Avalanșă de prezentări la Chindia: clubul și-a anunțat opt noi jucători! Au început ”meciurile” între Ghergu și Bălașa?

Ionuț MARIN 01 Aug. 2024, 18:19 Liga 2

Cu două zile înaintea debutului în noul sezon de Liga 2, sâmbătă, cu Metaloglobus, la Clinceni (ora 11:00), Chindia și-a prezentat opt noi achiziții, unii prezenți în lot încă de la reunire.

Mai mult, la Târgoviște a revenit, de câteva zile, și fundașul italian Roberto Romeo.

Chindia, opt jucători prezentați cu două zile înaintea debutului în noul sezon de Liga 2

Este vorba de Daniel Florea (atacant, 36 ani, ex FC Voluntari), Mădălin Martac (fundaș, 33 ani, ex Poli Iași), Cosmin Atanase (mijlocaș, 23 ani, ex Unirea Slobozia) și Sergej Grubac (atacant, 24 ani, ex Chindia, până în 2022!), cu toții reîntorși la clubul de lângă Turn după perioade mai puțin faste pe unde au jucat… sau pe unde nu au jucat, cazul ultimului.

Au fost anunțați și Ștefan Mușat (portar, 23 ani, ex Farul Constanța), Marian Șerban (mijlocaș, 24 ani, ex CSU Alba Iulia), Alexandru Sabău (fundaș, 26 ani, ex ACSM Reșița) și Radu Simion (fundaș, 23 ani, ex FC Pucioasa).

Prezentarea pe care Chindia le-a făcut-o celor șapte jucători, cu țârâita, pe toată durata zile, până la ora publicării acestui articol, sună astfel:

”Ultima dată la echipa FC Voluntari, Daniel Florea a mai jucat la echipe precum Farul Constanța, Delta Tulcea, UTA Arad, Concordia Chiajna și Astra Giurgiu, cu echipa giurgiuveană fiind campion și participând în grupele Europa League! De asemenea, acesta a fost și unul dintre cei mai importanți jucători ai Chindiei Târgoviște la ultima promovare în Liga 1, în sezonul 2018-2019!

Ultima dată la ACSM Poli Iași, Mădălin Martac a mai evoluat la echipe precum Corona Brașov și U Cluj. Mădălin, născut în Dâmbovița, acesta a fost și unul dintre cei mai importanți jucători ai Chindiei Târgoviște la ultima promovare în Liga 1, în sezonul 2018-2019.

Ultima dată la Unirea Slobozia, Cosmin Atanase a reușit sezonul trecut promovarea cu echipa ialomițeană, după un sezon în care a contribuit decisiv pentru acest succes.
Cosmin, născut în Dâmbovița, acesta a trecut și pe la grupele de juniori ale echipei noastre.

Sergej Grubac a jucat la echipe precum Apoel Nicosia, Chievo Verona, FC Botoșani și Chindia Târgoviște. Sergej, a jucat și pentru naționalele de juniori (U16, U17, U19) ale Muntenegrului, inclusiv cea de tineret.

Ultima dată la echipa FC Farul Constanța, Ștefan Mușat este un produs al Academiei Hagi, campion la tineret cu echipa din Constanța, cu care a jucat în UEFA Youth League. Acesta a mai jucat și la CSA Steaua.

Marian Șerban a jucat la echipe precum, CSU Craiova, Slatina, CS Mioveni și Academică Clinceni. De asemenea, Marian a jucat pentru naționalele de juniori (U18, U19) ale României, inclusiv pentru cea de tineret.

Ultima dată la CSM Reșița, Alexandru Sabău a mai jucat la echipe precum FC Brașov, Petrolul Ploiești și CSA Steaua.
Alexandru, de origine din Arad, a fost format la grupele de juniori ale echipei Inter Milano din Italia.

Ultima dată la FC Pucioasa, Radu Simion a jucat și la Concordia Chiajna în Liga 2.
Radu, este născut în Dâmbovița, făcându-și perioada junioratului la echipa noastră.”

