Chindia, aproape de normalitate! Gică Popescu rămâne la Târgoviște!

21 Aug. 2012, 21:59 Liga 2
Chindia, aproape de normalitate!** Gică Popescu rămâne la Târgoviște!

UPDATE: Fostul internațional a avut miercuri dimineață, de la ora 9, o întâlnire cu președintele CJ Dâmbovița, Adrian Țuțuianu. Se pare că lucrurile vor intra pe făgaș normal, după o incertitudine care a durat aproape două luni.

Starea de spirit din vestiarul Chindiei s-a schimbat imediat după derularea discuțiilor de la Consiliul Județean.

În această seară, de la ora 18:00, Chindia va susține un meci amical cu FC Olt, iar sâmbătă, la prânz, un ultim joc de pregătire, cu FC Arges, ocazie cu care ar putea fi prezentat și lotul pentru sezonul 2012-2013. Ambele partide vor avea loc pe stadionul „Eugen Popescu”.

Vineri este anunțată o conferință de presă la care vor participa primarul Gabriel Boriga, președintele onorific Gică Popescu și un reprezentant al CJD, probabil vicepreședintele Leonardo Badea, un împătimit al fotbalului.


Amânată de cel puțin patru ori, o decizie finală a factorilor implicați în proiectul fotbalistic de la Târgoviște este așteptată pentru miercuri, cu șase zile înaintea primului meci oficial al sezonului, în Cupa României, cu Conpet Ploiești. Gică Popescu vine la o întâlnire cu autoritățile direct din concediu, urmând să aterizeze pe Otopeni la amiază, iar de la aeroport să ajungă la Târgoviște pentru discuții cu reprezentanții Consiliului Județean Dâmbovița.

Interesant este că la tratativele de miercuri nu au fost invitate și celelalte două părți implicate în susținerea echipei, respectiv Consiliul Local Târgoviște, prin primarul Gabriel Boriga și Universitatea Valahia. Potrivit informațiilor pe care le deținem la această oră, CJ Dâmbovița ar pregăti instalarea la Târgoviște a lui Ghiorghi Zotic în funcția de co-finanțator, fără să aibă acordul celorlalte părți angrenate în susținerea clubului de la Târgoviște. Această mutare ar însemna reduceri considerabile de costuri pentru asociați, dar foarte probabil și schimbarea obiectivului, cunoscut fiind că proiectul de la Târgoviște ar fi avut ca finalitate promovarea în Liga I în cinci ani. Zotic nu doar că nu a reușit vreo promovare pe Eugen Popescu, dar a și ocupat poziții retrogradabile în două rânduri, fiind salvat o dată de… retragerea Unirii Focșani (2004), iar a doua oară de achiziționarea unui loc de la Altay Constanța (2006).

Anghelinu vrea schimbarea denumirii

De departe cel mai influent personaj din fotbalul dâmbovițean, Severin Anghelinu, secretar la Asociația Județeană și delegat al FCM-ului, are o soluție pentru salvarea Chindiei. „Facem un club mare, cu 30-40 de jucători, schimbăm denumirea din Chindia în FCM și înscriem două echipe în campionate, una în Liga a II-a și una în Liga a III-a”, s-a exprimat Anghelinu, care susține că sigla, palmaresul și culorile vechii Chindii s-ar afla la Șotânga. Oficialii lui FC Municipal ar fi încercat și altă mutare, una periculoasă, în cursul zilei de azi: presiuni către FRF pentru preluarea datoriilor existente către jucători și antrenori în dreptul lui… Ion Crăciunescu, fostul președinte al clubului. „Să plătească cine a semnat”, ar fi vorbit același Anghelinu.

Popescu poate bloca echipa!

În cazul în care ar fi alungat de la Târgoviște, Gică Popescu ar putea îngreuna parcursul Chindiei, până la un blocaj financiar. Concret, Baciul a împrumutat clubul cu aproximativ 200.000 de euro, sumă pentru care există documente contabile. Dacă nu va continua la Târgoviște, Popescu ar putea să-și ceară banii înapoi, moment din care, dacă nu va plăti, Chindia va risca depunctări sau chiar excluderi, atât la nivel de juniori, cât și de seniori. Un alt aspect de luat în calcul este că, dacă echipa va fi preluată de Ghiorghi Zotic, ar putea apărea costuri pentru utilizarea stadionului Eugen Popescu, de vreme ce fostul chiriaș al arenei se află în plin proces cu Primăria – proprietară a terenului – pentru recunoașterea investițiilor din 2006-2008.

Articol scris de Ionuț MARIN

21 Aug. 2012, 21:59 Liga 2
Pe aceeași temă