Portughezul Pedro Albino, cuvinte mari pentru nivelul fotbalului din Liga 2, dar și o constatare unde crede că ar mai trebui îmbunătățit

Marius ANGHEL 22 Nov. 2023, 13:07 Liga 2

Pedro Albino (24 de ani) s-a integrat rapid la Ceahlăul și este unul dintre mulții jucători străini din lotul echipei din Piatra Neamț despre care se poate spune că a confirmat și are rezultate.

Portughezul care în decembrie va împlini 25 de ani a fost utilizat de Cristian Pustai în toate cele 13 meciuri din campionat de până în acest moment și a reușit să înscrie și un gol, pe lângă alte câteva pase/centrări decisive.

Fundașul care până în vară disputase meciuri în liga a doua, a treia și a patra din țara sa natală are o impresie bună despre liga secundă din România, din ce a constatat până acum. A remarcat însă și un capitol pe care cei din fotbalul românesc trebuie să-l îmbunătățească: fotbaliștii trebuie să înțeleagă mai bine jocul, tactica.

Pedro Albino, concluzie despre nivelul Ligii 2 din România

Pedro Emanuel Sousa Albino, pe numele său complet, a participat marți la conferința de presă pe care clubul Ceahlăul a organizat-o înaintea meciului cu CFC Argeș, programat joi, la Piatra Neamț, în deschiderea etapei a 14-a a Ligii 2, penultima stabilită în 2023.

Portughezul a fost pus să tragă și o concluzie despre nivelul și ritmul de joc al campionatului, ceea ce a remarcat de la venirea sa la Ceahlăul și în urma meciurilor disputate. A spus că se joacă rapid și că ritmul este unul ridicat, dar a remarcat și o problemă care consideră că ar trebuie îmbunătățită.

”Din ceea ce am văzut de când am venit aici, viteza de joc este foarte rapidă, ritmul este ridicat și cu cât mai multe jocuri disputăm, cu cât mai multe meciuri trec, ritmul este și mai ridicat, deoarece toată lumea vrea să câștige. Dar cred că aici există și multă calitate, dar, uneori, din ce am văzut în meciurile în care am jucat, ritmul este bun, dar atunci când avem mingea în posesie trebuie mai multă înțelegere a jocului. Asta trebuie să îmbunătățim ca echipă, dar și la nivel de fotbal în România”, e de părere Pedro Albino.

  • În cariera sa de până acum, Pedro Albino a jucat doar în Portugalia, pentru Olhanense, Amora, Farense și Leiria. În liga secundă din țara sa natală are 19 meciuri, pentru Olhanense și Farense.

Pedro Albino vrea șase puncte din șase în ultimele două jocuri din 2023: ”Am văzut că niciodată nu este ușor să câștigi, indiferent cu cine joci”

Utilizat în toate cele 13 meciuri din Liga 2 în acest sezon, de fiecare dată ca titular și doar de trei ori fiind înlocuit, Pedro Albino este om de bază în echipa lui Cristian Pustai.

Din ultimele două partide pe care Ceahlăul le mai are de disputat în 2023, portughezul vrea maximum de puncte, însă își dorește și mai mulți spectatori în tribune la ultima reprezentație de acasă, contra CFC Argeș.

”Pentru mine, contează doar aceste două jocuri, felul cum vor termina această parte a sezonului. Acest meci cu Argeș este foarte important, pentru că jucăm alături de fanii noștri, deci vom avea un om în plus. Jucăm pe teren propriu și avem nevoie de prezența a cât mai mulți suporteri.

Mai avem aceste două jocuri, ne dorim să dăm tot ce putem, să jucăm să câștigăm și apoi putem să ne odihnim puțin. Mai avem două jocuri, sunt puse în luptă șase puncte, deci vrem șase puncte. Am văzut, jucând cu alți adversari, că niciodată nu este ușor să câștigi, indiferent cu cine joci. Așa că trebuie să ne uităm la următorul meci, să facem tot ce putem pentru a-l câștiga și după ce îl terminăm să ne gândim la următorul adversar, Slobozia, și să încercăm același lucru. Nu contează că este o echipă care înscrie multe goluri sau primește puține”, a spus portughezul, care a marcat un gol pentru trupa nemțeană, în 4-0 acasă cu CSM Reșița.

”Am demonstrat că am creat aici un grup, o echipă, pentru că nu putem să spunem că avem individualități foarte mari. Avem o echipă”
Cristian Pustai, despre echipa Ceahlăul, cea care are, la nivel de Liga 2, cei mai mulți jucători străini în lot, nu mai puțin de 12, fiind la egalitate cu Gloria Buzău

Înainte de jocul cu Campionii FC Argeș, președintele Cătălin Anton a transmis că fotbaliștii Ceahlăului sunt cu banii la zi.

Foto: Dragoș Pășcăneanu (Mediafax Foto) și Mihai Antonio Vasile (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-analiza-jocului-dintre-ceahlaul-si-cfc-arges-19293590

https://liga2.prosport.ro/seria-1/argesul-are-doar-varianta-victoriei-la-piatra-neamt-pentru-a-mai-spera-la-play-off-eugen-neagoe-menajeaza-ineficacitatea-atacantilor-sai-si-e-increzator-inaintea-partidei-cu-ceahlaul-19293585

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-neagoe-a-explicat-de-ce-a-renuntat-la-facundo-rizzi-19293640

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diego-longo-a-fost-prezentat-ca-antrenor-principal-la-chindia-19293592

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapei-a-14-a-a-ligii-2-19293186

Marius ANGHEL 22 Nov. 2023, 13:07 Liga 2
Pe aceeași temă