Unirea Slobozia trece cu multă șansă de Ceahlăul și încheie anul pe podiumul Ligii 2. Nemțenii au ratat un penalty, au avut o bară și au irosit alte câteva mari ocazii

Narcis POHOAȚĂ 02 Dec. 2023, 14:13 Liga 2

Unirea Slobozia a încheiat anul 2023 cu o victorie norocoasă, 2-1 (1-0) pe teren propriu cu nou-promovata Ceahlăul Piatra Neamț.

Ialomițenii au deschis scorul repede, după o fază fixă, după care nemțenii au luat meciul pe cont propriu și au ratat din toate pozițiile. Echipa lui Cristian Pustai a irosit un penalty, a avut o bară și alte multe ocazii, omul meciului fiind de departe portarul basarabean Denis Rusu.

Dublă lovitură pentru Ceahlăul la Slobozia. Și-a pierdut căpitanul, după care a luat gol din fază fixă

Meciul a început cum nu se poate mai prost pentru Ceahlăul, care în minutul 9 l-a pierdut pe căpitanul Stejărel Vișinar, accidentat, iar la faza imediat următoare a primit gol dintr-o fază fixă.

În minutul 9, Stejărel Vișinar s-a accidentat grav la gleznă, după ce a intrat prin alunecare la Afalna și după zece minute în care a primit îngrijiri medicale pe teren a fost transportat cu ambulanța la spital.

La faza imediat următoare după întrerupere, Slobozia a deschis scorul prin Andrei Dorobanțu, care a reluat cu capul în plasă un balon centrat din lovitură liberă de pe partea stângă de Constantin Toma.

Nemțenii nu au acuzat șocul și au reacționat rapid, ratând o primă ocazie uriașă prin Llullaku (25). Savu a centrat în dreapta pentru Cortelezzi, uruaguayanul a retrimis în fața porții pentru Llullaku, atacantul albanez a șutat puternic, din șapte metri, dar moldoveanul Denis Rusu a respins cu un reflex incredibil.

Cortelezzi a irosit un nou penalty pentru echipa nemțeană, în prelungirile primei reprize

În replică, Slobozia își putea majora avantajul tot în urma unei lovituri libere executate de același Toma, dar lovitura de cap a lui Coadă a fost respinsă de defensiva nemțeană, iar șutul lui Lazăr a trecut puțin alături.

Ceahlăul a avut șansa egalării în al treilea minut al prelungirilor, însă Sergio Cortelezzi a bătut slab penalty-ul obținut de Savu, după faultul lui Lazăr. Uruguayanul a șutat slab, în dreapta lui Denis Rusu, iar portarul moldovean a respins. A fost al doilea penalty ratat de Cortelezzi de la venirea la Piatra Neamț și al patrulea irosit de Ceahlăul, Llullaku ratând la rândul său de două ori de la punctul cu var.

Asediu al Ceahlăului la poarta Unirii Slobozia în repriza a doua. Nemțenii au marcat, dar prea târziu

Repriza a doua s-a disputat într-o singură direcție, terenul fiind parcă înclinat spre poarta Unirii. Nemțenii au controlat jocul autoritar, în timp ce Slobozia, recunoscută pentru cea mai bună defensivă din campionat, s-a clătinat în multe momente, dar a rezistat până la final.

Prima mare ocazie a reprizei l-a avut în prim-plan pe același Cortelezzi, nouarul Ceahlăului trimițând cu capul în bară, în minutul 59, după o centrare a lui Fărăgău. Cristian Pustai l-a înlocuit pe Llullaku cu Patrick Petre, iar noul intrat a dinamizat atacul echipei oaspete, care a ratat însă cu nonșalanță ocazie după ocazie.

Forizs a irosit și el o șansă uriașă de egalare, în minutul 72, Rusu, omul meciului, respingând cu un reflex uimitor de pe linia porții. Au urmat alte centrări periculoase în careul mic al Unirii, însă când defensiva ialomițeană a fost depășită, portarul Rusu a fost la post.