S-a întors Roberto Romeo! Nou-veniții, mai mult ”răniți” decât jucători în formă!

În afara celor enumerați anterior, la Chindia s-a întors și Roberto Romeo, component al echipei în sezonul trecut, în care a evoluat în 15 meciuri din totalul de 25 de Liga 2. Pe el nu l-a mai anunțat nimeni, deși e de câteva zile la Târgoviște.

Altfel, Florea a retrogradat cu FC Voluntari și nu a mai fost ofertat de clubul ilfovean, Martac, după o perioadă la Iași, a fost nevoit să vină acasă, Atanase nu a fost oprit de Mihalcea după promovarea Unirii Slobozia, iar Grubac vine după o pauză de vreun an și jumătate.

Mușat a fost numai rezervă la Farul în sezonul trecut, în 19 meciuri, Șerban vine din Liga 3, după ce anterior fusese utilizat puțin de Slatina, iar Sabău abia a prins 400 de minute pe teren pentru Reșița, în 8 jocuri! Simion a jucat tot în Liga 3, la Pucioasa, iar Bălașa îl știe de acum două sezoane, când a fost la Concordia Chiajna. Atunci a evoluat în 22 de meciuri, destul de multe, însă, în ciuda acestui lucru, nu a fost păstrat!

”Practic, poate cu excepția lui Florea, ca și lider al vestiarului, niciunul nu are cum să fie decisiv campionatul ăsta, mai ales că echipa nu are obiectiv. Dar și Florea, care merge spre 37 de ani, nu va mai putea să ducă prea mult la acest nivel”, vorbesc surse apropiate de club.

Au început ”meciurile” între Ghergu și Bălașa!

Cum era de așteptat, la un club condus 100 la sută politic, măcinat de datorii și scandaluri și tot mai departe de suporteri, au început contrele între cei care au ajuns în primăvara/vara aceasta în birouri, toți direcționați de oamenii partidului aflat la putere în județ de peste 12 ani.

Cea mai ”așteptată” luptă internă este cea dintre președintele Marcel Ghergu și team-managerul Cristian Bălașa. Ultimul a reușit contraperformanța de a fi demis de la Gloria Buzău – oficial, s-a vorbit de retragere – după doar câteva zile de la numirea ca președinte executiv, după promovarea echipei în Liga 1.

La pândă stă și Ciprian Iugulescu, acum director sportiv, mâna dreaptă a lui Ghergu sezoane bune și, practic, omul care l-a învățat management sportiv pe actualul și fostul președinte, care ocupase până în 2013 o funcție modestă la un dealer auto!

Așa cum proceda la Concordia, unde a activat în ultimii ani, și în cele două-trei zile petrecute la Gloria Buzău, Bălașa a fost cel care a prezentat nou-veniții la Chindia.

Gabriel Boriga s-a întors la Primăria Târgoviște!

Președintele Chindiei din perioada februarie – iulie 2024 s-a întors pe funcția ocupată anterior, administrator public la Primăria Municipiului Târgoviște.

Gabriel Boriga a inundat în ultimele zile mediul online cu postări, ba legate de revenirea sa în instituția de unde a plecat pentru că instanța a decis așa, ba legate, evident, de performanțele lui David Popovici de la Jocurile Olimpice. Pe ultima linie s-a situat și primarul în funcție al orașului, Cristian Stan, despre care se spune că și-ar pregăti bagajele pentru plecarea în Parlament.

  • 720.000 de euro au aprobat Primăria Târgoviște și Consiliul Județean Dâmbovița pentru Chindia Târgoviște în ultimele zile, transformând clubul într-un sac fără fund
  • 4 salarii restante au angajații clubului în momentul de față, unora dintre ei interzicându-le orice dialog cu reprezentanții presei, la solicitarea expresă a administratorului stadionului ”Eugen Popescu”, Adrian Baicu, alt văr al primarului Cristian Stan, la fel ca antrenorul principal din acte Marian Vătavu
Ionuț MARIN 01 Aug. 2024, 18:19 Liga 2
Pe aceeași temă