fiind două victorii în deplasare și una acasă pentru Chindia și două victorii acasă pentru CS Mioveni. A fost și o remiză cu Chindia gazdă. În ultimele două jocuri directe, desfășurate în 2023, ambele găzduite de argeșeni, CS Mioveni s-a impus cu 2-0, în martie, iar Chindia a câștigat cu 1-0 în aprilie.

În august 2020, cele două echipe s-au întâlnit în barajul de promovare/menținere în prima ligă. Chindia, echipa de prima ligă, a avut câștig de cauză, după 2-0 la Ploiești și 1-1 la Mioveni.

În total, Chindia a câștigat 9 meciuri, CS Mioveni s-a impus în 5 jocuri, iar 4 partide directe s-au terminat la egalitate.

Horia Mladinovici arbitrează Chindia – CS Mioveni

Partida de astăzi dintre Chindia Târgovişte și CS Mioveni are parte de un arbitru central din lotul de primă ligă. Horia Gabriel Mladinovici (Bucureşti) conduce jocul de la centru, fiind ajutat de arbitrii asistenți Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea) și Cosmin Vițelaru (Vaslui), aceștia doi fiind din lotul de Liga 2.

Arbitru de rezervă este Alexandru Naum (Buzău). Observator de arbitri din partea CCA a fost ales Ionel Popa (Paşcani), iar delegat de joc din partea FRF este George Constantinescu (Slatina).

”Nu știu cine mă arbitrează, nici nu mă interesează. Important e ca noi să facem o partidă bună, să avem atitudine, determinare, așa cum am avut în ultimele două jocuri, cu Reșița și cu Târgu Jiu”, a spus Vasile Miriuță, întrebat dacă știe cine va arbitra meciul.

Mladinovici pare a avea ceva probleme în acest sezon 2023-2024, ținând cont de faptul că acum se va afla abia la al patrulea meci în care este delegat arbitru de centru. A mai condus SC Oțelul – U Cluj 1-1 (SuperLigă), Viitorul Pandurii – Concordia Chiajna 2-2 (Liga 2) și FC Voluntari – Sepsi OSK 0-2 (SuperLigă). Arbitru de rezervă a fost la doar un joc, Sepsi OSK – FC Botoșani 5-2 (SuperLigă).

https://liga2.prosport.ro/program-tv/etapa-a-13-a-a-ligii-2-antepenultima-din-2023-debuteaza-joi-si-se-incheie-luni-cele-patru-meciuri-alese-pentru-a-fi-televizate-liderul-nu-starneste-interes-19292260

https://liga2.prosport.ro/seria-1/de-ce-nu-poate-fi-dat-afara-vasile-miriuta-de-la-chindia-19292059

 

Marius ANGHEL 09 Nov. 2023, 13:31 Liga 2
Pe aceeași temă