Cu menținerea în Liga 2 asigurată, Flavius Stoican începe rotația jucătorilor în meciurile rămase și ține la o victorie contra Argeșului. ”Doar așa vom putea vedea cu adevărat potențialul fiecăruia”

Marius ANGHEL 19 Apr. 2024, 13:36 Liga 2
Cu menținerea în Liga 2 asigurată, Flavius Stoican începe rotația jucătorilor în meciurile rămase și ține la o victorie contra Argeșului. ”Doar așa vom putea vedea cu adevărat potențialul fiecăruia”

Scăpată de grijile retrogradării de la finalul etapei trecute, CSM Reșița mai are de disputat trei meciuri în acest sezon de Liga 2, în play-out.

Primul are loc sâmbătă, de la ora 11:00, la Mioveni, contra Campionii FC Argeș, iar, apoi, va mai întâlni Ceahlăul Piatra Neamț, în Valea Domanului, și CSM Alexandria, la Turnu Măgurele.

Flavius Stoican începe să aplice rotația jucătorilor în meciurile rămase în acest sezon de Liga 2. ”Poate la antrenament este foarte talentat, iar când vine meciul există o oarecare crispare”

Antrenorul Flavius Stoican își dorește victorii pe linie până la final, mai ales că va miza și pe jucătorii care au evoluat mai puțin și așteaptă de la aceștia o replică solidă pentru a-l convinge să-i păstreze în lot și în noul sezon.

Adversarul pe care îl va avea sâmbătă, 20 aprilie, Campionii FC Argeș, l-a întâlnit cu circa o lună în urmă, în ultima etapă a sezonului regular. Partida de atunci a avut loc tot la Mioveni, cu argeșenii gazdă, aceștia impunându-se cu scorul de 1-0, printr-un gol marcat în prima repriză de Patrick Dulcea (26′).

”Se va trage linie la final de campionat și avem posibilitatea în meciurile care au mai rămas să evaluăm corect fiecare jucător în parte. Doar în meciurile oficiale vom putea vedea cu adevărat potențialul fiecăruia, deoarece există o oarecare presiune pe umerii jucătorului. Poate la antrenament este foarte talentat, iar când vine meciul există o oarecare crispare. Vreau să le dau minute tuturor în meciurile care ne-au mai rămas de disputat. Atunci când voi trage linie, îmi doresc să rămân cu un lot de jucători cu care pot face performanță în sezonul viitor. Cu siguranță veți asista la o rotație a jucătorilor, dar acest lucru nu înseamnă că nu ne vom dori victoria. Vom juca în următorul meci, cu FC Argeș, și chiar dacă vor fi pe teren jucători care au prins mai puține minute, noi ne dorim victoria. Acești băieți sunt încă sub contract cu clubul nostru, au salarii și de aceea se antrenează. Nu am făcut diferențe între titulari și rezerve. Cei care au jucat mai multe minute și-au câștigat dreptul în primul 11 prin evoluțiile lor. Cei care intră pe parcurs îmi doresc să aibă realizări. De exemplu, la meciul cu Dumbrăvița, Francisc Cristea a avut o evoluție apreciată de toți, iar la meciul cu Metaloglobus a fost rezervă. La meciul de la FC Argeș este posibil să fie iar titular. Am încredere în acest fotbalist și vreau să aibă și realizări. Cu siguranță că va fi și o rotație la nivelul portarilor!”, a spus, citat de Caraș Online, Flavius Stoican.

Flavius Stoican și Ștefan Bărboianu, acesta din urmă cu rol dublu la CSM Reșița, de jucător și de antrenor secund.

CSM Reșița are un punct în fața Argeșului, dar și un meci mai mult disputat

După primele trei etape din play-out, CSM Reșița ocupă locul 1 în Grupa A, cu 31 de puncte, fiind la egalitate cu Ceahlăul, care are, totuși, un meci mai puțin disputat. Adversara de sâmbătă, CFC Argeș are și ea tot un meci în minus și este pe locul 3, cu 30 de puncte, la egalitate cu Metaloglobus.

Jocul programat pe stadionul Orășenesc din Mioveni va fi arbitrat de la centru de Marius Daniel Bădoiu (Craiova), iar la cele două tușe se vor afla asistenții Răzvan Claudiu Tudor (Bucureşti) și Barna Tamaș Biro (Cernat – Covasna). Arbitru de rezervă este Stănică Theodor Oancea (Bucureşti). Observator de arbitri este Bogdan Velicu (Bucureşti), iar delegat de joc este Mihai Prunariu (Târgu Jiu).

Arbitrul central Bădoiu este nou în lotul de Liga 2 și se va afla acum abia la al doilea joc condus în această competiție, după Chindia – CSM Alexandria 3-0, din sezonul regular.

Foto: CSM Reșița

Marius ANGHEL 19 Apr. 2024, 13:36 Liga 2
Pe aceeași temă