Ce-au fost și ce-au ajuns: Chindia, 140 zile fără victorie

Marius ANGHEL 09 Oct. 2012, 15:21 Liga 2
Ce-au fost și ce-au ajuns:** Chindia, 140 zile fără victorie

Clasamentul de la finalul turului trecut ar putea rămâne o amintire frumoasă la Târgoviște pentru mult timp. În urmă cu aproape un an, Chindia – cu Silviu Dumitrescu și Adrian Bogoi pe banca tehnică – termina prima parte a campionatului pe ultima poziție a podiumului, dovedită ulterior promovabilă în Liga I. Ce a urmat se știe: un retur relaxat, cu un nou antrenor, Flavius Stoican, cu evoluții contradictorii, meciuri suspecte și o clasare convenabilă – locul 7 – dacă facem abstracție de rezultatul turului.

Picajul s-a accentuat în debutul noului sezon: eliminare rușinoasă din Cupa României, 1-2 cu Conpet (Liga a III-a) și înfrângere acasă cu Brăila, 2-4. Stoican și-a dat demisia după debutul ratat, în fața a peste 2.000 de oameni. A fost instalat repede Eusebiu Tudor, probabil singurul antrenor din România care a reușit performanța de a pregăti trei echipe din primele două ligi în mai puțin de două luni. „Am venit să fac treabă bună, știu că Târgoviștea are tradiție și merită un fotbal de calitate”, a vorbit tehnicianul la preluarea echipei.

Rezultatele n-au ținut însă cu Tudor: două remize, ambele acasă, și două înfrângeri în deplasare, parcurs care aruncă Chindia la un pas mic de tot de ultima poziție din serie, ocupată, cel puțin până sâmbătă la prânz, de Dinamo II. „Avem nevoie de timp. Nu se pot face minuni peste noapte. Sunt și eu vinovat, dar semnalul de alarmă fusese tras înainte să ajung eu la Târgoviște”, declară Tudor, aluzie la startul mediocru al Chindiei cu Stoican pe bancă.

Cert este că, din șase meciuri oficiale în sezonul 2012/2013, Chindia nu a câștigat niciunul, ajungând să lupte pentru evitarea ultimului loc din B1.

Ionuț Radu, dat afară!

Golgheterul echipei din Liga a III-a a fost anunțat zilele trecute că este liber să își caute echipă. „Mi-a spus antrenorul că nu mai are nevoie de mine. Am avut unele probleme medicale, dar aș fi vrut să rămân la Târgoviște și să ajut echipa, așa cum am făcut-o în anii trecuți. Îmi pare rău că plec, sper să-mi încasez restanțele și să îmi găsesc un alt angajament”, regretă vârful care a făcut junioratul la Steaua.

Fără Radu, exclus, și fără Voduț, la lotul național, pentru deplasarea de la Tulcea a fost cooptat Marian Ghiță, un puști de 18 ani care n-a ajuns să evolueze nicio secundă cu Delta.

Cu Botoșani, duminică de la 11.00!

Meciul Chindiei cu moldovenii va încheia runda a șaptea a Ligii a II-a, duminică, de la ora 11.00, pe Eugen Popescu. FC Botoșani e pe locul trei în serie, cu 12 puncte, cu zece mai multe decât a strâns Chindia.

26 mai 2012 este data ultimei victorii a Chindiei într-un meci oficial, 3-0 cu Baia Mare

Articol scris de Ionuț MARIN

Foto: photochic.ro

Marius ANGHEL 09 Oct. 2012, 15:21 Liga 2
Pe aceeași temă