Finalul meciului a fost nebun. În plină dominare a Ceahlăului, Slobozia a făcut 2-0 pe o contră rapidă inițiată de Cojocari și finalizată de Atanase, ambii jucători fiind introduși în repriza secundă de Adrian Mihalcea.

După doar 30 de secunde, Ceahlăul a marcat golul pe care îl merita, prin Patrick Petre, cu un șut din careu, însă era prea târziu. Eșec nemeritat pentru nemțeni, care irosesc o șansă bună de a încheia anul pe loc de play-off. Sloboza câștigă cu mult noroc și va ierna pe poziția a treia, la egalitate de puncte cu ocupanta locului secund Corvinul Hunedoara.

UNIREA SLOBOZIA – CEAHLĂUL PIATRA NEAMŢ 2-1

Andrei Dorobanțu 17′, Cosmin Atanase 90+2′ / Patrick Petre 90+4′

Unirea Slobozia: D. Rusu – Ibrian (Cojocari 56′), Pospielov, Gab. Lazăr, C-tin. Toma (cpt.)(Mih. Șandru 76′), Coadă, Șt. Pacionel, Dorobanțu (Aioanei 56′), Vlăsceanu, Ekollo (Atanase 46′), Afalna (Zukanovic 73′)
Rezerve neutilizate: Șt. Georgescu – Melniciuc, Bîrnoi, Mih. Lemnaru
Antrenor: Adrian Mihalcea

Ceahlăul: Barna – Petkov, Jalbă, Vișinar (cpt.)(Tud. Oltean 16′, Copoț-Barb 80′), Al. Fărăgău, Forizs, Onișa (Petra 80′), M. Savu, Llullaku (P. Petre 64′), Pedro Albino, Cortelezzi
Rezerve neutilizate: Krell – Bacalu, Al. Anton, Joao Jaquite, Larrauri
Antrenor: Cristian Pustai

Stadion: 1 Mai (Slobozia – Ialomiţa). Arbitru central: Cristian Moldoveanu (Sfântu Gheorghe). Arbitri asistenți: Claudiu Şchiopeţ (Braşov) și Marian Carson (Constanţa). Arbitru de rezervă: Dumitru Robert Mormeci (Braşov). Observator de arbitri: Stan Prodan (Alexandria). Delegat de joc: Petre Badea (Tulcea).

Unirea Slobozia, pe podiumul Ligii 2 la finalul anului 2023. Ceahlăul încheie sub pozițiile calificabile în play-off

Unirea Slobozia termină prima parte a sezonului pe locul 3 în Liga 2, cu 31 de puncte acumulate în 15 meciuri, și este la egalitate cu Corvinul (locul 2) și la un punct sub liderul CSC Șelimbăr (32 puncte).

Ceahlăul, cu 22 de puncte, este, momentan, pe locul 8, la egalitate cu Steaua (locul 7) și FK Miercurea Ciuc (locul 9).

Ultimele patru etape din sezonul regular se vor disputa în 2024, începând cu ultimul weekend al lunii februarie. În runda a 16-a, Ceahlăul joacă în deplasare la Concordia Chiajna, iar Unirea Slobozia are meci la CSC Dumbrăvița.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-15-patru-meciuri-incep-la-ora-1100-cs-mioveni-joaca-pentru-mentinerea-pe-loc-de-play-off-19295047

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-andrei-prepelita-dupa-gloria-buzau-fk-miercurea-ciuc-0-2-19295053

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-niculescu-concluzii-dupa-csc-selimbar-csm-resita-2-2-19295041

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionii-fc-arges-a-invins-csc-dumbravita-scor-2-0-in-etapa-15-din-liga-2-19294914

Narcis POHOAȚĂ 02 Dec. 2023, 14:13 Liga 2
Pe aceeași temă