Al cincilea președinte la Chindia într-un an? Se fac cărțile pentru Cristian Bălașa, acum la Concordia: ”Am o listă de 7-8 jucători localnici”

Bogdan ISTRATE 23 Apr. 2024, 11:04 Liga 2
Al cincilea președinte la Chindia într-un an? Se fac cărțile pentru Cristian Bălașa, acum la Concordia: ”Am o listă de 7-8 jucători localnici”

Noi mutări se anunță la Chindia Târgoviște cu două meciuri oficiale înainte de finalul unui sezon de Liga 2 plin de tensiuni și de rezultate mediocre.

Președintelui Gabriel Boriga ar urma să nu îi fie propusă continuarea colaborării de către asociați, Primăria și Consiliul Județean, care s-ar fi orientat către Cristian Bălașa, actualul delegat de la Concordia Chiajna, ”retrogradat” după instalarea lui Gabriel Tamaș ca director sportiv. Bălașa a confirmat discuțiile, într-o emisiune a postului Columna TV, luni seară.

Ghergu, Cordoș, Petrescu, Boriga…

Din momentul retrogradării în Liga a 2-a, 19 mai 2023, Chindia a avut nu mai puțin de patru președinți! Asta în mai puțin de un an! Marcel Ghergu a rămas în funcție încă o lună după meciul cu FC Voluntari, pentru că autoritățile locale primeau refuz după refuz de la diverși oameni de fotbal contactați. Au urmat, apoi, Andrei Cordoș, Lorin Petrescu și Gabriel Boriga, cu cele mai urâte luni sub comanda lui Petrescu, care a îndepărtat suporterii de pe stadion și a inflamat atmosfera din vestiar cu conflicte artificiale.

În aceste condiții, dacă va fi instalat repede după finalul sezonului, Bălașa va fi al cincilea președinte al Chindiei într-un interval mai scurt de 12 luni.

Cristian Bălașa: ”Mi s-a spus să am răbdare!”

Deși este legat contractual cu Concordia Chiajna și, în mod normal, nu ar trebui să discute public despre strategia unei contracandidate la primul loc din play-out, Cristian Bălașa a vorbit trei sferturi de oră la tv pe seama ipoteticului său mandat la Chindia.

Angajatul Concordiei a confirmat negocierile cu politicienii din Dâmbovița, iar în paralel spune că a creionat deja nucleul lotului pe care l-ar alcătui la Chindia!

”Înainte de meciul din decembrie am luat masa cu Gabriel Boriga și am discutat despre venirea mea la club. Apoi, de curând, am vorbit cu președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, care mi-a spus să am răbdare. Dacă voi fi pus la Chindia, am de gând să aduc șapte-opt localnici, și vă dau și câteva nume: Corbu, Ispas, Martac, Șerban, Florea. Ar mai fi în vederile mele și câțiva străini, plus ce-aș opri din lotul actual”, s-a exprimat Bălașa.

Cristian Bălașa, cu tricou roșu aprins, în campanie electorală la Glodeni, comună din Dâmbovița reședință a sa, alături inclusiv de Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, principalul finanțator al Chindiei

Critici la adresa lui Diego Longo

După ce și-a expus, în linii mari, primele intenții în – probabil – viitoarea sa calitate, Bălașa a comentat și parcursul Chindiei din acest sezon, cu cele mai multe critici în dreptul actualului antrenor, Diego Longo.

”Pe mine m-a surprins această alegere a președintelui de atunci, Lorin Petrescu. Una total neinspirată, dacă vreți părerea mea sinceră. Trebuia instalat un localnic, aveau în club pe Nicu Croitoru și îl puteau pune, dacă nu de la începutul sezonului, măcar după plecarea lui Vasile Miriuță”, a vorbit Bălașa.

Altfel, sursele Liga2.ro spun că Bălașa ar fi fost prima opțiune pentru postul de delegat în sezonul 2013-2014, când președinte al clubului fusese instalat Mugur Porumbacu. Pe acest post a ajuns însă Marcel Ghergu, mai apropiat de PSD și de președintele CJ Dâmbovița de la acea vreme, Adrian Țuțuianu. Între timp, și Bălașa a fost înregimentat în partid, dovadă acțiunile electorale prezentate de site-ul nostru, în care apare oficialul de la Chiajna.

”O echipă de Liga a 2-a ar trebui să fie axată pe localnici. Când am promovat cu Micul Ajax (n.r Chindia) în 1996, 90 la sută dintre jucători erau localnici”
Cristian Bălașa, fost mijlocaș la Chindia, FC Argeș, Farul, FC Oradea, FCM Târgoviște și Concordia Chiajna, în prezent director sportiv la Concordia Chiajna

  • 1 localnic are Concordia Chiajna, clubul unde este Bălașa a fost director sportiv, pe Mario Iordan, născut în 2006
  • 43.558 locuitori are Chiajna, cu populația în continuă creștere, față de 66.965 locuitori Târgoviștea, care a pierdut peste 10.000 de oameni în ultima vreme

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Bogdan ISTRATE 23 Apr. 2024, 11:04 Liga 2
Pe aceeași temă