Ceahlăul își dorește achiziții de la SC Oțelul și Poli Iași. Președintele Cătălin Anton: ”Nu vom lua jucători de la o echipă care este sub nivelul nostru”

Narcis POHOAȚĂ 11 Jan. 2024, 11:33 Liga 2
Ceahlăul își dorește achiziții de la SC Oțelul și Poli Iași. Președintele Cătălin Anton: ”Nu vom lua jucători de la o echipă care este sub nivelul nostru”

ACSM Ceahlăul Piatra Neamț s-a reunit, miercuri, fără noutăți, antrenorul Cristian Pustai având la primul antrenament al zilei doar 19 jucători, dar mulți dintre ”stranieri” au absentat motivat.

Oficialii clubului au dat asigurări, însă, că până la plecarea în cantonamentul din Antalya, care va începe din data de 30 ianuarie, lotul va fi întărit.

Președintele Cătălin Anton: ”Vrem să aducem jucători de la echipe aflate peste Ceahlăul, de preferință din prima ligă”

Antrenorul Cristian Pustai a anunțat că vrea să aducă patru-cinci jucători în această iarnă, pe fiecare post, inclusiv un jucător cu statut under. Invitat în cadrul unei emisiuni la un post local de televiziune, președintele Cătălin Anton a explicat după ce criterii vor fi aduși jucătorii la Piatra Neamț.

Oficialul clubului nemțean a precizat că echipa pregătită de Cristian Pustai va aduce în această iarnă doar jucători de la echipe peste nivelul Ceahlăului, de preferință din primul eșalon, care să aducă un plus.

”Am avut contacte cu peste 30 de jucători, dar vom ști mai multe până la 15 ianuarie. Unii așteaptă propuneri mai bune, alții așteaptă rezilierile cu cluburile, iar unii își doresc să vină la noi, dar nu corespund cerințelor stabilite în cadrul Consiliului de Conducere. În primul rând, nu vom lua jucători de la o echipă care este sub nivelul nostru. Preferabil să vină din Liga 1, care reziliază din anumite motive cu cluburile la care au activat până acum. Un al doilea criteriu este ca acei jucători să aibă meciuri în picioare, să fi jucat până acum. Și nu în ultimul rând să accepte și condițiile salariale de la Piatra Neamț”, a declarat Cătălin Anton în cadrul emisiunii ”Tribuna Suporterilor”, la postul local de televiziune Monitor TV.

”Nu putem sări calul cu salariile”

Oficialul nemțean a transmis că gruparea de sub Pietricica nu va acorda salarii foarte mari, așa cum se întâmplă în prima ligă, dar și la unele cluburi din eșalonul secund.

”Știm că la multe echipe din Liga 1 s-a sărit calul cu salariile, dar la noi salariul va fi în concordanță cu valoarea, nu cu nevoile jucătorului. Încercăm să nu sărim calul și să facem performanță în nota de susținere în viață a clubului. Singurul suport financiar al nostru vine din partea domnului Măzărianu și nu este foarte ușor, în condițiile în care sunt cheltuieli lunare de 100.000 euro net”, a completat Cătălin Anton.

Discuții cu jucători de la SC Oțelul și Poli Iași

Președintele Ceahlăului a adăugat că este în discuții și cu jucători de la SC Oțelul Galați și Politehnica Iași, echipe nou-promovate în SuperLigă. De la aceasta din urmă ar putea veni doar Răzvan Tincu, nu și Gabriel Vașvari, dat și el inițial pe listă.

”Ni i-am dorit de la Poli Iași pe Răzvan Tincu și Gabriel Vașvari, au fost discuții, dar rămâne doar Tincu o opțiune pentru noi și așteptăm răspunsul acestuia. Ne dorim un fundaș central cu experiență, jucători care nu fac greșeli impardonabile. Trebuie să securizăm apărarea și să îmbunătățim atacul. La mijloc stăm destul de bine.

Ne dorim să aducem jucători care au jucat la echipe care sunt deasupra noastră sau din Liga I. De preferință români. Străinii au nevoie de perioade de acomodare, ori noi nu prea avem timp. Ne trebuie oameni care cunosc campionatul, care au meciuri în picioare și care se pot mobiliza alături de cei pe care deja îi avem. Suntem în discuții cu doi-trei jucători străini de la Oțelul, dar nu s-a decis încă nici Dorinel Munteanu la cine renunță”, a mai spus președintele Cătălin Anton.

Foto: ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-a-dat-si-ea-start-pregatirii-de-iarna-19297115

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vasile-petra-si-alexandru-faragau-nu-mai-continua-cu-ceahlaul-19297017

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabriel-vasvari-si-razvan-tincu-sunt-aproape-de-trecerea-de-la-poli-iasi-la-ceahlaul-19296842

Narcis POHOAȚĂ 11 Jan. 2024, 11:33 Liga 2
Pe aceeași temă