Bogdan Lobonț negociază cu Steaua! Alte două cluburi din Liga 2 sunt interesate de serviciile fostulului portar de la Rapid și Dinamo | EXCLUSIV

Bogdan Lobonț negociază cu Steaua! Alte două cluburi din Liga 2 sunt interesate de serviciile fostulului portar de la Rapid și Dinamo | EXCLUSIV

Bogdan Lobonț (45 de ani), liber de contract după experiența de la naționala U20 a României, este aproape să semneze cu o nouă echipă de club.

Din informațiile ProSport, ”Pisica”, fost jucător la Corvinul, Rapid, Ajax, Dinamo, Fiorentina, și AS Roma, negociază, în acest moment, cu Steaua!

Fostul portar ar urma să preia grupa de juniori a clubului bucureștean participantă în Liga de Tineret.

În același timp, din informațiile noastre, Campionii FC Argeș și Chindia Târgoviște, echipe retrogradate în Liga 2, se află în discuții cu Lobonț.

Bogdan Lobonț, aproape să ajungă în Ghencea după ce, în trecut, a apărat culorile rivalelor din Giulești și ”Ștefan cel Mare”

Bogdan Lobonț a agățat în cui mănușile de fotbalist în 2018, după ce ultima dată a fost la AS Roma. Ulterior, a ales calea antrenoratului și, în sezonul 2018-2019, s-a aflat pe banca Universității Cluj, în Liga 2, când promovarea a fost ratată în urma barajului cu FC Hermannstadt. A mai bifat, după, o singură experiență: cea de selecționer al echipei U20 a României, între 2021 și 2022.

Liber de contract, cel poreclit ”Pisica” este la mare căutare în prezent. Din informațiile ProSport, fostul portar negociază cu Steaua București pentru a prelua echipa U18 a clubului, cea înscrisă la Liga de Tineret.

  • În stagiunea trecută, la U17, această generație a cucerit Cupa Elitelor pentru categoria respectivă de vârstă și, în același timp, a pierdut, la lovituri de departajare, finala pentru titlul național, cu ”U” Cluj”. Tot ”Șepcile Roșii”, chiar în Ghencea, au cucerit și Supercupa României U17 în fața micilor steliști.

Pe marginea acestui subiect, ProSport a luat legătura cu George Ogăraru, coordonatorul Centrului de Copii și Juniori al Stelei.

”Suntem în discuții. Antrenorii de la Copii și Juniori au ajuns la final de contract și urmează, perioada aceasta, să prelungim cu unii, cu alții nu. Nu ar fi un pas înapoi să vină la juniori. Vă dau exemplul Frank de Boer: și-a încheiat cariera, a fost luat asistent de van Gaal la naționala Olandei, după a trecut la U13 la Ajax. A antrenat și U17 și, la seniori, când a fost numit, a luat patru campionate consecutive”, a spus Ogăraru.

Ca fotbalist, Lobonț a evoluat la rivalele Stelei din București, Rapid (1997-2000) și Dinamo (2001-2002, 2007-2010). A mai jucat, în țară, și la Corvinul Hunedoara (1995-1997). A bifat și trei experiențe în străinătate, la Ajax (2000-2006), Fiorentina (2006-2007) și AS Roma (2010-2018).

Chindia și Argeș, interesate de serviciile ”Pisicii” Lobonț

În același timp, Chindia Târgoviște și Campionii FC Argeș, formații retrogradate în Liga 2 la capătul stagiunii 2022-2023, stau la pândă. Cele două formații aflate în reconstrucție după ce au căzut din SuperLigă, l-ar dori pe ”Lobby” pe banca tehnică în următoarea stagiune.

Chindia a rămas fără Toni Petrea, numit în funcție la Universitatea Cluj, finalista Cupei României, în timp ce Campionii FC Argeș a renunțat la Bogdan Argeș Vintilă, după returul barajului de promovare/retrogradare cu Dinamo.

Conform informațiilor noastre, atât reprezentanții clubului din Trivale, cât și dâmbovițenii așteaptă un răspuns, până la începutul săptămânii viitoare, de la Bogdan Lobonț.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-drum-liber-catre-promovare-mapn-si-a-dat-acordul-pentru-asocierea-echipei-cu-un-privat-care-sunt-urmatorii-pasi-si-cine-este-in-pole-position-pentru-a-se-alatura-militarilor-19275207

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorii-echipei-steaua-vor-incasa-primele-de-promovare-19275202

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-din-nou-cea-mai-grabita-echipa-din-liga-2-trupa-olteana-s-a-reunit-cu-multe-noutati-in-lot-jucatori-de-la-steaua-viitorul-pandurii-dar-si-de-la-doua-dintre-retrogradatele-in-liga-3-19275061

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stefan-bodisteanu-in-superliga-dupa-plecarea-de-la-steaua-19274919

Pe aceeași temă