Chindia, presată să obțină victoria cu FC Brașov pentru a mai spera la promovare. „Dacă jucăm ca în partida cu Mioveni, nu se pune problema Ligii 1”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 11 Apr. 2017, 12:04 Liga 2
Chindia, presată să obțină victoria cu FC Brașov pentru a mai spera la promovare.**

Seria de invincibilitate a Chindiei din 2017, cinci victorii în tot atâtea meciuri, dintre care una la „masa verde”, a fost întreruptă brusc vinerea trecută, la Mioveni, atunci când a pierdut de o manieră clară, scor 2-0. Pe lângă cele două goluri încasate, târgoviștenii au avut noroc la penalty lui Marius Staicu, ratat de atacant, același jucător nimerind o dată și bara transversală cu o lovitură de cap.

Cele două echipe erau la egalitate de puncte, iar după jocul din etapa a 28-a argeșenii s-au despins de dâmbovițeni și își mențin vii speranțele la promovare. Dacă CS Mioveni e la două puncte în spatele locului 3, ocupat de FC Brașov, și la patru de a doua clasată, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Chindia e la o distanță de cinci, respectiv șapte puncte de locul ce duce la barajul de promovare, respectiv promovare directă.

Diferența față de locurile promovabile nu ar fi una exagerată, însă târgoviștenii trebuie să-și revină repede după eșecul de la Mioveni. Joi, de la ora 17:30, întâlnesc pe teren propriu pe FC Brașov, iar un succes este obligatoriu pentru echipa lui Nicolae Croitoru dacă vrea să mai viseze la Liga 1.

„Dacă jucăm ca în partida cu Mioveni, nu se pune problema de promovare, pentru că niciun moment n-am… Ne dorim să fim cât mai în față, ne doream să nu mai repetăm greșelile din turul campionatului. Am avut un început bun de retur, aveam nevoie de un joc bun și de un rezultat bun, pentru a ne menține pe aceeași linie. Nu am reușit nici unul, nici celălalt. Mai mult, a fost înfrângere, după un joc care nu a avut consistență”, a spus, citat de Jurnal de Dâmbovița, Nicolae Croitoru după eșecul de la Mioveni.

„Problema a fost la noi, pentru că n-am reușit să ne ridicăm la nivelul la care ne-am propus ca joc. Am făcut și greșeli care ne-au costat pe final de primă repriză pe faza de apărare, iar în atac n-am pus pericol pe adversar, din păcate”, a mai declarat antrenorul Chindiei.

În meciul tur, FC Brașov a câștigat cu 2-0 pe teren propriu cu Chindia. Ștefan Grigorie (59) și Laurențiu Manole (90) au înscris golurile ce au adus victoria „stegarilor”. Sezonul trecut, cele două echipe s-au întâlnit de patru ori, iar victoriile au fost împărțite. A fost 2-1 pentru Brașov la Târgoviște și 1-0 pentru Chindia sub Tâmpa, în sezonul regulat, și 3-2 acasă pentru „stegari” și 1-0 pentru Chindia pe „Eugen Popescu”, în play-off.

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 11 Apr. 2017, 12:04 Liga 2
Pe aceeași temă