Ceahlăul caută primele puncte în play-out în fața deja retrogradatei CSM Alexandria. Cristian Pustai: ”A venit timpul unei victorii”

Narcis POHOAȚĂ 19 Apr. 2024, 14:37 Liga 2
Ceahlăul caută primele puncte în play-out în fața deja retrogradatei CSM Alexandria. Cristian Pustai: ”A venit timpul unei victorii”

După două săptămâni de pauză, fără joc în etapa a 3-a, fiindcă i-a venit rândul să stea, Ceahlăul Piatra Neamț revine sâmbătă, în play-out-ul Ligii 2, cu un meci ce pare a fi o simplă formalitate.

Deși traversează o perioadă deloc fastă, nemțenii întâlnesc ultima clasată CSM Alexandria, o echipă deja retrogradată de acum două runde, astfel că miza lipsește pentru ambele formații.

Ceahlăul, singura echipă fără punct în Seria A din play-out-ul Ligii 2

Ceahlăul a intrat în picaj după ce a ratat de puțin calificarea în play-off și a avut un start dezastruos de play-out, cu două înfrângeri, 1-2 acasă cu Metaloglobus și 1-4 la Mioveni, cu Campionii FC Argeș. Astfel, formația nemțeană este singura nu doar fără victorie din Grupa A, ci și fără punct obținut până acum, ținând cont, însă, că are un meci mai puțin disputat.

Dintre toate echipele din play-out, din cele două grupe, doar Progresul Spartac nu a obținut niciun punct în primele trei runde (din trei meciuri), iar Tunariul a luat un punct în două partide.

Ceahlăul a început play-out-ul cu obiectivul menținerii în Liga 2 deja asigurat matematic, fiind prima formație din acest turneu cu acest țel atins.

Nemțenii au avut pierdut două puncte importante contra Alexandriei în sezonul regular

În ciuda startului ratat, nemțenii au în continuare șanse să câștige Grupa A, fiind pe locul 2, la egalitate de puncte (31) cu liderul CSM Reșița, formație care nu a stat încă. Astfel, dacă va câștiga în fața ultimei clasate CSM Alexandria (locul 7, 13 puncte), iar CSM Reșița nu se impune la Mioveni, cu CFC Argeș, Ceahlăul va reveni pe prima poziție în acest mini-turneu.

În sezonul regular, nemțenii au pierdut două puncte uriașe contra Alexandria, scor 2-2 la Turnu Măgurele, pe care dacă le-ar fi obținut ar fi fost în play-off la final. Elevii lui Cristian Pustai au condus cu 2-0 la pauză, prin golurile marcate de Azdren Llullaku (9) și Matei Moraru (23), dar au avut o cădere incredibilă pe final și au fost egalați în doar două minute de Ștefan Cană (78) și Petre Simon (80).

Cristian Pustai: ”Ne dorim să terminăn pe locul întâi în serie. Cred că a venit timpul unei victorii”

Antrenorul Cristian Pustai se confruntă și în acest meci cu probleme medicale. Bogdan Bacalu s-a accidentat la genunchi și urmează să fie operat la ligamente, iar Wiredu Akwasi (accidentat la umăr), Cristian Copoț-Barb (probleme la genunchi) și Boison Wynney (accidentat la cot) nu vor prinde nici ei lotul.

În ciuda problemelor și a mult invocatei lipsă a mizei, antrenorul Cristian Pustai speră ca elevii săi să obțină sâmbătă un prim succes în play-out și să încheie seria pe prima poziție.

”Ne dorim să terminăm, totuși, primii în clasamentul grupei și cred că a venit timpul unei victorii în play-out. Să nu uităm că suntem CSM Ceahlăul, că am practicat un fotbal plăcut în acest campionat, că trebuie să ne apărăm blazonul și să facem un meci spectaculos. Nu ne-a fost ușor să trecem peste acel meci de la Miercurea Ciuc, dar cred că a venit timpul unei victorii și vrem să o oferim suporterilor noștri. Dacă țelul nostru este să fim primii în grupă, obiectivul celor de la Alexandria este să nu fie ultimii și să mai câștige ceva puncte până la finalul sezonului, așa că nu vom avea parte de un simplu act de prezență din partea adversarilor”, a declarat Cristian Pustai.

Meciul dintre Ceahlăul și CSM Alexandria, arbitrat de un debutant în Liga 2

Partida Ceahlăul – CSM Alexandria, contând pentru etapa a 4-a a play-out-ului, Grupa A, se va disputa sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 11:00, pe stadionul Municipal ”Ceahlăul” din Piatra Neamț.

Meciul va fi arbitrat de la centru de Silviu Iftode (Fălticeni), acesta fiind ajutat de asistenții Ionuț Țurcanu (Coțușca – Botoșani) și Răzvan Ștefan Marin (București). Arbitru de rezervă este Andrei Baciu (Botoşani). Observator de arbitri este Irina Mîrț (Bucureşti), iar delegat de joc a fost ales Ciprian Anton (Suceava).

Arbitrul central Silviu Iftode face parte din lotul pentru Liga 3 și se va afla la acest meci la debutul în Liga 2.

Foto: ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

Narcis POHOAȚĂ 19 Apr. 2024, 14:37 Liga 2
Pe aceeași temă