Anton Măzărianu nu vede cu ochi buni viitorul Ceahlăului, clubul pe care l-a promovat în Liga 2 și a fost aproape de play-off: ”99 la sută eu mă retrag. Asta este! De ce să îmi fac dușmani?” | EXCLUSIV

Narcis POHOAȚĂ 05 Jun. 2024, 15:03 Liga 2
Anton Măzărianu nu vede cu ochi buni viitorul Ceahlăului, clubul pe care l-a promovat în Liga 2 și a fost aproape de play-off: ”99 la sută eu mă retrag. Asta este! De ce să îmi fac dușmani?” | EXCLUSIV

La Ceahlăul Piatra Neamț continuă să domnească o stare de incertitudine, pe toate palierele. Și sportiv, și administrativ.

Iar viitorul nu apare deloc într-o lumină favorabilă. Fără jucători, antrenor și președinte executiv, clubul nemțean ar putea rămâne și fără finanțatorul Anton Măzărianu.

Anton Măzărianu este sceptic în privința viitorului Ceahlăului: ”În momentul de față, 99 la sută mă retrag”

Omul de afaceri care a susținut de unul singur echipa în ultimii ani și care a readus din vara anului 2023 fotbalul nemțean în Liga 2 este rezervat în privința viitorului Ceahlăului.

Anton Măzărianu susține că în momentul de față decizia sa de a se retrage din club este luată în proporție de 99 la sută. Procentul a crescut, după ce în urmă cu o lună vorbea de 90 la sută sanse sau de decizia de a ceda 80 la sută din club în anumite condiții.

”Deocamdată, ce pot să vă spun este că 99 la sută eu mă retrag. Aștept niște discuții cu cineva care poate prelua echipa, să vedem în ce condiții. Probabil acea persoană va pune și antrenor și o să-și impună tot managementul la club. Eu voi rămâne doar un simplu sponsor, din respect pentru Ceahlăul. Dar din asociație și din club voi ieși. Voi rămâne însă cu inima alături de club și în măsura în care se poate voi ajuta și clubul financiar”, a declarat Anton Măzărianu pentru Liga2.ro.

Anton Măzărianu, cu sacou roșu, în vara anului 2023, când reușea promovarea în Liga 2 cu Ceahlăul. Foto: Tudi / Sport Pictures

”Va fi greu ca echipa să se mențină în Liga 2”

Măzărianu nu crede în ”poveștile” autorităților care promit susținere financiară pentru club și spune că fără un buget solid Ceahlăul ar putea retrograda în Liga 3.

”Sunt povești… (n.r. – promisiunile autorităților). În momentul în care s-a lansat chestia asta poate să dureze, fapt pentru care eu nu mă îmbăt cu apă rece. Orice procedură de genul acesta poate să dureze. Nu pot să pun bază pe acest lucru. Pentru mine nu mai e cale de întoarcere. Dacă așa s-a dorit aici, la nivel local, asta este! Fotbalul nu reprezintă un interes. Dacă pentru autorități nu reprezintă, pentru mine de ce ar reprezenta? Am făcut cât s-a putut, am arătat că se poate ajunge în Liga 2. Toate au o limită. Am zis de ce să îmi fac dușmani, când nu are rost. Dacă primeam ceva de la autorități spuneau că vreau să abuzez. Asta în condițiile în care în alte orașe au dat cu vârf și îndesat. Și atunci de ce să îmi fac eu probleme fără să le am. Prefer să mă retrag, frumos. Las echipa în Liga 2, dar, din punctul meu de vedere, pentru cine vine mai departe, șansele sunt minime ca echipa să mai rămână în Liga 2. E destul de greu. Dacă nu există o putere financiară în spate este greu să te menții anul acesta. Sper totuși să nu se ajungă pe buza prăpastiei. Eu îmi dau toată silința să vină mai mulți oameni cu bani care să o mențină cât de cât. Nu discutăm nici pe departe de play-off, ci măcar menținerea în liga 2”, a completat Anton Măzărianu.

Continuă Ceahlăul în Liga 2?

Totuși, rămâne întrebarea dacă echipa din Piatra Neamț va mai lua startul noul sezon de Liga 2, una care trece de la 20 la 22 de participante.

De la Ceahlăul au plecat antrenorul Cristian Pustai și președintele executiv Cătălin Anton, iar clubul a anunțat până acum despărțirea de șase jucători și doar un contract prelungit.

De activitatea clubului se ocupă în acest moment Daniel Mahu Moisii, președintele Consiliului Director al clubului.

Zilele trecute, Ceahlăul anunța că Primăria Piatra Neamț a achitat ”70% din suma repartizată conform proiectului de finanțare depus de clubul nostru pentru anul 2024”. În acel comunicat, clubul nemțean spera că Anton Măzărianu să revină la sentimente mai bune, dar anunța și că este în așteptarea unor vești noi de la Consiliul Județean Neamț, privind spijinul financiar promis.

Narcis POHOAȚĂ 05 Jun. 2024, 15:03 Liga 2
Pe aceeași temă