Ceahlăul va fi antrenată de un italian, fost secund la Alaves și la naționala Albaniei! Noul ”principal” al nemțenilor are trei meciuri pentru Inter Milan

Narcis POHOAȚĂ 05 Jun. 2024, 21:24 Liga 2
Ceahlăul va fi antrenată de un italian, fost secund la Alaves și la naționala Albaniei! Noul ”principal” al nemțenilor are trei meciuri pentru Inter Milan

La aproape trei săptămâni de la despărțirea de Cristian Pustai, Ceahlăul Piatra Neamț a anunțat, miercuri, 5 iunie 2024, numele noului antrenor cu care va începe pregătirea noului sezon.

Surprinzător, nemțenii au mers pe mâna unui antrenor străin și au încredințat banca tehnică italianului Marco Veronese, în vârstă de 48 de ani.

Cel puțin la acest moment, Veronese este singurul antrenor străin care conduce o echipă care trebuie să ia startul în Liga 2 în sezonul 2024-2025.

Italianul Marco Veronese va antrena Ceahlăul Piatra Neamț în noul sezon

Clubul Ceahlăul a anunțat, miercuri, prin intermediul paginii de Facebook, că a ajuns la un acord cu antrenorul italian Marco Veronese, acesta semnând un angajament pe două sezoane, începând cu 1 iulie 2024.

  • Nemțenii au făcut anunțul la începutul lunii iunie, în ziua în care finanțatorul de până acum al clubului, Anton Măzărianu, declara pentru Liga2.ro că în proporție de 99 la sută se retrage și că nu vede cu ochi buni viitorul Ceahlăului!

”Am urmărit multe meciuri ale echipei Ceahlăul din sezonul precedent. Am remarcat că Liga 2 este un campionat alcătuit din echipei bune, că se practică un joc fizic, dar și că sunt jucători cu calitate. Consider că sunt un antrenor care are capacitatea de a se adapta și-mi doresc ca echipa să transmită o energie pozitivă către suporteri pentru ca cei din tribună să ne sprijine mereu. Suporterii trebuie să vadă că echipa se sacrifică pentru fiecare minge, că joacă bine, că își creează ocazii și că marchează”, a fost prima declarație a lui Marco Veronese.

  • Mutarea pare cumva firească, în condițiile în care clubul va fi dat de către actualul finanțator Anton Măzărianu pe mâna unui investitor italian, din informațiile Liga2.ro.

Clubul nemțean l-a prezentat pe noul antrenor printr-o postare în care Veronese apare alături de președintele Consiliului Director Daniel Mahu Moisii și de un agent italian al tehnicianului.

Prima experiență ca antrenor principal la seniori pentru Veronese

În vârstă de 48 de ani, Veronese și-a început cariera de antrenor în 2012, la Pavia, unde a activat ca secund până în 2014, an în care a plecat la Monza, tot ca ”asistent”. În sezonul 2015-2016 a lucrat la Cremonese, iar un an mai târziu a fost secundul lui Giovanni de Biasi atât la naționala Albaniei, cât și la formația spaniolă Deportivo Alaves.

Din 2019 până în 2021, Veronese a activat la tineretul Parmei, în următorul sezon i-a pregătit pe juniorii lui FC Torino, după care a ajuns la Triestina.

Astfel, italianul își va începe la 1 iulie primul mandate de antrenor principal la o echipă de seniori, la Ceahlăul.

Ca jucător, Marco Veronese a debutat în Serie A în tricoul echipei Internazionale Milano, înregistrând doar trei apariții, după care cariera și-a construit-o la echipe din Serie B și Serie C. Are trei promovări din Serie C în Serie B, cu Monza, Modena și Cesena.

Ceahlăul se pregătește de un sezon de Liga 2 în care să reușească menținerea!

Obiectivul echipei nemțene în sezonul următor va fi menținerea în Liga 2 și formarea unei echipe competitive care să atace promovarea peste două sezoane, transmite clubul.

Ceahlăul se va reuni pe 24 iunie, dată fixată de fostul antrenor Cristian Pustai. Interesant este că acordul cu noul antrenor este valabil din 1 iulie, iar clubul nu spune nimic despre cine va pregăti echipa din 24 iunie până în 1 iulie!

”Obiectivul echipei noastre va fi în sezonul 2024-2025 o clasare cât mai sus în ierarhia Ligii 2, pentru ca în anul competițional 2025-2026 CSM Ceahlăul să fie una dintre pretendetele la promovarea în prima divizie românească.
Reunirea echipei rămâne pentru data de 24 iunie 2024, la Piatra Neamț. Informații despre programul echipei, despre noutăți în ceea ce privește lotul vor fi transmise când aceste date vor fi exacte”, sună încheierea comunicatului clubului din Piatra Neamț.

Nu este prima dată când la clubul din Piatra Neamț ajung italieni. În 2015, fostul Ceahlăul ajungea pe mâna lui Angelo Massone, care pleca de la Rapid. Ce a urmat cu Ceahlăul, se știe! Clubul a ajuns să falimenteze. Atunci, la trupa nemțeană era implicat și… Viorel Tudose, acum mare fac al FC Argeș și sponsor al echipei piteștene, dar și al… Gloriei Buzău.

Narcis POHOAȚĂ 05 Jun. 2024, 21:24 Liga 2
Pe aceeași temă