Chindia s-a despărțit de unul dintre cei trei jucători aduși în iarnă. „Ne-a transmis că ar vrea să se axeze mai mult pe facultate”

Marius ANGHEL 31 Mar. 2017, 12:44 Liga 2

Chindia Târgoviște s-a despărțit în această săptămână de unul dintre cei trei jucători pe care i-a achiziționat în această iarnă. Clubul dâmbovițean i-a adus pe portarul Cătălin Căbuz (20 ani, împrumut de la Viitorul via CSM Râmnicu Vâlcea) și fundașii Denis Dumitrașcu (21 ani, ex CSM Râmnicu Vâlcea) și Claudiu Săftescu (21 ani, împrimut de la Dinamo via FC Brașov), iar acest din urmă a decis să plece.

„Ne-a transmis că ar vrea să se axeze mai mult pe facultate și că nu ar mai fi interesat să continuăm colaborarea. Ne-am despărțit într-un mod civilizat”, a explicat președintele Chindiei, Marcel Ghergu, pentru Jurnal de Dâmbovița.

În cele trei meciuri desfășurate de Chindia în 2017 (3-1 cu Clinceni, 2-1 cu Foresta și 2-0 cu Brăila), Săftescu a bifat minute, 14 la număr, doar în primele două jocuri. Cu Academica a intrat în minutul 78 în locul lui Pătru, iar cu Foresta a fost introdus pe teren în minutul 88 tot în locul căpitanului Pătru. În prima parte a sezonului, fundașul evoluase în 9 meciuri pentru FC Brașov.

O victorie la două goluri cu Metalul urcă Chindia pe locul 5

Altfel, Chindia joacă, de la ora 11:00, pe teren propriu, cu Metalul Reșița, ultima clasată și singura echipă care va mai retrograda din Liga 2. Dâmbovițenii au o misiune ușoară în fața „lanternei roșii” și pot urca o poziție în clasament, pe locul 5, peste CS Mioveni, care stă, dacă o învinge pe Metalul la o diferență de cel puțin două goluri. În acest moment, Chindia are 41 de puncte, tot atâtea câte are și Olimpia Satu Mare.

„Vom aborda meciul cu Reșița cu multă responsabilitate, ca pe unul important. Chiar dacă venim după o serie bună, nu vom trata cu superioritate niciun adversar. Avem nevoie de victorie sâmbătă și vom lupta din greu pentru punctele puse în joc”, a mai spus, pentru sursa citată, Ghergu.

Foto principal: Eduard Găiseanu

Marius ANGHEL 31 Mar. 2017, 12:44 Liga 2
Pe aceeași temă