Ceahlăul nu are certificarea pentru Liga 2, dar șeful clubului nu are emoții: ”În mod normal, o vom primi”. Problemele întâmpinate de nemțeni

Narcis POHOAȚĂ 13 Jun. 2024, 14:02 Liga 2
Ceahlăul nu are certificarea pentru Liga 2, dar șeful clubului nu are emoții: ”În mod normal, o vom primi”. Problemele întâmpinate de nemțeni

Trei echipe cu drept de joc în noul sezon de Liga 2, Concordia Chiajna, Ceahlăul Piatra Neamț și Viitorul Pandurii Târgu Jiu, au emoții în ceea ce privește participarea în ediția 2024-2025 de campionat.

Asta după ce Comisia de certificare din cadrul Federației Române de Fotbal a constatat că nu îndeplinesc condițiile minime pentru a luat startul în Liga 2. Decizia nu este, însă, definitivă, cluburile având calea apelului, dar și pe cea de a merge la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussane.

Ceahlăul nu a primi, în primă fază, certificarea pentru Liga 2, dar va face apel. ”În mod normal, o vom primi”

După ce a ratat de puțin play-off-ul în sezonul recent încheiat și și-a asigurat menținerea în Liga 2 din startul play-out-ului, Ceahlăul Piatra Neamț are acum emoții în privința dreptului de a continua în campionat.

Clubul nemțean nu a primit certificarea pentru eșalonul secund în prima fază, din cauza unor probleme la criteriul financiar, dar Daniel Mahu Moisii, încă președinte al Consiliului Director, este încrezător că echipa va lua licența la apel.

”În mod normal, clubul Ceahlăul va primi licența pentru Liga 2. Motivul pentru care nu am primit licența în prima fază este datorită faptului că plățile făcute au depășit data de 30 aprilie. Toate problemele semnalate de către Comisia de Licențiere a Federației Române de Fotbal au fost îndeplinite și plățile au fost făcute. Doar că regulamentul prevede că plățile făcute după 30 aprilie nu sunt acceptate în primă fază pentru certificarea pentru Liga 2. În mod normal, vom primi licența pentru Liga 2 după apel, pentru că toate problemele financiare au fost rezolvate și toate datoriile pentru anul 2023 au fost plătite. Au fost niște datorii către jucători. Dările către ANAF, FRF, AJF au fost plătite din timp, doar către jucători au fost achitate după 30 aprilie”, a declarat Daniel Mahu Moisii pentru Liga2.ro.

Emoții cu repetiție. În sezonul trecut, Ceahlăul a luat certificare de Liga 2 tot după apel

Nemțenii vor trece și în această vară prin emoțiile de anul trecut în ceea ce privește obținerea dreptului de a evolua în Liga 2. În 2023, după promovarea în eșalonul secund, echipa finanțată de Anton Măzărianu nu a primit în primă fază certificarea, actul venind abia după apel. Iar emoțiile au venit tot din cauza criteriului financiar.

”Anul trecut tot la apel am obținut licența, și tot pentru faptul că plățile făcute au depășit data limită setată de regulamentul de certificare”, a explicat, acum, Mahu Moisii, cel care și-a anunțat, miercuri, demisia din funcția de președinte al Consiliului Director al clubului.

Acesta spune că va rămâne în funcție doar până la meciul retur al barajului de promovare în Liga 3 în care este angrenată echipa a doua a Ceahlăului, campioană în Liga 4 Neamț în această vară.

Foto: ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

Narcis POHOAȚĂ 13 Jun. 2024, 14:02 Liga 2
Pe aceeași temă